Gå til innhold

Litt lite gjennomtenkt (meteorittnedslaget)


Gjest

Anbefalte innlegg

De sier at når dinosaurene levde her da, så ble de utslettet av en stor metoritt, så da sultet ihjel og sånt alt over 50 kg eller hva det var, 30 kanskje, dyr i den størrelsen bare overlevde, så det derfor vi har høner som har litt ben som ser ut som dinosaurer og krokodiller og sånt fordi de levde i vannet og klarte seg på den måte, men det er en logisk feil ved det hele, hvis en stor stein eller iskule eller noe annet, hva som helst da, kan ødelegge nesten alt liv her på planeten vår, så betyr jo det i essens at livet her ikke er trygt og alltid godt da, et paradis, ja poenget mitt er at det er enten eller da, enten så er livet her bra eller så er det ikke, at vi er beskyttet og kan leve fredelig hele livet, jeg tror heller at vi virkelig har et paradis og at livet her er fredet, mennesker gjør mye rart bare, men det er alt også, jeg tror at den metoritten de snakker om landet et sted der den ikke hadde så stor effekt på resten av verden uansett, litt sånn øde, noe jeg tror stemmer også, det er jo et litt filosofisk spørsmål da, enten så er livet her godt eller så er det ikke, hvis man sammenligner ansiktene til dinosaurer også, så ser man at de ligner litt på oss, litt vanlige ansiktstrekk da som de, så kanskje vi er etterfølgeren bare, bare at vi er mindre og mer intelligente, ja litt sånn evulosjon fra de, bare at vi ble mindre og mer intelligente, hvis man ser på visse typer personer og ikke bare utseendet da, så ser man jo at noen ligner litt på plantespisere og noen på kjøttspisere, rovdyr, hva tror du om saken, er livet her alltid trygt eller er det ikke?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

...huh?

Med paradis, mener du da i religiøs forstand?

Altså asteroidenedslag forekommer. Det er helt sikkert. Men de er i varierende størrelse. Hvor er den logiske bristen, mener du? Eller snakker du da om religion?

Trygge er vi hvert fall ikke. Vi vet at det vil forekomme enorme kataklysmer. Men de er heldigvis få og relativt langt i mellom.

Det mest umiddelbare problemet er enten økologisk kollaps, atomkrig eller en solstorm. Store asteroidenedslag og supervulkaner f.eks forekommer relativt sjelden. Ingen av disse tingene ville heller utrydde menneskeheten. Men f.eks en stjerne som lå nærme nok og skjøt gammastråling på oss kunne potensielt det.

Endret av Outlier616
Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (1 minutt siden):

...huh?

Med paradis, mener du da i religiøs forstand?

Altså asteroidenedslag forekommer. Det er helt sikkert. Men de er i varierende størrelse. Hvor er den logiske bristen, mener du? Eller snakker du da om religion?

Trygge er vi hvert fall ikke. Vi vet at det vil forekomme enorme kataklysmer. Men de er heldigvis få og relativt langt i mellom.

 

Nei, tenker at livet her kan jo være paradis hvis man virkelig vil, men det jeg ville frem til egentlig da, er at enten så er livet her trygt og godt eller så er det ikke, avhengig av at så store steiner kan komme ned hit, jeg tviler litt på at det er mulig egentlig, det er vanlig akseptert at en stor metoritt slo ned og utslettet nesten alle dinosaurene, men jeg tviler litt, tror den landet mer øde så det hadde ikke så stor effekt likevel og at kanskje vi er etterkommere av de, bare mer utviklet da

Lenke til kommentar

Aha! Jeg tror at i et menneskelig perspektiv, og særlig Norge, så har livet de siste 80 årene med enkelte unntak, føltes veldig trygt. Dette er dog ikke noe nytt eller unikt, men tilsynelatende noe menneskelig. Omtrent som frosken som hopper ut av vannet om du putter den i glovarmt vann, men som bare blir sittende om du gradvis skrur opp temperaturen. Et kjent eksempel på folk som hadde det så godt og trygt at de nektet å innse fare på ferde, var mange av dem som bodde i Pompeii.

Realiteten er at menneskeliv er skjøre, og at ting faktisk KAN gå skeis når som helst. Rent psykologisk er det vanskelig for mange (de fleste?) å forholde seg til slikt. Så fra dag til dag er vi nødt til å unngå slike tanker for å klare å fungere også. Og på sikt, så kan vi klare å overbevise oss selv om at livet aldri vil forandre seg. Jeg tror det er noe av grunnen til at mange nekter å innse at f.eks klimaendringer er reelle. De ønsker rett og slett ikke å tro det eller gjøre noe med det, fordi livet stort sett er behagelig.

Mange opplever også angst og stress på grunn av ting som fremkommer i nyhetsbildet. Til tross for at verden aldri har vært bedre, så øker nå angst og stress- nivåer tilsynelatende i befolkningen. Personlig er jeg svært stresset over krigen i Ukraina og den gryende katastrofen i matforsyning og økonomi. Ofte må jeg bare logge av og finne på noe annet å gjøre.

Så i sum, tror jeg det handler om perspektiv og psykologi. I nærmest enhver scifi film så er det en forsker eller aktivist som roper varsko, og folk bare ler av dem. Innerst inne tror jeg vi alle VET at vi kommer til å dø, men sliter med realitetene. Det handler ikke OM vi skal dø men NÅR. Og jeg tror vi liker å tro at vi skal leve evig.

Lenke til kommentar

Hvorfor tror du at vi stammer fra dinosaurer, når det strider mot all forskning og vitenskap?

Jeg ser fra historikken din at du har en tendens til å finne på alternative forklaringer på helt banale vitenskapelige teorier. Du underbygger dem ikke med fakta, men det hele blir som en usammenhengende skisse til en science fiction-novelle.

Jeg ville ikke forventet at folk er villige til å diskutere disse hypotesene all den tid du mangler svært grunnleggende kunnskap om det du prøver å motbevise.

...men så ser jeg at folk allikevel faller for fristelsen.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...