Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Plissegardin


Anbefalte innlegg

Er på utikk etter blending av vinduer på soverom og kontor.
Vil ha det lystett på soverommene, men også muligheten til å skjerme kun nedereste del av vinduet mens øverste slipper inn lys når jeg er på kontoret. Så tenker at det kanksje er fint å ha muligheten til dette på alle soverommene, også de uten kontor (gjesterom/kontor)

Finnes det en plissegardin som er festet kun i topp, men fremdeles har muligheten til å kun skjerme nederste del av vinduet (men også hele så klart)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
11 hours ago, Maxiraze said:

Hmm rart om det ikke finnes. Skal ikke være så vanskelig å lage.
Kanskje jeg må lage det selv 😛

Hvordan skal du få den nederste delen oppover? Du må jo ha noe å holde igjen med nede når du drar dem oppover på snorene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den einaste løysninga for solskjerming på den nedste delen av vindauget og samtidig berre ha feste i toppen er om du har gardin med "vindu", slik at den øvste delen av gardina alltid slepper inn lys eller er gjennomsiktig. Men då må du ha ei gardin til for å gjere det heilt lystett.

Det er mulig at enkelte av disse "trekkspill" gardinene er stive nok til at dei kan monterast opp ned, men utan styresnor eller skinner på sidene så heile gardina lene seg mot vindauget for å ikkje ramle ut i rommet, og det vil dermed ikkje være praktisk gjennomførbart å både ha opent vindauge og solskjerming samtidig.

 

Eg trur nok at det nærmaste du kjem med slik gardin som berre er festa oppe er å gjere som xClaymanx foreslår, altså å feste styresnorene nede i tunge lodd i staden for å skru dei fast i vindaugskarmen.
Hadde du fått tak i ei litt tjukk stålplate som er like stor som vindaugskarmen så er det mulig du kan bruke den som forankring.
Eg har slike plissegardiner sjølv frå Luxaflex, og eg må seie at dei er såpass tunge å dra oppover at eg trur det hadde fungert dårleg med lodd. Det måtte i så tilfelle være lodd på mange kilo.
Du kan likevel prøve med mindre lodd berre for å holde styresnorene stramme, men då må du nok halde igjen snorene manuelt kvar gong du vil dra gardina nedanfrå og opp.

 

Kan det være aktuelt å løyse dette ved å lime frosting på nederste delen av vindauget for å hindre innsyn samtidig som du slepper inn lys på dagtid, og berre ha vanlege lystette gardiner for bruk om natta?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
NoBo skrev (9 minutter siden):

Tipper at Uniggardin.no også kan levere i den bredden. Ser de har noen varianter med mulighet for fjernstyring samt for montering i skråstilte takvinduer.

Kan virkelig anbefale disse dersom man vil ha noe som (må) bestilles på spesifikke mål. Har vel et titalls ulike gardiner fra dem i huset vårt og er superfornøyde med alle.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...