Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kan 15 tommers felger brukes på ford focus 2014?


Bgr

Anbefalte innlegg

Har en Ford focus 2014 1.0 125hk som har 205/55-16 som oppgitt "standard" dekkdimensjon. Den ble levert med vinterhjul i 16" og sommerhjul i 17". Vinterhjulene i 16" er imidlertid utslitt.

Så har jeg tilgang til et sett gode vinterhjul fra en eldre ford focus i 195/65-15. Det er jo samme rulleomkrets, og boltsirkel/innpress skal være det samme.

Hadde dermed vært fristende å bruke opp de "gode" dekkene på den nyeste focusen.

Men vil det være mulig å bruke 15 tommers felger på den nyeste focusen? Kan det for eks være at 15" felger ikke går pga større bremseskiver eller lignende problemstillinger og at 16" er minimum? Noen som vet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ikke helt for meg at en Focus med 125 hk skal være belemret med så store bremser at 15" blir et problem.

Aller helst bør bilen løftes slik at begge forhjulene er i luften samtidig, og etter hvert begge bakhjulene. Dermed kan du snurre rundt på hjulene under montering (forutsatt at den står i fri når forhjulene er i luften, og at p-bremsen er av når bakhjulene er i luften) og se/kjenne/lytte etter sammenstøt mellom felg og bil.

Om du bare får ett hjul i luften om gangen, etter at du er ferdig skyver du bilen forsiktig en meter eller to med håndkraft mens du lytter etter dunking, skraping og andre ulyder. Om det skulle vise seg at det er noe problem burde den tilnærmingen gi mindre skade enn om du bruker motorkraft.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...