Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kommunen har ryddet skog, men ikke ryddet etter seg.


Thor.

Anbefalte innlegg

For en tid tilbake så veltet det flere trær mot borettslaget jeg bor i. Vi bor helt inntil skoggrensen. Et av disse trærne falt over en parkeringsplass og traff to biler. Den ene ble kondemnert. Noen av trærne var såpass høye at de i teorien kunne truffet bygget hvis vi var ekstra uheldige. Alle disse trærne er på kommunal grunn.

Tidlig 2022 så tok kommunen ansvar og fjerne masse trær. Og vi har fått tilbake kveldssolen på "baksiden" av byggene. Etter at alle trestammene er fjernet så ligger det igjen mye kvist fra gran som råtner. Det er snakk om flere konteinere med avfall. Dette ønsker ikke kommunen å bruke ressurser på å rydde opp i.

Kan de drive på slik? Har kommunen noe ansvar for å rydde opp eller må borettslaget ordne med arbeidskraft og konteiner selv?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror ikke dere kan kreve at kommunen rydder kvister.

Den mest nærliggende hjemmelen måtte være naboloven § 2, om å ha noe som urimelig eller unødvendig er til skade eller ulempe på naboeiendommen. "Det ser stygt ut" kan være en form for "skade eller ulempe". Men det skal nok mye til før greiner på bakken i skogen er over tålegrensen.

Endret av Ståle Nordlie
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest 2b337...8cd

Det er vel helt vanlig å la slikt ligge igjen ved skogsdrift? Nok av insekter og dyreliv som har flotte forhold i et år eller tre fremover før løvskogen vokser over det. 

Anonymous poster hash: 2b337...8cd

Lenke til kommentar

Som andre har sagt så er set nok vanskeleg å kome nokon veg juridisk her. 

Det som likevel kan være eit tips er å sjekke kommunens heimesider om dei har lagt ut informasjon om skogrydding. Mange kommuner tilbyr gratis trefelling på kommunale eigedommar mot at trefeller rydder etter seg. Om din kommune har dette så kan du be kommunen rydde opp i henhold til dei same krava som kommunen stiller til andre trefellarar. 

Du kan også velge å sjå litt stort på det ettersom burettslaget har fått betre solforhold og heller rydde sjølv som dugnad. Gjer du deg for kranglete så vil nok ikkje kommunen felle fleire tre før dei absolutt må, og det er nok i burettslagets interesse å holde skogen lav også i framtida ettersom skogen kaster skygge lenge før den utgjer ei fare for bygget.

Som alternativ til containere så kan du vurdere å leige ein fliskuttar og fjerne greinene på den måten. Kanskje får du til og med låne fliskuttar frå kommunen. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...