Gå til innhold

NVIDIA GeForce RTX 40xx tråden


Nizzen

Anbefalte innlegg

24 minutes ago, bshagen said:

Mange gode PSUer der ute som sikkert kommer til å funke fint. Som Nizzen sier så er nok dette en ikke-sak og jeg ville ikke vært bekymret om man har en god PSU fra før. Jayz er også en av de med størst selvtillit og heller med minst kjøtt på beinet når det kommer til elektro og hydraulikk. Han har nettverksbakgrunn liksom, han er ikke akkurat noen elektroingeniør.  Ler fortsatt når han forklarte nedlatende til seerne i en video at «I understand fluid dynamics». Selv har jeg hydraulikk som endel av levebrødet, men tør ikke påstå det samme og hadde enda mindre turt å si det om alt jeg drev av med var vannkjøling til PC :p 

Når det er sagt, skulle jeg kjøpt ny akkurat nå, så ville jeg valgt en skikkelig god en med ATX 3.0, fordi hvorfor ikke. Velger man kvalitet så har man i 10 år, som i eksemplet over her :) 

Godt sagt! Tenker også at nå som jeg har bestemt meg for å kjøpe ny psu at jeg kommer til å kjøpe en god en som støtter atx 3.0. Hva er det folk tror kommer til å være den første gode psu’en med atx 3.0 som det er mulig å kjøpe i Norge? Har ikke funnet en ennå, og vet ikke helt når kan forvente at de vil være tilgjengelige her i Norge. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
chrisf skrev (2 timer siden):

Godt sagt! Tenker også at nå som jeg har bestemt meg for å kjøpe ny psu at jeg kommer til å kjøpe en god en som støtter atx 3.0. Hva er det folk tror kommer til å være den første gode psu’en med atx 3.0 som det er mulig å kjøpe i Norge? Har ikke funnet en ennå, og vet ikke helt når kan forvente at de vil være tilgjengelige her i Norge. 

Seasonic kanskje. Corsair sier man ikke trenger å vente på ATX 3.0 da det følger med Adapter oppi eska til 4090.

https://respawnfirst.com/corsair-atx-3-0-psus/

Lenke til kommentar
Lugmeister skrev (På 24.9.2022 den 0.30):

Ser ut som det kan være ett problem mellom 4000 serien og atx 2.0 strømforsyninger siden de trekker så mye strøm og man mangler den 4 pins tilkoblingen for kommunikasjon mellom psu og gpu.

Så JTC anbefaler atx 3.0 for iallfall 4090 kortene.

 

En typisk 3-åring er bedre til å resonnere enn J2BrainCells.. Fyren klagde på at han ikke kunne kjøre 4x8GB DDR4-5000 med en 10900K. Hvordan han kan ha laget videoer om PC-maskinvare i 10 år uten å begripe det aller minste om hvordan ting fungerer er for meg et mysterium.

Vil på det sterkeste anbefale å ignorere alt den fyren legger ut.

 

Forøvrig vil jeg anbefale å kjøpe RTX 4090 eller vente til AMD kommer med sine kort.

Endret av N o r e n g
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
21 hours ago, Mala said:

Har holdt meg til Seasonic selv i hovudriggene i en årrekke, foruten om en Corsair AX860i. Skull selvsagt ha lest meg opp før jeg kjøpte denne, for dette viste seg å være søppel. Hjalp ikke på at komplett var helt hinsidig ubrukelig og trege i prosessen rundt den PSU'en heller. Bare elendighet altså :p

Nå kommer vel mange av disse fra samme samlebånd uavhengig av branding, men Seasonic mine ører er kvalitet.  Bare ikke min AX860i 😕 Usikker på om akkurat den kom i fra Seasonic samlebåndet dog.

Har som regel hatt Corsair, siden 2007. Før det ble Aopen kabinett brukt, og den gang fulgte det med PSU i kabinettet :)

Lenke til kommentar
JarleGutt skrev (2 timer siden):

Ikke vær for sikker på det. Virker som om dette faktisk har begynt å bli et problem med noen reviews av 4000 serien, men vi får nok ikke vite dette konkret før NDA på reviews er opphevet.

Tipper dette ikke blir et problem i det hele tatt hvis man har en skikkelig PSU.

Min EVGA G2 1600W vil jeg tippe klarer et 4090 helt fint.

Lenke til kommentar

Skal du ha psu nå/snart sitt på hendene til seasonic har atx3 kompatible enheter i markedet om noen måneder og kjøp den beste av de du har råd til. Viktigere med god psu enn 4090 hvis du må velge mellom dem, spesielt hvis du kun skal game ikke bruke blender, maskinlæring ol.

4090 vil nok trekke over 500w fra de feteste aib modellene men fra 3090ti er spikes tatt på alvor og mye mindre faenskap fra den kanten fremover, ville nok alikevel latet om om 4090 kan spike optil si 600w når du skal vurdere hva psu du trenger. Skal du også ha topp cpu ikke handle noe under 1200w, som sagt - kjøp den beste seasonic atx3 du kan få tak i når de er ute så har du en god psu i 10-12 år minst.

Endret av ticx
Lenke til kommentar
16 hours ago, _R2D2_ said:

Tipper dette ikke blir et problem i det hele tatt hvis man har en skikkelig PSU.

Min EVGA G2 1600W vil jeg tippe klarer et 4090 helt fint.

Nei da er det nok ikke et problem. De som kan få problem, er folk som ikke aner noe ang dette, sitter på et eldre PSU som kanskje er for svakt allerede, dytter 4090 inn, kobler på kabler i hytt og pine, kanskje litt røff i behandlingen av kablene og bøyer de ekstremt, og får problemer med powerspikes og BANG!

Og vi vil nok få se hva reviewers sier ang om de tar av og på disse kablene en del ganger, og ser om de får problemer med de. Om man håndterer de litt røft/veldig bøying, eller tar de av og på 50 ganger er jo mye det samme. Det er jo generell slitasje i disse kablene det er snakk om, samtidig som at kortet kan dra noe veldig med watt.

Lenke til kommentar
siDDis skrev (6 timer siden):

Alle her skriver om overclocking og høyt strømforbruk, men min RTX 4090 kommer nok til å få powerlimit satt på ~350 watt da jeg tror det blir det mest optimale med tanke på støy/ytelse. Kortet er jo raskt nok. Og 95% av ytelsen for 100 watt mindre tar jeg glatt i mot.

Med 30-serien friskt i mente kunne du kjøre undervolt ala stock og kutte strøm med 20% eller kjøre lavest mulig UV (700-750mv avhengig av vram downclock floor), noe UC og får 90% av ytelsa for 50% mindre strøm

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Nizzen skrev (1 time siden):

Komplett.no sin pris på 4090 er akkurat nå:

3090TUF: 30599kr
3090 Strix : 32059kr

Håper VIRKELIG dette er placeholder pris..... 

Zotac 
AMP Extreme AIRO 3090 koster 24000kr og Zotac trinity koster 22705kr
22

Prisen ligger i kildekoden ;)

100% placeholder🙂

Men kunne du vist hvor i kildekoden det står? Prøvd å finne det selv men failer🤔

Endret av Ephrus
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...