Gå til innhold

Internett, søkemotorer, Facebook og sosiale media - hvordan kan man bli glemt eller skjult?


Anbefalte innlegg

Jeg har brukt sosiale medier i over 20 år og har dessverre angret på noe av det jeg har sagt, noe av det jeg har likt, delt og vært med i, som grupper i Facebook etc. Det verste er at noe av dette er i fullt navn og mulig å spore frem til ved hjelp av søkemotor og dypdykk i forskjellige sosiale medier.

Det jeg lurer på er hvordan jeg på en lett måte kan få en oversikt over og håndtere de tusenvis av kommentarer/poster jeg har gjort på internett i fullt navn og hvordan jeg eventuelt kan finne dette på google eller andre søkemotorer og fjerne eller skjule det? Jeg kan feks legge mye av det som står i Facebook profilen min bak lås og slå slik at bare venner på Facebook ser det jeg skriver, men om jeg googler navnet mitt kommer jo mye av aktiviteten jeg gjør på Facebook frem i søkemotoren. Å gå igjennom tusenvis av poster jeg stadig finner vil ta alt for lang tid.

Finnes det en måte jeg kan velge at all min aktivitet på Facebook ikke skal dukke opp i søkemotorer? Kan jeg velge hva som kommer frem i søkeresultater hos søkemotorer som google om det inneholder min personlige informasjon?

Jeg føler det å ha kontroll på personlig informasjon blir viktigere og viktigere etter hvert som mer og mer av samfunnet går digitalt og over på internett. Jeg ønsker ikke at en potensiell arbeidsgiver, venn eller date skal søke meg opp og finne en kommentar jeg skrev på Facebook, Insta, YouTube, Twitter eller andre sosiale medier for 15 år siden som ødelegger for meg. 

Endret av FrihetensRegn
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...