Gå til innhold

Toppanalytiker: – Apple skal snart lansere sitt mest kompliserte produkt noensinne


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
On 6/27/2022 at 6:16 PM, NgZ said:

Det blir vel "wow" utseendemessig, og hypemessig, og "meh" teknisk. Slik det veldig ofte er med Apple-lanseringer.

Pussig, kan ikke huske at det var så mye teknisk "meh" som du skal ha det til da Apple eksempelvis lanserte GUI, musa, WiFi, trackpad'n på bærbare, USB på en datamaskin, FireWire, Thunderbolt, multi-touch-skjermen (iPhone1), Gorillaglass, det moderne nettbrettet (iPad1),  etc,  bare for å nevne noen av de teknologiene som Apple beviselig var den aller første til å lansere på forbrukermarkedet.
Årsaken til at det ikke ble så veldig mye "meh" er svært enkel; når et gitt selskap er den aller første til å lansere banebrytende ny teknologi av den typen som drastisk bedrer den teknologiske hverdagen for folk flest, så blir det vanskelig å si "meh" til den teknologien når der implisitt ikke finnes noen liknende teknologi på markedet fra noen konkurrenter å sammenligne med.
Merk: selv om det teoretisk er vanskelig å si "meh", så er ikke det et absolutt hinder for folk, for det finnes massevis av folk der ute som allerede har en agenda, et ufundert bias preget av inngrodde meninger og mangel på åpenhet for nye erfaringer.
Jeg husker eksempelvis da Apple, som nevnt foran, lanserte musa og GUI på midten av 80-tallet.
Masse folk da, som hadde basert sin karriere på-, og som nøt stor beundring og respekt fra arbeidsmiljøet rundt seg mht sine MS-DOS-kunnskaper, og som hardt ønsket at det skulle vare, men som følte seg personlig truet av Apple.
Disse folka, som tydeligvis hadde en agenda, responderte typisk med å fnyse og le til GUI og musa, kalte det ubrukelig leketøy, mens de proklamerte høyt (med et snev av gråtkvalthet i stemmen) at den eneste måten å få gjort en skikkelig jobb på var å skrive lange tekstlinjer med DOS-kommandoer for å f.eks å flytte en fil fra en folder til en annen.
Jeg giddet ikke diskutere jåsset deres med dem, men en ting var sikker: noenfå  år etterpå lo de ikke lengre.
For da var det min tur å le.
I de 37 årene som har gått siden da, så har historien gjentatt seg sjøl flere ganger, men med andre Apple-produkter, og jeg har fått mange anledninger til å le på nytt igjen.
Som f.eks da Tek.no viste sin totale mangel på teknologisk teft ved å diskvalifisere den telefonen som skulle revolusjonere mobilmarkedet fullstendig og senere bli verdens mestselgende smartphone-serie for ørtende året på rad.
Eller som f.eks da det ble veldig mye "wow" men ikke noe særlig "meh" på Apple-lanseringen i 1999 da publikum til sin forbauselse oppdaget at Apple-sjefen kunne surfe på internet trådløst.
I dag tar vi alle denne muligheten for gitt, men ingen datamaskin på forbrukermarkedet hadde WiFi da, før Apple som den aller første introduserte WiFi nettopp det året.
Og ikke ser jeg så mye "meh" nå for tiden heller, all den tid Apple ligger 2 år foran konkurrentene mht prosessor.
Men hvorfor gjør vi ikke dette enkelt; du bare nevner et annet selskap i samme bransje som har ledet mer an enn Apple, og stått for flere viktigere lanseringer enn Apple?

Det hele kan vel oppsummeres i følgende sitat av en tekniker som var så dypt i lomma på Microsoft, og som knep rumpeballene så hardt sammen av stolthet over sin Windows-sertifisering at man kunne knekke hasselnøtter mellom dem: "Grunnen til at jeg ikke liker Apple er at selskapet har denne stadige stygge tendensen til å lansere ny teknologi på markedet før teknologien er blitt skikkelig utbredt blandt folk".
 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
On 6/30/2022 at 3:00 PM, Radon Ready said:

Pussig, kan ikke huske at det var så mye teknisk "meh" som du skal ha det til da Apple eksempelvis lanserte GUI, musa, WiFi, trackpad'n på bærbare, USB på en datamaskin, FireWire, Thunderbolt, multi-touch-skjermen (iPhone1), Gorillaglass, det moderne nettbrettet (iPad1),  etc,  bare for å nevne noen av de teknologiene som Apple beviselig var den aller første til å lansere på forbrukermarkedet.

Ja, her måtte du langt tilbake i tid! 😅 Skal du si noe om bidragene til utvikling av Power PC-prosessorene til IBM også, når du først er i gang?

Apple gjør helt utvilsomt noe bra innimellom teknisk. Særlig nettopp på prosessorfronten nå! Men Apples lansering er svært sjelden imponerende tekniske nyvinninger, og for det meste "se hva noen andre har begynt med som vi har gitt en penere innpakning". Det betyr ikke at det ikke er imponerende å lage gode produkter av eksisterende teknologi, men det er forskjell på å lage noe nytt, og å lage noe litt annerledes. Det er ingen grunn til å tro at Apple revolusjonerer VR-headset, siden de sist kan hevdes å ha revolusjonert noe da iPhone 1 kom. Da 2-ern kom, var de allerede akterutseilt, og det har iPhone vært siden. Aldri ledende. Vel, ikke på noe annet enn å bruke DRM på deler for å nekte folk å bytte ut en original Apple-del med en annen, på ting de selv har kjøpt og betalt for.

For øvrig er du ute og sykler med flere av eksemplene dine. Touchpader kom på laptopmarkedet i 1992, lenge før det var noe vesentlig forbrukermarked å snakke om i det hele tatt, USB er en standard Apple ikke på noen måte har æren for, GorillaGlass er produsert av en tredjepart som selger til alle som vil kjøpe, Apple har selvfølgelig ikke noe av æren for det, "det moderne nettbrettet" er først og fremst en floskel.

Lenke til kommentar

Apple har noen ok produkter, men de er så vanvittig forbrukerfiendtlige at de likevel blir ubrukelige. De har to målgrupper. Den ene er de som har ubegrenset med penger og gjerne betaler noen vanvittige priser for å ha det nyeste og beste. Den andre målgruppen er folk som egentlig ikke forstår hvordan ting fungerer, som har veldig enkle behov og som er opptatt av mote. Det har vært veldig lite innovasjon fra apple den siste tiden. Har ingen som helst forventning om at et nytt produkt fra apple kommer til å være noe annet enn mer forbrukerfiendtlighet og innelåsing i begrensende økosystemer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...