Gå til innhold

Skyteepisode ved London pub i Oslo


Anbefalte innlegg

knutinh skrev (56 minutter siden):

Når man stadig møter påstander om at «pride er ikke seksualisert» så tenker jeg at bissevovven er et rimelig motargument.

Du har fått forklart utallige ganger hvordan en mann i et kostyme ikke er seksualisert med mindre den som ser ham seksualiserer ham. Jeg personlig deler ikke den preferansen, så for meg er han bare en mann i et hundekostyme. Hva du ser får du stå for selv.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
AtterEnBruker skrev (1 time siden):

En annen måte er å tenke: "Ah, så jeg har altså mulgheten til å gi fascistiske krefter mindre makt om jeg omformulerer retorikken? Det høres jo smart ut."

Det høres først og fremst ekstremt naivt ut. For det første så er neppe han fyren spesielt integrert i Norges høyrekretser. Men selv om han var det, ville det være hans ansvar det han har gjort. Hvis jeg skjeller deg ut i dag fordi du gjør noe jeg misliker og en fyr dreper deg i morra av samme grunn, er det ikke mitt ansvar. Illusjonen om et samfunn uten kritikk og ulike meninger, er næret av berøringsangst og konfliktskyhet – ikke av et realistisk bilde av verden.

Demokratiet i Vesten kan kritiseres for mangt, men endel år har vi i alle fall hatt ytringsfriheten. Jeg ser på woke-bevegelsen utspill mot ytringsfriheten som en trussel mot demokratiet. Tjomlid må gjerne mene at alle som mener noe annet enn ham bidrar til terrorisme. Problemet er at det er denne typen meninger som for tida benyttes til å legitimere politisk sensur og da er det ikke greit lengre. Faktisk er det mer presist å benytte fascisme om de kreftene som utnytter denne situasjonen til å sensurere meningsmotstandere.

Hvis du tror at du kan plassere "fascisme" på det republikanske partiet alene og at alt ville vært fint og flott uten dem, lever du i en drømmeverden. I realiteten har det amerikanske samfunnet klare fascistiske trekk som gjennomsyrer begge partiene. Ja, jeg vet du snakker om Norge, men dette tankegodset kommer fra over dammen.

Endret av Aiven
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Xqydno/terrorforsker-ofte-en-eller-annen-form-for-paavirkning

Sitat

Hans forsvarer John Christian Elden er kritisk til at PST hittil har vurdert skytingen som terror.

– Retten finner skjellig grunn til mistanke for drap, men ikke terrorhensikt ut fra bevisene i dag, sa han til VG på mandag.

I kjennelsen står det at «retten finner det klart at det er skjellig grunn til mistanke om drap, og kan ikke se at det i dag er nødvendig å ta stilling til om det er skjellig grunn til mistanke om terrorhensikt».

Uansett om gjerningspersonen skulle bli funnet utilregnelig så er det vel mye som tyder på at dette var et terrorangrep? I og med at vedkommende har vært i tett kontakt med islamistiske ekstremister. Enten var han tilregnelig og gjennomførte et terrorangrep, eller så ble han brukt av andre ekstremister for å gjennomføre et terrorangrep. For meg virker det ganske opplagt at disse to scenarioene er de to mest sannsynlige. Finnes det andre plausible scenarioer?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Aiven skrev (1 time siden):

Hvis jeg skjeller deg ut i dag fordi du gjør noe jeg misliker og en fyr dreper deg i morra av samme grunn, er det ikke mitt ansvar.

Nei, men visst ein person blir mobbet på skolen, der du går rundt og forteller alle kor teit denne personen er, og sprer falske narrativ om vedkommende er du delaktig i å nøste oppunder hatet mot denne personen. I ein allerede sårbar tid for vedkommende. Isteden for å faktisk prøve å stoppe retorikken, hatet mot vedkommende, har du vert delaktig i å hakke på vedkommende.

Endret av Pallehysa
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Aiven skrev (1 time siden):

Det høres først og fremst ekstremt naivt ut.

I individuellt sammenheng er det nok det. Betyr ikke at man skal la være å prøve. Mange bevegelser starter med en individuell handling.

Aiven skrev (1 time siden):

 For det første så er neppe han fyren spesielt integrert i Norges høyrekretser.

Det trenger man ikke å være. Enemy of my enemy, og det der. Og man kan ikke alltid velge sitt publikum.

 

Aiven skrev (1 time siden):

 Hvis jeg skjeller deg ut i dag fordi du gjør noe jeg misliker og en fyr dreper deg i morra av samme grunn, er det ikke mitt ansvar.

Ingen kan tvinge deg til å ta ansvar for det. Det avhenger også av i hvor stor grad vi kan isolere hvor stor forbindelse det er mellom det at du skjelte meg ut og min morders handling, og hvor stor forbindelse det er mellom hva jeg selv gjorde og min morders handling. I hvor stor grad kan vi isolere de to faktorene, og i hvor stor grad kan de tas i sammenheng? Hva gjorde jeg som du mislikte, hvordan responderte du, i hvor stor grad hadde min handling påvirkning på min drapsmann?

Aiven skrev (1 time siden):

Illusjonen om et samfunn uten kritikk og ulike meninger, er næret av berøringsangst og konfliktskyhet – ikke av et realistisk bilde av verden.

Vel, historien og nåtiden viser at de som kjemper hardest for å opprettholde illusjonen om et samfunn uten kritikk og ulike meninger, er de politiske kreftene som kjemper hardt for å opprettholde et hierarki (og med "hierarki" mener jeg den gamle, tradisjonelle måten, der heterofile, barske menn ruler, og resten kjenner sin plass) der forskjellige mennesker kan deles inn i klasser med ulik verdi.

 

Aiven skrev (1 time siden):

Jeg ser på woke-bevegelsen utspill mot ytringsfriheten som en trussel mot demokratiet.

Og hva definerer du som "woke-bevegelsen"? Og vil de fjerne kvinners rettigheter til abort, prevensjon og lovliggjøre konebanking? Er de imot likekjønnet ekteskap, og ekteskap mellom ulike etnisiteter? Vil de klassifisere LGBTQ+-mennesker som potensielle groomere og foreslå dødstraff for homofili? Er de for klasseskille og senkapitalisme?

Aiven skrev (1 time siden):

Tjomlid må gjerne mene at alle som mener noe annet enn ham bidrar til terrorisme.

For det første; det gjør han ikke. Og det gjør han klart i begge artiklene han har skrevet de siste dagene. For det andre; denne tendensen til å redusere argumenter til eufamismer som "alle som mener noe annet enn han", også kjent som "bare fordi jeg har en annen mening"... jeg kan bruke den eufamismen om islamske terrorister som hater homofile og vil steine kvinner bare for å vise ansiktet sitt. Jeg er imot dem fordi "de har en annen mening enn meg". Statsledere rundt i verden mener demokrati er feil. De har også "en annen mening enn meg".

Aiven skrev (1 time siden):

Problemet er at det er denne typen meninger som for tida benyttes til å legitimere politisk sensur og da er det ikke greit lengre. Faktisk er det mer presist å benytte fascisme om de kreftene som utnytter denne situasjonen til å sensurere meningsmotstandere.

Prosjektering som dette er tatt rett ut av ytre høyre-boka. Og jeg sier ikke at du er en fra ytre høyre, men du spilte nettopp dere spill.

Aiven skrev (1 time siden):

Hvis du tror at du kan plassere "fascisme" på det republikanske partiet alene og at alt ville vært fint og flott uten dem, lever du i en drømmeverden.

Men jeg har ikke plassert fascisme på det republikanske partiet alene. Fascistiske tendenser er overalt nå, beklager!

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
AtterEnBruker skrev (15 minutter siden):

Prosjektering som dette er tatt rett ut av ytre høyre-boka. Og jeg sier ikke at du er en fra ytre høyre, men du spilte nettopp dere spill.

Hitler var vegetarianer, så vegetarianere er nok en fare for verdensfreden... Foreslår at du legger av deg denne typen tankefeil.

Da Alex Jones ble tatt av youtube, argumenterte jeg sterkt imot. Ikke fordi jeg støtter Alex Jones, jeg synes han virker nokså sprø. Men ytringsfriheten må være også for meninger vi ikke liker. Og ganske riktig, det siste året har mange små kommentatorer på den tradisjonelle venstresida i USA, i betydningen sosialdemokratiske og anti-imperialistiske, opplevd å bli slettet fra youtube, eller fått fjernet inntjeningen fra sine videoer. I tillegg blir folk også bannet fra paypal og andre kanaler for å motta støtte. Alle dyktige kritiske stemmer skal saboteres, enten det er høyre- eller venstreside.

De går helt bevisst etter idioter først, for å legitimere sensur som metode. Når de så har fått etablert systemer for sensuren og oppnådd en viss sympati for handlingene, går de mye bredere.

Endret av Aiven
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
henrikwl skrev (2 timer siden):

Du har fått forklart utallige ganger hvordan en mann i et kostyme ikke er seksualisert med mindre den som ser ham seksualiserer ham. Jeg personlig deler ikke den preferansen, så for meg er han bare en mann i et hundekostyme. Hva du ser får du stå for selv.

Når kostymet fås kjøpt på kondomeriet og sinful og diverse bdsm shops er det jo helt åpenbart at det har med sex å gjøre. Du kan gjøre deg så blind som du bare vil, men mesteparten av befolkningen vil seksualisere et slikt kostyme, for det er nettopp det kostymet er laget for; fetisj og sex. At noen velger å se bortifra det og heller overbeviser seg selv om at det er et hundekostyme, forandrer ikke hva den opprinnelige meningen med kostymet er.

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Ekspert roper varsku: – Dessverre har det blitt mer vanlig at hets mot skeive blir bejublet
https://www.nettavisen.no/pride/skeive/utenriks/ekspert-roper-varsku-dessverre-har-det-blitt-mer-vanlig-at-hets-mot-skeive-blir-bejublet/s/5-95-550659

Sitat

Cathrine Thorleifsson forsker på høyreekstremisme, ekstrem islamisme, hatkriminalitet og politisk vold. Hun sier den hatske retorikken rettet mot LHBTQ-miljøer og Pride-bevegelsen har blitt intensivert de siste årene, både på lukkede ekstremistiske nettforum og på åpne sosiale medier.

– Skeive som fiendebilde er ikke noe nytt, men man kan se på sosiale medier at diskusjonen rundt spesielt transpersoner har blitt veldig opphetet, sier Thorleifsson til Nettavisen.

Sitat

(...) – Fiendebildet har alltid vært der, men det har vært en intensivering i den hatske retorikken mot skeive, og spesielt mot transpersoner, med økt forakt for Pride. Det har dessverre blitt mer vanlig at trakassering og hets mot skeive blir bejublet. Det viser at det er en lang vei å gå, sier hun.

Sitat

– Skeive har lenge inngått i fiendebildet til høyreekstremister og ekstreme islamister. Likheten er at skeive blir avhumanisert av begge ideologier. Kjernen går ut på å beskytte reproduksjonen av nasjonen, at det skal være kvinne og mann som skal reprodusere nasjonen, mens skeive blir sett på som noe unaturlig og avvikende, sier hun.

 

  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Pallehysa skrev (50 minutter siden):

Nei, men visst ein person blir mobbet på skolen, der du går rundt og forteller alle kor teit denne personen er, og sprer falske narrativ om vedkommende er du delaktig i å nøste oppunder hatet mot denne personen. I ein allerede sårbar tid for vedkommende. Isteden for å faktisk prøve å stoppe retorikken, hatet mot vedkommende, har du vert delaktig i å hakke på vedkommende.

Visst Donald Trump blir mobbet av folket, der blant annet du går rundt og forteller alle kor teit denne personen er, og sprer falske narrativ om vedkommende er du delaktig i å nøste oppunder hatet mot denne personen. I ein allerede sårbar tid for vedkommende etter et valg tap. Isteden for å faktisk prøve å stoppe retorikken, hatet mot vedkommende, har du vert delaktig i å hakke på vedkommende.

Det er fortsatt ikke greit, er det? Det er fortsatt ikke oppførsel som vi ønsker i samfunnet vårt.. Men folk tenker forskjellig. Folk er tilhengere av ulike politiske holdninger. Hva en synes er teit kan en annen synes er greit og vis versa.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Noxhaven skrev (21 minutter siden):

Visst Donald Trump blir mobbet av folket, der blant annet du går rundt og forteller alle kor teit denne personen er, og sprer falske narrativ om vedkommende er du delaktig i å nøste oppunder hatet mot denne personen. I ein allerede sårbar tid for vedkommende etter et valg tap. Isteden for å faktisk prøve å stoppe retorikken, hatet mot vedkommende, har du vert delaktig i å hakke på vedkommende.

Det er fortsatt ikke greit, er det? Det er fortsatt ikke oppførsel som vi ønsker i samfunnet vårt.. Men folk tenker forskjellig. Folk er tilhengere av ulike politiske holdninger. Hva en synes er teit kan en annen synes er greit og vis versa.

Trump er ikkje ein minoritet. Han var og er fortsatt ein av verdens mektigste og privilegerte personer. Eg ville i så tilfelle sparket oppover, ikkje nedover. Som er heilt greit for meg. Rett og slett eit tafatt og dårlig forsøk fra deg.

Tenk å insinuere at ein politiker, verdens mektigste person, "blir mobbet" av folket. Der 75 millioner elsker han og stemte på han. 

Og du ser ikkje forskjellen på dette og det å bedrive hatkampanjer, retorikk mot minoriteter som ikkje gjer annet enn å være seg sjøl, der dei mottar enormt mykje hat og trussler fra før.....

Endret av Pallehysa
  • Liker 8
Lenke til kommentar

Jeg undrer litt over valget om å kansellere Pride. Det viser vel motstandere at slike handlinger fungerer? Kommer det til å stå en ny person der neste år for å prøve å få Pride 2023 kansellert også? Det fungerte jo i 2022..

Hvorfor ikke bare vise et enda sterkere samhold, ennå sterkere feiring med større jubel og oppmøte en noen gang for feire hverandre og for å hedre de som tragisk mistet livet utenfor London pub.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Juggel skrev (20 minutter siden):

men mesteparten av befolkningen vil seksualisere et slikt kostyme

For det første er det et tegn på at mesteparten av befolkningen har et forkvaklet og forknytt forhold til sex. Igjen: med mindre man faktisk ser kjønnsdeler i bevegelse så ser jeg ingen rasjonell forklaring på hvorfor man skal seksualisere det man ser til det punkt hvor man selv finner det støtende. Stort heftigere bidrag til krenk-o-rama skal man i så tilfelle lete lenge etter.

For det andre: barn vil i hvert fall ikke seksualisere det, med mindre foreldrene aktivt går inn for å forklare dem i detalj – og hvorfor i all verden skulle foreldrene ville gjøre det? Barn er nysgjerrige og spør hvorfor mannen er kledd som en hund, og hvorfor han gjør det – og det eneste svaret et barn trenger er «fordi han synes det er gøy». Det er alt, jeg skjønner ikke hva det er å være redd for her.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Noxhaven skrev (1 minutt siden):

Jeg undrer litt over valget om å kansellere Pride. Det viser vel motstandere at slike handlinger fungerer? Kommer det til å stå en ny person der neste år for å prøve å få Pride 2023 kansellert også? Det fungerte jo i 2022..

Hvorfor ikke bare vise et enda sterkere samhold, ennå sterkere feiring med større jubel og oppmøte en noen gang for feire hverandre og for å hedre de som tragisk mistet livet utenfor London pub.

 

Det er jo det de endte opp med å gjøre, på tross av politiets anbefalinger.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Aiven skrev (39 minutter siden):

Hitler var vegetarianer, så vegetarianere er nok en fare for verdensfreden... Foreslår at du legger av deg denne typen tankefeil.

Da Alex Jones ble tatt av youtube, argumenterte jeg sterkt imot. Ikke fordi jeg støtter Alex Jones, jeg synes han virker nokså sprø. Men ytringsfriheten må være også for meninger vi ikke liker. Og ganske riktig, det siste året har mange små kommentatorer på den tradisjonelle venstresida i USA, i betydningen sosialdemokratiske og anti-imperialistiske, opplevd å bli slettet fra youtube, eller fått fjernet inntjeningen fra sine videoer. I tillegg blir folk også bannet fra paypal og andre kanaler for å motta støtte. Alle dyktige kritiske stemmer skal saboteres, enten det er høyre- eller venstreside.

De går helt bevisst etter idioter først, for å legitimere sensur som metode. Når de så har fått etablert systemer for sensuren og oppnådd en viss sympati for handlingene, går de mye bredere.

Oh really? 

Er propaganda så sundt?

Er 5g farlig? Spiser Hillary babyer? Finnes Qanon sjaman guden? Og vaksine er vel noe av det skumleste som finnes?

Man kan lure på om det er Putin eller amerikansk media som finner på dette.

Ytringsfrihet er viktig, men også KRAVET, til sakligheter i media.

Nå er det Mainstream i media ved siden av annonser at Hillary spiser babyer, sånn kan det gå.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser det verserer voksende påstander i sosiale medier om at dette ikke kan ha vært et angrep rettet mot homofile siden terroristen angrep Herr Nilsen og Per på Hjørnet i tillegg til London Pub. Påstandene kommer fra personer som ut fra andre innlegg virker å være opptatt av å synes at pride er "dumt", "blir for mye" og lignende, så det er muligens motivasjonen.

  • Både Herr Nilsen og Per på Hjørnet hadde pride-arrangementer
  • Begge pubene har vanligvis mange homofile/transpersoner som stamgjester, og mange gjester som flyter over fra London Pub og Elsker
  • Den ene drepte mannen var kjent i det homofile miljøet i Oslo og stamgjest både på Per på Hjørnet og London Pub
  • Vitner beskriver at terroristen var svært målrettet mot gjestene på disse tre pubene
Endret av Snikpellik
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
henrikwl skrev (11 minutter siden):

For det første er det et tegn på at mesteparten av befolkningen har et forkvaklet og forknytt forhold til sex. Igjen: med mindre man faktisk ser kjønnsdeler i bevegelse så ser jeg ingen rasjonell forklaring på hvorfor man skal seksualisere det man ser til det punkt hvor man selv finner det støtende. Stort heftigere bidrag til krenk-o-rama skal man i så tilfelle lete lenge etter.

For det andre: barn vil i hvert fall ikke seksualisere det, med mindre foreldrene aktivt går inn for å forklare dem i detalj – og hvorfor i all verden skulle foreldrene ville gjøre det? Barn er nysgjerrige og spør hvorfor mannen er kledd som en hund, og hvorfor han gjør det – og det eneste svaret et barn trenger er «fordi han synes det er gøy». Det er alt, jeg skjønner ikke hva det er å være redd for her.

At du mener det er mesteparten av befolkningen som har et forkaklet syn på sex, betyr ikke at de har det.

Jeg vet ikke hvem du refererer til når du sier krenk-o-rama. For meg er det rivende likegyldig om han fyren hadde hatt åpenlyst sex med noen. Jeg bryr meg ikke. Jeg argumenterer kun for at jeg syns det kostymet handler mer om sex enn om hund.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Aiven skrev (43 minutter siden):

Da Alex Jones ble tatt av youtube, argumenterte jeg sterkt imot. Ikke fordi jeg støtter Alex Jones, jeg synes han virker nokså sprø. Men ytringsfriheten må være også for meninger vi ikke liker. Og ganske riktig, det siste året har mange små kommentatorer på den tradisjonelle venstresida i USA, i betydningen sosialdemokratiske og anti-imperialistiske, opplevd å bli slettet fra youtube, eller fått fjernet inntjeningen fra sine videoer. I tillegg blir folk også bannet fra paypal og andre kanaler for å motta støtte. Alle dyktige kritiske stemmer skal saboteres, enten det er høyre- eller venstreside.

De går helt bevisst etter idioter først, for å legitimere sensur som metode. Når de så har fått etablert systemer for sensuren og oppnådd en viss sympati for handlingene, går de mye bredere.

Og fremdeles kjørte Youtube på med reklame for anti-trans dokumentaren til Matt Walsh. Til og med på videoer til ventrepolitiske youtubere.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Avlyser Pride-arrangementer i flere byer
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/OrMamk/avlyser-pride-arrangementer-i-flere-byer

Sitat

Etter terrorhendelsen i Oslo natt til lørdag anbefaler flere politidistrikter at planlagte Pride-markeringer blir avlyst.

Hittil har Politiet i både Nordland, Sørøst og Kristiansand bekreftet at de planlagte Pride-arrangementene denne uken er anbefalt avlyst.

– Innbyggernes trygghet er det viktigste og slik trusselsituasjonen er nå kan vi ikke garantere for sikkerheten dersom Pride-arrangementet gjennomføres, skriver politiet i Nordland i en pressemelding.

Nestformann i Mo i Rana Pride, Ørjan Torbergsen, sier de tirsdag formiddag plutselig fikk beskjed om at markeringen blir anbefalt avlyst.

– Jeg tror folk vil møte uansett. Vi ønsker ikke å gjemme oss i egen by, og vi føler oss ikke utrygge i Mo i Rana, sier Ørjan Torbergsen til VG.

I Sandefjord er også den planlagte Pride-paraden avlyst etter anbefaling fra Sørøst politidistrikt.

– Vi har lagt oss på samme linje som politiet i Oslo. På bakgrunn av trusselsituasjonen vi har nå, og en uavklart situasjon som retter seg mot det skeive miljøet, anbefaler vi utsettelse inntil videre, sier stabssjef Glenn Rhodén i Sørøst politidistrikt til VG.

Han avkrefter at denne vurderingen er tatt på bakgrunn av en konkret trussel mot akkurat denne paraden, men at det handler om trusselbildet PST beskriver og den uavklarte situasjonen.

Dette til stor glede for noen, tydeligvis:

Spoiler

FWRV9mQWIAgsyTm?format=jpg&name=large

FWRV9mTXwAEporZ?format=jpg&name=medium

FWNeflKXkAcRO3e?format=jpg&name=medium

Trist.

Endret av Snikpellik
  • Liker 8
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...