Gå til innhold

NVIDIA GeForce RTX 40xx tråden


Nizzen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ingenting vondt å si om Zotac, spesielt denne generasjonen hvor Nvidia har drept aib' selskapenes muligheter til å leke seg med spesifikasjonene. Strix og Suprim har nok bedre kjøler, vrm og mosfet opsett og kvalitet men hva betyr det når Nvidia tvinger dem alle til å ikke leke seg med spesifikasjonene. Er nok en del av grunne til at EVGA trakk seg, de har alltid hatt et sterkt miljø for å eksperimentere med spesifikasjonene innenfor de stadig minkende rammene fra Nvidia.

 

Ser det ligger etpar 4090 på finn nå, ikke helt hinsides priser men hvorfor betale 2-3k mer enn butikk når lagrene vil fylles kontinuerlig? Ikke gå i fella 🤡

Endret av ticx
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg hadde Gainward Phantom GS av 3080, og ytelsesmessig og kjølemessig var kortet veldig bra. Men det støyet mer enn mange av konkurrentene, og jeg tror det var pga de hadde en åpen "mesh-shroud" rundt viftene på de kortene.
På 40-serien ser jeg de har valgt et langt mer tradisjonelt design på kjøler, så jeg regner med at de er mye stillere. :)
Kvalitetsmessig er Gainward bra.

Lenke til kommentar
Vakuum skrev (54 minutter siden):

Zotac-beholdningen bare øker og øker på Komplett akkurat nå.
Ble et kort på meg. Håper det er bra til den prisen 🙈

https://www.komplett.no/kampanje/177998/nvidia-geforce-rtx-4000?tag=*image.png.9d23bb0bd129c558c8a233fdf0f7589e.png

 

De prisene der ser ikke jeg.

Har du egen avtale?

 

PS: Support sier at det ikke er meningen at man skal kunne bestille.. Så de kunne ikke love noe levering heller uansett om valgte hjemlevering.. Hvertfall det chat har sagt 2 ganger nå

Lenke til kommentar

Noen spørsmål vedrørende anbefalt psu. Jeg venter på en MSi Suprim Liquid X og vurderer å kjøpe en PCIe 5.0 psu, men ser at pr nå er det vanskelig å finne det i norske nettbutikker. Den jeg bruker nå er en Be Quiet 850w. Regner med den fortsatt vil gjøre jobben, men kan kanskje vise seg å bli i knappeste laget på sikt... Noen tips om hvor man får tak i PCIe 5.0 psu?

Lenke til kommentar
LD93 skrev (9 minutter siden):

PS: Support sier at det ikke er meningen at man skal kunne bestille.. Så de kunne ikke love noe levering heller uansett om valgte hjemlevering.. Hvertfall det chat har sagt 2 ganger nå

Vet ikke hvor lovlig det er å kansellere en bestilling fordi "de ikke vil selge kortet". Ordren er markert som "Sendingen er på vei", men de kan jo sikkert holde den igjen manuelt. Men da føler jeg det blir siste gang jeg handler hos komplett..

PS: Tror rabatten er bedriftsavtale eller noe. Gir en symbolsk rabatt til tiden 😅

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Helt ærlig så tipper jeg Komplett får mer enn nok 4090 fremover til at de tåler å legge ut mye åpent nå uten å "ødelegge" komplett-pc salget. Det virker jo ikke som om dette blir i nærheten av hvordan 3080 lanseringen var. Og det er en MYE mindre gruppe kjøpere denne gangen enn da. 3080 til 8000 var "ok", 4090 til 25 000 er på kanten, selv for meg. Det er egentlig dust mye penger.

Edit: Ser at de forventer mange GWD kort om få dager. Betydelig billigere enn Zotac AIRO. Tipper de har sluppet de dyrere Zotac kortene til fordel for GWD på ferdig-pcene. De vil jo bundle så "billig" kort som mulig med de ferdige pc-ene. 3000 forskjell på GWD og Zotac AIRO.

Endret av Vakuum
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror ikke vi ender opp i samme problemstilling som forrige generasjon med mangel på kort. I såfall så er den kunstig. Nvidia har bevisst gjort 408(7)0 12gb og 4080 gb til de nye Turing kortene. Markedet drukner i 3xxx GPU'er, så for min del venter jeg bare på å kjøpe et 3090 kort og si meg fornøyd med det. Slik jeg tolker det så vil 4080 12gb ligge rundt likt i ytelse til en dyrere pris + dlss 3.

Vedder en god del penger på at det kommer en Super serie med SKU'er til neste år.

Er egentlig bare spent på hva AMD har klart å koke sammen denne generasjonen egentlig.

For oss ITX-folk så blir toppkortene til Nvidia fjernere og fjernere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...