Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Antidepressiva - Ettervirkninger/skader etter at man har sluttet


Gjest fbab0...b07

Anbefalte innlegg

Gjest fbab0...b07

Hei.

Jeg vurderer å starte på Brintillix, og lurer på om det er senskader/ettervirkninger ved bruk av antidepressiva?

Tenker ikke på bivirkninger når man går på det, men la oss si 1 år eller senere etter at man sluttet?

Hvis man kommer seg ut av en depresjon ved bruk av antidepressiva ved å bruke det i 1 år, istedenfor å bruke 3 år for å komme seg ut av det naturlig uten bruk av medisin. Er det noen ulempe i etterkant ved bruk av medisin?

Jeg veier opp alternativene.

Jeg kan selvfølgelig ikke si om jeg kommer meg ut av det uten medisin, eller være helt sikker på at medisinen fungerer så jeg kommer meg raskere ut av det. Samtidig er det vanskelig å si hvordan da f.eks. 3 år med depresjon vil påvirke livet mitt contra 1 år, da med tanke på sosialt, jobb, og aller viktigst familie.

Jeg tenker bare lengre fram i tid, om hjernen kan bli påvirket permanent av medisin. Hjernen kan vell bli permanent påvirket av depresjon uten medisin mener jeg å ha lest, så da blir det å vurdere det opp mot hverandre.

Mulig det ble litt knotete forklart, men men...

 

Anonymous poster hash: fbab0...b07

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Anbefaler deg sterkt å ikke google og lete etter informasjon som dette på nett. "Den som leter den finner" - er det noe som heter. Det er klart at hjernen vil bruke litt tid på avvenning. Derfor er det mange som trapper gradvis ned. Dette er veldig individuelt og handler mer om et helhetlig sykdomsbilde enn medikamentet alene. Ofte er det sykdommen alene som skaper "senskadene" - så det kan være vanskelig å vite hva konkret en eventuell senskade kan komme av. Derfor er det best å rådføre seg med legen sin om dette.

Spør du om antidepressiva på nett florerer det av folk som sier "jeg kjente ingen ting...." mens en annen sier "jeg holdt på å dø" - og alt midt mellom. Godt sauset inn med egenerfaring, egne teorier, holdninger og meninger. Den helt konkrete fagkunnskapen finner du på Felleskatalogen og på legekontoret ditt. Det skaper bare ekstra bekymringer å "lete etter" bivirkninger på nett.

 

Lenke til kommentar

En person i nær familie var deprimert en stund. Ble satt på antidepressiva av legen. Da ville personen etterhvert ta livet av seg. Greide ikke det, og ble innlagt på psykiatrisk der denne personen da fikk enda flere piller og andre grusomme behandlinger, som ødela personen såpass mye at det ikke ble mulig å ha ett normalt liv lenger. Ble alkoholiker resten av livet som bare varte 5 år til.

Anbefaler sterkt å ikke ta sjansen på det helvetet du kan få med antidepressiva. Ta deg noen turer til skog eller fjell. Opplev natur og dyreliv. Det er faktisk veldig rensende for sjelen.

Prøv alt mulig annet før du svelger kunstige kjemikalier. Jeg har foreksempel begynt med stuping i basseng nylig. Og har dermed skjønt de som liker det. Trenger ikke å prøve å 'vente' til at en depresjon går over. Ordtak: Fjellet kommer ikke til deg. Du må til fjellet.

Tenk på hva annet det er du gjør med kroppen som kan forårsake depresjon også. Drikker du jevnlig alkohol foreksempel, ja da har du en god kandidat til dine mentale problemer der. Andre kunstige kjemikalier du spiser hver dag? Aspartam i lett brus har også mange kjente bivirkninger. Undersøk alle dine vaner. Ikke stol på at samfunnet eller legen din skal gjøre noe slikt for deg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest c58c0...9d1
6 hours ago, Selfuniverse said:

Anbefaler sterkt å ikke ta sjansen på det helvetet du kan få med antidepressiva. Ta deg noen turer til skog eller fjell. Opplev natur og dyreliv. Det er faktisk veldig rensende for sjelen.

Prøv alt mulig annet før du svelger kunstige kjemikalier. 

Så fordi du kjenner 1 person det ikke hjalp for, så fraråder du det, til tross for at det er flere hundre millioner personer det hjelper for? 

Helsevesenet har solide statistikker på dette, tilfellet du nevner er helt ekstremt sjeldent. 

At du anbefaler å ta en tur i skog og fjell i stedet for medisin viser jo bare at du antagelig ikke har opplevd sykdommen depresjon. 

 

TS: Kontakt legen din, ikke spør om råd på Internett. Leger har erfaring med mange som går på det, og kjenner til farer og risikoer, I motsetning til folk på Internett som bare har anekdoter å basere meningene sine på. 

Anonymous poster hash: c58c0...9d1

Lenke til kommentar
4 hours ago, Guest c58c0...9d1 said:

tilfellet du nevner er helt ekstremt sjeldent. 

"The researchers reviewed studies involving hundreds of thousands of people and found that antidepressant users had a 33% higher chance of death than non-users. Antidepressant users also had a 14% higher risk of cardiovascular events, such as strokes and heart attacks." Kilde.

 

For barn og ungdom dobles selvmordstanker og aggressiv oppførsel:

"The researchers examined documents from 70 double-blind, placebo-controlled trials of two common types of antidepressants—selective serotonin reuptake inhibitors (SSRI) and serotonin and norepinephrine reuptake inhibitors (SNRI)—and found that the occurrence of suicidal thoughts and aggressive behavior doubled in children and adolescents who used these medications." Kilde.

 

4 hours ago, Guest c58c0...9d1 said:

Så fordi du kjenner 1 person det ikke hjalp for

Hadde en nær venn i USA også som var positiv til at piller er løsningen på livets problemer. Han levde mye lenger mens han var på piller, rundt 11 år. Men klagde ganske mye over sin helse til oss andre i vennegjengen via epost, og greide ikke å gjøre stort de siste 3 årene.

4 hours ago, Guest c58c0...9d1 said:

I motsetning til folk på Internett som bare har anekdoter å basere meningene sine på. 

Du er en person på internett som har referert til '100 millioner mennesker', helsevesenet, leger, og 'folk på internett', som du har basert meningene dine på. Så da tar du vel feil. Men hovedmålet ditt var vel ikke å prøve å gi noe verdifull informasjon med en slik uttalelse.

 

Endret av Selfuniverse
Lenke til kommentar
12 hours ago, Guest fbab0...b07 said:

Jeg tenker bare lengre fram i tid, om hjernen kan bli påvirket permanent av medisin.

Noen sier at hjernen blir forandret, og at det er derfor det kan være svært vanskelig å slutte med dem. Andre sier at hjernen bare blir forandret mens du tar dem, altså at det ikke er noen permanente forandringer. Noen sier at langtrekkende effekter på kjemien i hjernen av antidepressiva ikke er forstått godt nok.

Men noe av det som er veldig sikkert er at du bør være forberedt på sjansen for å bli avhengig av det og dermed kanskje må akseptere mulige bivirkninger i lang tid etter påbegynt bruk.

Endret av Selfuniverse
Lenke til kommentar
Gjest 799ec...542

Har prøvd både Brintellix og Cipralex. Brintellix er vel den som har minst bivirkninger. Det gikk helt fint og starte og slutte på disse medisinene, så lenge jeg gjorde det gradvis. Cipralex gjorde meg altfor sliten så den sluttet jeg på etter noen måneder. Brintellix går jeg enda på og har ikke merket noen bivirkninger bortsett fra kvalme når jeg tar tabletten. Har gått på brintellix av og på i noen år.

Og høyere dose gir ikke nødvendigvis bedre effekt. På max dose brintellix ble jeg faktisk mer deprimert så måtte gå ned.

Anonymous poster hash: 799ec...542

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...