Gå til innhold

Strømrasjonering til høsten ?


Anbefalte innlegg

Nå begynner til og med de grønne i Tyskland å forstå alvoret: https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/y4a55r/toerken-kan-gjoere-europa-enda-mer-avhengig-av-putin

Tyskland går mot midlertidig gjenåpning av kullkraftverk og utsettelse av den planlagte nedstengningen av atomkraftverk.

Landenes energiforsyning er viktigere, mer sårbar og mer kompleks enn at man kan la kyniske markedsliberalister og idealistiske klimaforkjempere overta styringen…..

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
PosteMonopolet skrev (18 minutter siden):

Kanskje folket endelig snart tør å kritisere Parisavtalen og det å drive samfunnet på ustabil vindkraft?

Neppe. Jeg vet ikke hva Parisavtalen sier, men rent psykologisk får nok Putin skylden. Jeg drømmer om at dette kan føre til flere kjernekraftverk, selv om jeg neppe tror det vil skje.

Lenke til kommentar

Ærlig talt synes jeg tyskerne kan steke i sitt eget fett denne gangen. De har vært så jævlig kjipe mot andre land i tidligere kriser, nå har de til de grader føkka opp og får stå i det selv synes jeg. Istedenfor å vase rundt med 15% sparing i europa så kan de spare selv, for den ulykken har de brakt inn selv.

Tilbakeholden med hjelp til Ukraina også, føkk dem.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det går ikke. Den uansvarlige og lite gjennomtenkte gjennomføringen av "det grønne skiftet" med satsing på "fornybare" energi som sol, vind og nedbør, har utløst en meget alvorlig strukturell krise som egentlig kunne ikke fører til katastrofetilstander om det ikke var for at markedskreftene hadde helt overtatt og skapt fram et kunstig grunnlag for prissetting gjennom spekulasjon, urealistiske forberegninger som hvis menneskeheten har den fulle kontrollen over været og altfor liberale lover som beskyttet kraftbransjen som prater tåkespråk og annet som egnet seg for å forvirre folk - man har mistet kontrollen over kraftbørsen som sett i forkanten av Finanskrisen da folk flest ikke lenge skjønte noe som helst. Nå er det slikt at man må betale svimlende beløp for lite strøm for unngå mørklegging, og mange evnet ikke lenge å realisere hva som står på spill.

Støre gjort det eneste rett ved å signalisere at strømeksporten måtte kuttes om det går ut på forsyningssikkerheten for å unngå strømrasjonering som vil gjøre fem millioner mennesker sårbar om en streng vinter kommer, og sette den norske økonomien i nedsmeltningsfase. Ennå møtt han lite forståelse av resten av verden, som ikke klarte å forstå de interne forskjellene av hensyn til klima og geografi i et stort kontinent, og som ikke klarte å innse at Norge må slutte med å levere olje og gass om det ikke lenge er nok strøm for å pumpe disse ut gjennom rørene. De klarte ikke heller å realisere at om det bli en streng vinter, kommer mange til å dø i isolerte boliger og tettsteder. Som vil da utløse politiske turbulenser.

Støre bare hadde kommet med varslinger, ennå oppførte mange seg om at det var verdens undergang som vil komme, uten å realisere at de egentlig har nok strøm og nok reserver for å klare seg gjennom vinteren med et par unntak; strømprissituasjonen i dag skyldes at det finnes en børs som må stenges. For de har ikke innsett at om massedød og enorme lidelser oppstår, kommer det til å åpne for veldige farlige tider. Og massekonkurs med mange nedlagte bedrifter med arbeidsledighet som resultat vil utløse en ny retur av 1930-tallet.

Feilen med fornybare energi er at det er klimaavhengige i en tid med pågående klimaendringer.

Politikerne har gitt for mye makt fra seg. Jeg kommer til å bli veldig overraskende om kraftbørsen ikke stenges i fremtiden til fordel for en politisk nødplan som kan se reversering av kraftbransjens liberaliseringen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Nimrad skrev (På 21.7.2022 den 16.02):

Neppe. Jeg vet ikke hva Parisavtalen sier, men rent psykologisk får nok Putin skylden. Jeg drømmer om at dette kan føre til flere kjernekraftverk, selv om jeg neppe tror det vil skje.

Du har nok helt rett i at dette ikke vil skje. Kjernekraftverk, selv om det er den beste løsningen vi har, koster utrolig mye å bygge og tar flere år, om ikke tiår å bygge til moderne standard. Man kunne spart mye her ved å gjenåpne kraftverkene som har nylig stengt ned men det innebærer at regjerende politiske ledere må ta ansvar og si at de tok feil (politisk selvmord, vi vet jo hvor ofte det skjer..), og det kan være flere årsaker til hvorfor disse kraftverkene blir stengt i utgangspunktet, kanskje de er for gamle og sikkerheten blir utdatert, det vil koste enormt å modernisere de.

Jeg drømmer jeg og da, det er synd å se at det mest realistiske alternativet for renere energi fases ut verden over mens vi enda ikke har noe annet som kan konkurrere mot olje og gass. Men det å bygge atomkraftverk igjen ville også ført til mange problemer, ikke minst politisk (ikke alle land kan ha kraftverk).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (3 timer siden):

Tyske atomkraftverk er i god stand, og brensel kan skaffes fra General Electric i år, ifølge en video jeg så. Det står på viljen.

Nå gjelder det å svelge stoltheten og løse reelle og nærliggende problemer.

Hvis Tyskland m.fl. står på sitt, blir det ødeleggende for fremtidig samarbeid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Inspector skrev (5 timer siden):

Nå gjelder det å svelge stoltheten og løse reelle og nærliggende problemer.

Hvis Tyskland m.fl. står på sitt, blir det ødeleggende for fremtidig samarbeid.

Enig; denne latterlige redselen for atomkraft av hyklerske "miljøforkjemperne" må ta slutt snarest mulig, så de tyske atomkraftverkene kan settes i kraft på nytt. Leser forresten at det IKKE er mangel på gass eller strøm som er årsaken bak strømprishysteriet, men ukontrollert spekulasjon og en børsmekanisme som ikke engangs er under menneskelig kontroll. Istedenfor hadde hele den europeiske kraftbransjen blitt pill råttent. Veldig frustrerende at norske kraftdirektører ikke lytter på NVE og valgt å tappe mer vann i det siste, til tross for forsyningssituasjonen. Tyskland har snart nådde sin mål om å ha nok gass for vinteren, ennå er det åpenbart etter Putins siste spell at det ikke er snakk om mangel, etterspørsel eller krise - strømprisutviklingen er blitt umulig å stoppe, det vil ikke hjelpe ved å stenge av strømledningene til utlandet eller sette på makspris som strømstøtte så lenge ukontrollerte krefter ikke stoppes. Det finnes ikke engangs mennesker som regner ut strømpris! Bare maskiner! Kunstige intelligente maskiner! Disse var kastet ut fra finansbørsene verden rundt for ikke så lenge siden da de nesten utløst en ny finanskrise!

Kraftbørsen må stenges av. Putin reddet den russiske økonomien ved å stenge børsen, her må EU tar til vettet og gjøre det samme om man ikke få slutt på vanviddet der skruppelløse og griske folk fikk driver helt vilt. I verste fall må kraftbransjen nasjonaliseres ved å ta flere hundre "direktører" i arrest og kaste dem i fengsel. Sammen med alle disse "eksperter" som pratet rør og atter rør.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Jarmo skrev (2 timer siden):

Det store spørsmålet er hvem som holder ut lengst.

Hvor lenge klarer Russland å overleve med sanksjoner og krig ?
Hvor lenge klarer resten av Europa å leve med energimangel og galopperende inflasjon ?

Standpunktene og virkelighetsoppfatningen ligger fortsatt milevidt fra hverandre og strømrasjonering rykker stadig nærmere…..

Lenke til kommentar
3 hours ago, Inspector said:

Hvor lenge klarer resten av Europa å leve med energimangel og galopperende inflasjon ?

Kan det hende Europeiske land selv velger å bryte inn i krigen mot russland i håp om å både stoppe krigen (gjenopprette strøm) og hjelpe Ukraina samtidig hvis det blir for ille?

Lenke til kommentar

Synd at krigen i Ukraina får mesteparten av 'skylden' for krisa vi ser. 
Dette er jo skapt av politikere, EU og USA får ta mye av ansvaret.
Å prøve å innføre en grønn hverdag for en del av verden (Europa + USA) uten å ha fornuftige løsninger på kraft-tilførselen er jo totalt idiotisk. Og de som må lide er de svakeste. Jada, kanskje like greit å få de i grava like gjerne først som sist kanskje? 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Vi er ******. Vi har fått det verste utenkelige tidspunktet for "vippepunktet" hvor klimaendringene vil gjøre seg gjeldende med full kraft, i det forrige året hadde man opplevd uvanlig stabil vær over lange perioder med vindstillhet og konstant varme, og dette gjentok seg på nytt - i store deler av Europa har det vært tørt i hele to år nå. I en kort periode om vinteren hadde vi normal vær, men så kom de meget voldsomme "føniksvindene" som varmet opp Skandinavia, og siden den gang har vi hatt ekstraordinær stabil vær, først et helt halvt år med tørrvær og lite nedbør, i sommeren - siden slutten på mai - har man til nå opplevd turbulent vær med lavtrykk i måneder etter måneder, hele fire måneder på rad og rekke. Dette skyldes at de vante værmekanismene har blitt slått ut av ledd.

Fornybare energiproduksjon kunne ikke fungere under slike klimatiske forholder - solceller er avhengig av klarvær, vindkraft er avhengig av vind og vannkraft er avhengig av nedbør, ettersom krafttilgangen for et samfunn 24 timer i syv dager uka må være konstant uten avbrudd pga. strøminfrastrukturens meste seriøse mangel; det er ikke mulig å øke eller senke spenningsnivået uten å utløse uønskelige konsekvenser. Justering må skje over tid fremfor øyeblikkelig. Og energi foregår ikke naturlig i den fysiske verdenen, så det er umulig å lagre dette uten effekttap over tid, så kraftproduksjonen må være konstant.

Men samtidig har det blitt åpenbart at en fortsettelse av fossilkraftproduksjon er nå blitt utenkelig; den må reduseres snarest mulig så det er råd, ifølge forskerne er verdenen rammet av den verste tørken på flere tusen år, på tre kontinenter - Amerika, Europa og Asia - akkurat langs breddegradene med de største befolkningskonsentrasjoner - har det vært tørke som oversteg selv de verste dokumenterte i pre-industriell historienedskrivning. Det er ikke lenge snakk om "500 år", men om 1,200 og endog 2,000 år, man har nådde et nivå som bare var sett i eldgamle is-prøver tatt fra dybden av Antarktis helt tilbake til flere million år siden. Islagene der avslørt alle klimatiske faser gjennom hundretusener av år, og prøvene derfra har vist at det var skrekkelige tørkeperioder. I fakta, det er mulig at en tørkeperiode som i bibelsk tid (3000-4000 år siden) pågår i dag.

Da er vi nødt til å gå over til atomkraft og internasjonal samarbeid for å løse alle grunnleggende problemer knyttet til kraft, spesielt hvordan å lagre energi over tid. Men her er vi skikkelig ille ut, for aldri tidlig har vi hatt så mange uegnede maktpersoner helt siden den andre verdenskrigen; Putin er en galning som bare tenker på "nå"`en, Xi er for ambisiøst og tankeløst selv om Kina i dag er ille ut under tørken, Erdogan brydd seg ikke om andre enn hans drømmer mens Modi og flere andre vil heller konsentrere seg om disses ideologiske målsetninger og dermed ignorere klimaendringene. I Vesten er det for mye inkompetanse og korrupsjon, satseringen på fornybare energi egentlig skyldes "markedet" fremfor annet, da man vil heller tjene penger enn å være til nytte!

Enorme endringer står nå på dørstokken, om tørken fortsetter inn i det neste året er det ikke lenge snakk om pris og levekostnader, men om sivilisasjonskollaps når hundretalls millioner ikke lenge kunne ha mat eller væske i altfor helsefarlige klima med ekstrem vær som nå utrydder dyreliv overalt, fisk dør ut, fuglene dør ut, smådyrene dør ut, husdyrene dør ut, og insektene forsvinner. Og så kommer millioner av mennesker til å dø, enda flere vil legge ut på flukt mot kjøligere strøk hvor det fremdeles er mat.

Dette kan bare forhindres på tre punkter; for det første må verdenssamfunnet inngå et dyptgående samarbeid (de ansvarlig fra 1993-97 - spesielt Gro fra Norge og Bill Clinton fra USA - må straffes fordi de sløst bort tretti verdifulle år), for det andre må forbruksøkonomien med globaløkonomisk modell som basis legges ned, for det tredje må alle - alle i alle land over hele verden - gå inn for å stoppe forsøpling, bygging og tankeløs bruk av forbruksvarer. Men da må alle makthavere over hele verden settes under kontroll, og da er man nødt til å utrydde galninger som Putin og Trump som gjør samarbeid umulig. Alle multinasjonale konserner må settes under kontroll, dette er ennå ikke mulig i dag. Og sist, men ikke minst: vi stoppe kommersialisering av enhver, det er bare et tidsspørsmål før et menneskeliv får en prislapp.

Det var trodde markedet vil redde verdenen, istedenfor har det dyttet oss ut mot katastrofens avgrunn.

1) Alle kriger over hele verden må stoppes.

2) FN må få mandat til å avsette uegnede makthaverpersoner om disse setter verdensfreden og menneskesivilisasjonen i fare. Bush junior og Trump hadde gjort mye skade, demokrati må tilsidesettes for å bevare menneskeheten.

3) Forbruksøkonomien må kuttes ned, hele 90 % av alle forbruksvarer må bort, og produsenter må deretter selge livsvarige varer som kan overleve i meget mange år.

4) Alle industriland må ha atomkraft og fornybare kraft, gjerne vannbaserte, mens u-landene må få all brensel underordnet FN.

5) Det må startes en prosess for å integrere alle land over verden inn i en pre-1993 EU verdensordning i løpet av de neste tiårene.

Dette VIL SKJER i slutten på de trøblede tjueårene, for ved å bedrive svindel på det groveste, hadde det politiske etablissementet som i 1992 hadde nærmest alle forurensningskilder under egne makt eller innflytelse, Kina var et U-land og Sovjetunionen hadde kollapset, ikke bare kostet oss tretti år, men også satt oss trolig mange tiår bakover for å motarbeide klimaendringene. Disse ignorerte FN-klimakonvensjonen i 1992, gjort Kyotoavtalen fra 1997 til en vits og gjør Parisavtalen enda verre, samtidig som de gikk inn for å utkontraktere all miljøskadelig industri og industriproduksjon til andre land som Kina - og Russland.

Disse idiotene har kastet oss ut i meget farlige tider. Det er sant som en berømt spåmann hadde sagt; inkompetanse rammer Europa - medregnet Nord-Amerika - meget sterkt.

Lenke til kommentar
1 hour ago, JK22 said:

Bush junior og Trump hadde gjort mye skade, demokrati må tilsidesettes for å bevare menneskeheten.

Ehh?  Trump var da den mest fredelige presidenten vi har hatt i nyere tid og ingen like krigerisk som Obama, så vil anbefale en tur til optikeren.  Tilsidesettelse av demokrati støtter du også?  Har ikke ord..

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...