Gå til innhold

Høydemåler på Galaxy Watch 4


Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte en Watch 4 for et par måneder siden og til tross for at alt er oppdatert og jeg har prøvd på factory reset så viser ikke klokken høyde i kompass appen. Den viser kun kompass og barometrisk trykk samt gps koordinater. Den har altså all info den trenger for å estimere høyde, men gjør det ikke i appen slik den skal. Ser også flere sliter med det samme på Reddit.

Dersom jeg setter på treningsøkt "fottur" har den imidlertid ikke noe problem med å vise høyde. Noen som opplever lignende eller har fungerende høydevisning i kompass appen?

20220725_165435.jpg

Endret av MixTheMaster
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg fant ut av det etter mye prøving og feiling. For å få dette til å virke må "bedre nøyaktighet" i posisjonsinstillinger være påskrudd. Deretter må man skru av og på bruk gjeldende posisjon i kompassinnstillingene. Nå vil klokken vis høyde over havet så lenge man er utendørs. Hvis det fortsatt ikke virker hjelper det å oppdatere posisjonen i kompassappen.

Ganske tungvint og buggy for å si det sånn. 

20220725_172046.jpg

 

20220725_172542.jpg

Endret av MixTheMaster
  • Liker 1
Lenke til kommentar
frohmage skrev (2 timer siden):

Kan du kalibrere høydemåleren etter gjeldende barometrisk trykk så den ikke viser -2m?

Nei, ingen form for manuell kalibrering er mulig utover å oppfriske posisjonsdata. Generelt er høydemålingen veldig omtrentlig. I går viste den alt fra 0 til 16 m når det reelle var ca 16, og da jeg gikk tur viste den 0 etter jeg hadde gått opp på en topp som sikkert var 30 m. Etter jeg trykket på rekalibrering (oppfriske posisjon) var høyden fortsatt like feil.

Lenke til kommentar

Finner både manuell kalibrering og auto kalibrering etter posisjon på klokken min, mener å huske det er Watch 1 eller 2 (SM-R810).

Trykker meg inn på høydemåler og vrir til det står innstillinger, så kan jeg velge automatisk eller manuell innstilling av høyden.

 

Men vil kanskje ikke sette min lit til nøyktigheten på dem. Jeg var på en tur med min bror på fredag. Han har Watch 4 med Samsung S22 Ultra, mens jeg har klokken nevnt over med S20.

Når vi var på samme sted, så viste han at han hadde gått det samme som 6 etasjer, mens min viste det samme som 12 etasjer. Eneste grunnen vi kunne tenke oss utgjorde forskjelle var at han ikke har på Posisjon på telefon, mens jeg har det. (Han har posisjon på klokka)

 

 

Lenke til kommentar
AndersT2 skrev (3 timer siden):

Trykker meg inn på høydemåler og vrir til det står innstillinger, så kan jeg velge automatisk eller manuell innstilling av høyden.

 

 

Dette er ikke mulig på Watch 4. Denne er basert på WearOS og er dermed helt forskjellig fra tidligere Galaxy klokker basert på Tizen. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...