Gå til innhold

Canon EOS 250D?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Absolutt! Ingenting å si på det kameraet. Eneste mulige innvending må være at speilrefleks er en eldre teknologi som er i ferd med å fases ut. Det vil neppe bli produsert nye objektiver for Canon EF-S, og mye av det som finnes er ganske langt i tanna. Samtidig er det jo enormt mye bra å finne på bruktmarkedet, ofte en del billigere enn man må ut med for tilsvarende speilløst.

Endret av Okapi
Lenke til kommentar

 Canon EOS 250D er bra til prisen ja. Nærmeste konkurrent er vel Nikon D5600 av speilrefleks.

Og så har du de speilløse: Nikon Z50 og Canon EOS M50 Mark II (og der er også andre merker).

Også har du Olympus OM-D E-M10 Mark III som er et mindre kamera med mindre sensor.

 

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Bare bruk det kameraet du har. Ikke noe problem å få tak i gode linser/objektiver til det. Når du har lært deg det som trengs og fått mer erfaring begynner det vanligvis å dukke opp ønsker om å forbedre ting, og da kan du vurdere å kjøpe et nytt kamera basert på hva du ønsker forbedret med bildene dine gitt at du ikke lengre kan oppgradere innenfor din nåværende løsning.

Det å råde deg til spesifikt utstyr allerede nå blir derfor litt å foregripe begivenhetenes gang.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Om du ikke har kamera:

Canon EOS M50 Mark II tror jeg om jeg skulle kjøpe et nytt kamera med objektiv til kr 6500, og du tenker at det holder med det objektivet som følger med.

Men det må vurderes opp mot å kjøpe et brukt kamera og objektiver. Kanskje et "dyrere" kamera hus som f.eks Nikon D7200 og flere obektiver etterhvert om du tenker dette som en hobby. 

Endret av Svein M
Lenke til kommentar
Yamazero skrev (44 minutter siden):

Er Canon EOS M50 Mark II nyere enn 250D?

Hva er egentlig forskjell mellom disse to?

Her er en sammenligning. De er ganske like bortsett fra M50 Mark II er speilløst og har da elektronisk søker, mens 250D er en speilrefleks og har da optisk søker. M50 Mark II er fysisk mindre.

Begge har DIGIC 8 prosessor, og trolig samme sensor (kommer ganske likt ut i test).

https://www.apotelyt.com/compare-camera/canon-250d-vs-canon-m50-mark-ii

Endret av Svein M
Lenke til kommentar
On 7/18/2022 at 9:42 PM, Yamazero said:

Er Canon EOS M50 Mark II nyere enn 250D?

Hva er egentlig forskjell mellom disse to?

Det er egentlig samme kamera med og uten speil. Noen foretrekker optisk søker, andre foretrekker elektronisk søker. Det er mest av alt en smakssak.  Den største forskjellen er nok objektivutvalget. Til 250D finner du et helt enormt utvalg på bruktmarkedet, men det er jo litt eldre optikk, og det blir neppe lansert noe nytt, da speilrefleks er i ferd med å fases ut. Til M50 er utvalget en del mindre, men til gjengjeld mer moderne og mer kompakt. Du kan også bruke EF-optikk med en adapter, samt omtrent alt av gamle manuelle greier.

Det bør kanskje nevnes at EOS M også lever litt farlig, da Canon nettopp har lansert et par APS-C-modeller med EOS RF-fatning. Det er ikke så godt å si hvilken fremtid formatet har, men på den annen side er det ikke sikkert det har noe å si for din del. Hovedkonkurrenten i budsjettklassen for entusiaster, er som andre nevner sannsynligvis Olympus, og det kan godt være det er lurt å vurdere Olympus EM-D OM-10 som et alternativ til M50 og 250D. Fuji og Sony er også alternativer, men da runder vi fort 10k.

Lenke til kommentar

Hva er budsjettet? Har du noe utstyr fra før siden du tenker Canon? (Er Canonmann her, så er jo musikk i mine ører sånn sett, men finnes jo veldig mange gode alternativer hos andre merker.

Hva skal du ta bilder av?

Jeg ville sett på bruktmarkedet, mye snasent der for tiden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...