Gå til innhold

Er "falske" nyhetsbrev den nye scammen?


Anbefalte innlegg

Hei.

Fikk nylig en e-post med et nyhetsbrev fra noe jeg aldri har hørt om eller registrert meg som bruker til. Nyhetsbrevet ser veldig ekte ut, og det omhandlet om oppdateringer av brukervilkår. Søkte opp denne bedriften på Google og den er ekte, men ikke sikker på om nyhetsbrevet er det?

Begynner jo å gjøre meg noen tanker om noen bruker e-postadressen min til å lage seg brukere, og hvordan det isåfall er mulig. De fleste ganger må man jo verifisere seg når man registrerer seg gjennom e-posten, og jeg har ikke fått noe e-poster om at jeg har registrert meg hos denne bedriften.  For ikke så mange uker siden fikk jeg en nyhetsbrev fra en annen bedrift som jeg aldri har meldt meg på til heller, men da så jeg tilfeldigvis at en helt maken e-post hadde havnet i spamfilteret fra samme bedrift, så da slo jeg meg til ro med at det var en slags scam. Men e-post nr. 2 og denne jeg fikk nå havnet i "Primary"-mappen min så man blir jaggu usikker...

Det er selvfølgelig en "ikke subscribe-knapp" nederst i nyhetsbrevet om man vil melde seg av. Regner med at dette isåfall er scammen, at man får folk til å trykke på linkene fordi de ikke vil ha nyhetsbrevet eller skjønner noe. Har selvfølgelig ikke trykket på noen linker. 

Lurer på om jeg burde være bekymret for at noen bruker e-posten min til å registrere brukere eller er dette blitt en vanlig scamming-metode? Jeg har selvfølgelig sjekket for aktiviteter på kontoen min og det er kun kjente (mine) innlogginger og ingen uvanlig aktivitet. 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Og mysteriet har selvfølgelig oppklart seg selv på den siste e-posten jeg fikk. Etter å ha gjort et søk så ser jeg vitterlig at jeg i 2020 registrerte meg hos denne siden for å se en livestream. Dette klarte jeg selvfølgelig ikke å huske i dag 😛 Begynte å bli vel bekymret når jeg så på avsenderadressen som så veldig ekte ut. Lærdom til neste gang: Gjør et søk på e-post. 

Når det gjelder den andre nyhetsbrevet jeg fikk, har jeg ikke en forklaring derimot, men igjen, det var fra en avsender som ble filtret som spam. 

Edit: Når jeg søkte på dette så ser jeg at jeg har fått nyhetsbrev av og til siden 2017, nå er det sikkert enda en ting jeg har glemt at jeg har meldt meg opp til for mange år siden.

Skremmende hvor god kontroll jeg har.

Endret av Fnugle
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...