Gå til innhold

SAS-pilotene går ut i streik


Anbefalte innlegg

Annonse

[1] Random productId 4343810 from global

2 minutes ago, shockorshot said:

Vel slik jeg har forstått det handler ikke dette om hovedsakelig penger, men det at SAS har lyst til å vanne ut makten til fagforeningene. Er det feil av fagforeningene å streike mot det? Eller er de bare bortskjemte og må tåle det at de får mindre makt i fremtidige forhandlinger?

Syns du ikke det er spesielt at fagforeningen er mer opptatt av egen makt enn medlemmernes lønn - koste hva det vil? 

 • Liker 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, tigerdyr said:

Syns du ikke det er spesielt at fagforeningen er mer opptatt av egen makt enn medlemmernes lønn - koste hva det vil? 

Altså, både lønnsutviklingen og arbeidsrettigheter/-goder kommer som et resultat av makten til fagforeningen. Så forstår godt at de er opptatt av det, med tanke på framtidige forhandlinger.

Mener du fortsatt de er bortskjemte eller at SAS undergraver systemet nesten alle arbeidstakere i Norge har blitt rike på?

 • Liker 6
 • Hjerte 1
Lenke til kommentar
3 minutes ago, shockorshot said:

Mener du fortsatt de er bortskjemte eller at SAS undergraver systemet nesten alle arbeidstakere i Norge har blitt rike på?

Jeg er prinsipiell motstander av streikeretten.  Det er en helt annen verden i dag enn for 100 år siden.  I dag kan du enkelt si opp jobben og finne deg en ny.  Du får rikelig med penge fra staten når du står uten jobb og i tillegg er det masser av jobb derute; der er overhodet ingen unnskyldning for å ta hele landets befolkningen som gisler for at du ikke får diktere alle reglerne som gjelder i sandkassen. 

Jeg har forøvrig aldri vært medlem av en fagforening og kommer aldri til å bli det.  Jeg er voksen nok til å stå på egne ben. 

 • Liker 4
Lenke til kommentar
tigerdyr skrev (44 minutter siden):

Interessant hvordan det nesten altid er de mest bortskjemte som streiker. 

Jeg vet ikke hvor bortskjemte de er egentlig. Utdanningen koster rundt 1 million kroner, så selv om de har god lønn så har de mye studiegjeld(dog ikke alltid), og det er et høyt arbeidspress på piloter. Piloter som sovner i cockpit osv. er vanligere enn man skulle tro. Pilotyrke er ikke lenger et høystatus yrke med masse glamour, som det kanskje var før, men et yrke plaget med mye stress og lange arbeidsdager.

 • Liker 3
 • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

SAS går på milliardunderskudd og er nødt til å gjøre endringer for å overleve. Dvs selskapet må kutte kostnader. Hvis ikke går selskapet konkurs, det er så enkelt når man bare ser gjennom rotet og virvaret som har oppstått. Mistenker sterkt at pilotene setter egen lønnsvekst over selskapet i denne konflikten. Det kan virke usympatisk med tanke på at pilotene allerede har høy lønn. 

 • Liker 1
Lenke til kommentar

SAS kan kutte i administrasjonen. Det er dyrt å opprette og administrere datterselskaper. Hvis de skynder seg, kan de avverge det verste av streiken.

Pilotene har ikke mye å tape på å streike. Å begynne på nytt med null ansiennitet og elendige betingelser? Neppe aktuelt.

Da er jo jobben allerede ødelagt. Man har jo ikke høy lønn hvis man får dårlig lønn i tillegg til dårlige betingelser og nullstiller ansienniteten.

Bedre om SAS går konkurs, så seriøse flyselskaper kan overta markedsandelen. Da vil Norwegian trenge flere ansatte. 

Endret av Mannen med ljåen
 • Liker 6
Lenke til kommentar

 

1 hour ago, tigerdyr said:

Jeg er prinsipiell motstander av streikeretten.  Det er en helt annen verden i dag enn for 100 år siden.  I dag kan du enkelt si opp jobben og finne deg en ny.

 

Enn så lenge. Vi har vært i en situasjon med ekstremt lav arbeidsløshet. Det kommer nå til å endre seg de neste årene.

 

1 hour ago, tigerdyr said:

Interessant hvordan det nesten altid er de mest bortskjemte som streiker. Kan ikke si jeg har noe inntrykk av at piloter er bortskjemte eller overbetalte. Særlig med tanke på jobben de gjør er det vel heller åpenbart at flyselskap over hele verden drar nytte av lidenskapen deres, som er å fly.

 • Liker 3
 • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
 • Opprett ny...