Gå til innhold

Er menneskeheten på vei til undergangen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
ForTheEmperor skrev (1 time siden):

Global oppvarming som fører til dødelige hetebølge og tørket, matkrise, energikrise, krig, terrorisme.... Er disse tegn på at menneskeheten om 100 år vil slutte å eksistere? 

Man kan ikke skylde de siste dagers hetebølge på den globale oppvarminga.

Kloden er kaldere enn den har vært på seks år, og temperaturen kommer til å synke ytterligere de neste tiåra.
Så det er i alle fall ikke den globale oppvarminga som kommer til å ta knekken på menneskeheten.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Selvfølgelig er vi det....det er bare et spørsmål om tidsperspektiv. Alt som lever dør ut før eller senere, all evolusjon er basert på utryddelse. Og mennesket er den mest destruktive arten som noen gang har levd på denne planeten. Vår tid her blir neppe lang, sett med evolusjons-briller, i den form vi har nå. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Menneskeheita har nok vesentleg lengre igjen enn 100 år. Så det er ingen stor fare for at vi dør ut. 

Det meste av krisene vi står overfor vil løyse seg naturleg dersom vi får befolkningsnedgang. Lokale krigar, lokale heitebølger, lokale matkriser osv vil kunne føre til at mange dør, men ikkje overalt og samtidig. 

Det som realistisk sett kan utrydde menneskeheita er pandemiar og globale øydeleggingar som til dømes atomkrig, svært store vulkanutbrudd, eller meteorittar som kan føre til så mykje støv i atmosfæren at vi mister sola i lengre tid. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Lomeus skrev (1 time siden):

Kan du vise til kildene dine her? Det du skriver strider ihvertfall imot alt av kilder jeg har sett. Selvfølgelig har global oppvarming noe å si når varmerekorder blir slått år etter år og når den globale gjennomsnittstemperaturen har steget med over 1 grad siden pre industrielle tiden. Ekstrem vær har pga dette blitt mer ekstremt, og skjer hyppigere.

Her er den globale temperaturkurven fra år 20001621279313_Globaljuli2022.thumb.png.c57de5c5db85fe34c5115ddacfc73550.png til og med juni i år.
Temperaturen har vært en grad over en eneste måned og det var i februar 2016 under den kraftigste El Niñoen som noensinne er registrert. Siden da har temperaturen falt med ca 0,4 grader.

Her er også satellittmålingene fra UAH som viser det samme:

 

202206_Bar.png

Endret av Frank Olsen
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Det er liten tvil om at vi er på vei inn i en vanskelig periode.

Man kan også lett se for seg kommende kriger om ressurser, og spesielt ferskvann.

En krig mellom Egypt og Etiopia, og en alliansekrig mellom landene i nedre del av Mekong-elven (Laos, Vietnam, Thailand, Myanmar tror jeg det var) og Kina f.eks.

Mye av klimaendringene kommer til å lettes på sikt, særlig av depopulasjon av planeten, og folk som flytter nordover, men det kommer helt klart til å bli problematisk i lang tid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (3 timer siden):

Global oppvarming som fører til dødelige hetebølger, pandemi, matkrise, energikrise, krig og terrorisme.... Er disse tegn på at menneskeheten om 100 år vil slutte å eksistere? 

Dommedagsprofetier har alltid solgt godt til enkle sjeler og det er levebrødet for mange sekter og religioner.

Som nevnt i en annen tråd, vi har savnet dommedagsprofetene som vi kan sette på plass. De bruker å være svært aktive ved tørrår, uvær, pandemi og konflikter i nærheten.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Frank Olsen skrev (3 timer siden):

Man kan ikke skylde de siste dagers hetebølge på den globale oppvarminga.

Kloden er kaldere enn den har vært på seks år, og temperaturen kommer til å synke ytterligere de neste tiåra.
Så det er i alle fall ikke den globale oppvarminga som kommer til å ta knekken på menneskeheten.

Trenden er ganske klar. http://www.climate.gov/

ClimateDashboard-global-surface-temperature-graph-20220624-1400px.jpg.cb2fd71152601a138a2292fdedd596bd.jpg

Endret av Mag ne
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Nei det blir ikke noe undergang. Det som skjer nå er bare småtteri hvis du har lest minimalt av historie. Dersom det rent hypotetisk skulle bli massedød så antar jeg de siste par hundre tusen som til slutt skjønner at det er best å leve i pakt med naturen og ikke forsøple så mye.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

På 70 og 80 tallet sa klimaforskerne at vi var på vei inn i en ny istid. På 90 tallet skulle verden gå under på grunn av "hull i ozonlaget". På 2010 og 2020 tallet er det visst noe med CO2 som er problemet. Nå må snart klimaforskerne bestemme seg. Vi har forstått at dommedag kommer, det er greit, men... hvorfor? Min egen personlige favoritt er forøvrig dommedagsfortellingen i bibelen, der noen utvalgte få stiger til himmelen. Men jeg må innrømme at dagens apokalypsefortelling langt overgår bibelens hva angår å samle inn penger og gi mer makt til samfunnets ledelse. 

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
5 hours ago, ForTheEmperor said:

Er disse tegn på at menneskeheten om 100 år vil slutte å eksistere?

Nei, men ett sosialt kredittsystem* innført på verdensbasis, kombinert med visse andre ting, (som jeg ikke vil si noe om for å ikke hjelpe onde krefter), kan faktisk greie å utslette menneskeheten. Derfor er det svært viktig at vi ikke lar noen tre ett sosialt kredittsystem over hodet vårt uansett hvor stor krise unnskyldning de bruker!

* = Du får poeng for å si og gjøre 'det rette' og for å bare være sammen med andre som også sier og gjør 'det rette'. Poeng styrer hvor hardt og jævlig, eller hvor enkelt livet ditt blir.

Covid passet er en babysteg version av dette.

Lenke til kommentar
Selfuniverse skrev (8 minutter siden):

Covid passet er en babysteg version av dette.

Det var et verktøy for å kontrollere en farlig epidemi i en begrenset periode. Nå når epidemien ikke lenger er farlig så er det ingen som etterspør dette passet lenger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...