Gå til innhold

Skyteepisode ved London pub i Oslo


Anbefalte innlegg

Snikpellik skrev (På 26.6.2022 den 19.30):

Forsøkte å finne, men hørte det på radioen.

Ser ut som samme person er sitert på nesten det samme her: https://www.ao.no/angrepet-forferder-norske-muslimer-tror-dessverre-at-dette-vil-ha-ringvirkninger/s/5-128-334650

En liten påpekning som må kommes med her er at dette ble sagt/skrevet av en som tidligere styremedlem og informasjonsansvarlig for Islamsk Råd. Altså det er ikke Islamsk råd i sin offisielle korrespondanse  som har sitert kongen i en uttalelse eller tatt opp problematikken rundt islam og homofili.  

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
19 hours ago, BadCat said:

Ønsker du ikke at folk skal bli rehabilitert? Straff er ikke for at du skal få gni deg i hendene av glede.

Når man er blitt 40 år er det litt seint med rehabilitering. I tillegg så sitter sånne ideologier klistra fast som tjære, tankevirus til de grader med forsvarsmekanismer for ethvert angrep, forveksler angrep på ideologien mot en selv... 

 

edit: når jeg snakker om ideologi så er radikaliseringen spesifikt

Endret av Skattemegtu
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (2 timer siden):

De frykter bare hat mot seg selv. De er aldri villige til kritisk å analysere sin egen religion eller egne holdninger. Og de går i forsvarsposisjon og deflekterer med én gang noen hinter om at KANSKJE det har noe med det som står i boka deres å gjøre.

Ekkkammerholdninger, sier du? Jeg har ikke sett noen andre ta dette opp. Dette er min egen mening. Det virker som om du projiserer her. "Her er en person med en mening jeg ikke liker så derfor er han offer for ekkokammer." Det finnes vel ikke noe større ekkokammer i Norge enn norsk presse og Islamsk Råd.

Virker som om noen tror de kan si ord som "ekkokammer" og "algoritmer" og så er all kritikk og alle tanker til høyre for ytre venstre bare å avfeie 🤷‍♂️

Uansett hvordan disse på finurlig vis vrir og vender på det, den desidert største skepsisen og det farligste hatet mot alt Pride står for finner vi idag blant muslimer, ikke alle men heller ikke bare de ekstreme. Homofili er haram og sterkt sett ned på blant mange muslimer, dette har manefestert seg gjennom vold, forfølgelse og nå en terroraksjon. Å benekte, bortforklare eller tåkelegge dette  er det feige motstykke til støtte Pride, om en skal være realistisk og konsekvent. En kan svinge med regnbueflagg så mye en vil men om en ikke tør å konfrontere disse holdningene der de er verst er det ingen homokamp av stor betydning.

Bare så det er sagt så tror og håper jeg ikke at det store flertallet av muslimer støtter terrorhandlingen, men homofili er definitivt ikke populært.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (14 timer siden):


Sånn bortsett fra at dette nå har pågått i minst 20-30 år. Og det er nesten alltid det samme. Rettsvesen og psykiatri, ofte religion, noen ganger narko.

Årsaken til dette er Venstres i Høyres regjering trumfing om mindre bruk av tvang og medisin i psykiatrien..

I praksis betyr det at spik spenna gale kamerater av Bhatti osv går fri istedenfor å være "passet på".

Jeg aner en liten -Spaaaare Penger inni der som mye av raseringen deres av norske samfunnet og fylker etc.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, Omnia vincit amor said:

De fleste er jo kritisk til islamisme da det er en politisk bevegelse og ikke en religion etter slik jeg forstår da. 

Det kan godt være greit å separere det slik som du nevner mener nå jeg, men igjen Islamisme er i grove trekk en politisk ideologi som de fleste vestlige land tar avstand fra da det er svært konservativt. 

Islamisme er en religiøs ideologi. Det ligger liksom i navnet, islam-isme.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
43 minutes ago, Omnia vincit amor said:

Enig med det du skriver her. Dessverre gikk USA for langt i "krigen mot terror" og som et direkte resultat av politikken og krigen som amerikanerne gjorde i Irak så ser vi nå grupper som IS. IS ville garantert ikke eksistert om Saddam Hussein fremdeles var ved makten. Det er merkelig å tenke på at man faktisk skulle ønsket han fremdeles var i livet og kontrollerte der nede.. Det er så ufattelig ustabilt i midtøsten og verre skal det bli med mindre man får stabile styresmakter noe man ikke kan si å ha pr nå. Når Kabul falt i fjor så mast vi også et relativt stabilt regime, men det var jo bare på overflaten.. Under alt det var det sprekker overalt noe Taliban garantert forsto og derfor gikk de til angrep og fikk kontroll på nesten hele Afghanistan. 

Ja, Saddam sørget riktignok for stabilitet i Iraq, men han hadde også to invasjoner av suverene naboland, både Quatar og Iran på CV'en,  før den ufortjente krigen kom, og amerikanerene drepte han.. Så jeg er ikke sikker på at midtøsten området generellt,  ville vært bedre om Saddam hadde fått fortsette å herje i midtøsten - istedenfor IS. 😕 pest eller kolera. Men IS hadde ikke blitt store nei.

Tror heller amerikanerene bør søke inspirasjon i Putin sin tidsreise-propaganda bøker, og la engelskmenne til å fjernstyre de neste gang, og høre om de kan sette opp en gammeldags koloni - som gradvis overlater makten, tilbake til lokalt styre - unngå å la CIA-idiotene komme opp med alt for korupte strategier; som feks. Biden sin bror har en en bror som ble rik på å bygge huskontrakter i Irak .

Britene hadde litt mere suksess, når de var der og okkuperte india f.eks, så ble den britiske konsulen konfrontert med at britene ikke kunne forby kone-brenning seremonien etter mannen hennes døde - fordi det var en indisk religiøs tradisjon som hadde vært gjort i tusener av år og det ville bli store opprør dersom de prøvde å forby dette - konsulen at det var greit, men britene sin religiøse tradisjon var å henge de som gjerningsmennene som myrdet kvinnene og deretter ville de konfiskere alle de eiendelene til morderene.

Konebrenningen ble nesten helt eliminert, og når britene forsvant fra India, så fortsatte indiske myndigheter å respektere den britiske tradisjonen. 😕

Er usikker på om dette var slik som faktisk skjedde eller om det er bare gammel skole-propaganda - men britenes gamle kolonier var av en eller annen grunn ofte mye mere suksefulle og stabile velfungerende stater, enn de andre koloni-maktene sine kolonier og de siste moderne krigene sin maktoverførsel i etter endt okkupasjon.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (14 minutter siden):

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/jaG0nz/post-om-homohat-fjernet-fra-arfan-bhattis-facebook-side

Hvordan i all verden har dette fått stå oppe i 12 dager? Hatefulle ytringer og oppfordring til drap har vel strafferamme på opptil tre år.

Problemet er jo at det ikke er Bhattis ord men sitert fra Koranen, samt noe av det står også i bibelen og toraen....

Det står jo faktisk i både bibelens mosebok og i koranen at homofile skal steines til døde...

Jesus sa riktig nok ingenting om dette emnet, men Paulus som kom etter hadde mye negativt å si om homofile. 

Dette sikkert fordi grekerne og romerne hadde helt annen kultur enn jødene angående slikt.

Jeg mener ikke noe om dette, bare påpeker det.

Et problem er jo klart når lederskikkelser i ekstrem religion uthever slike koran tekster til slik tid...

Endret av Gouldfan
  • Liker 3
Lenke til kommentar
KongRudi skrev (2 timer siden):

God artikkell, for en gangs skyld kan jeg skryte av vg, og viktig poeng med hvordan det var for ti år siden..

- Selv om jeg er litt usikker på hva de referer til dengang - det samme skjedde og i terrorangrepet som skjedde for ca. tjue år siden - når vi så angrepene som kostet 3000 liv, og Al Quaida startet ødeleggelsen av USA - eller i har satt dem langt tilbake i tid, og landet plutselig forandret seg likt de andre regimene, og ikke lenger var i stand til å forbli forbildet som forfektet verdiene alle vi i vesten stort sett så opp til og aspirerte til.

- Ikke bare var terrorakten fæl, men USA fallt sammen etterpå, og sluttet å være forbildet vårt, ødela mye av seg selv med å fjernet inbbyggerene sin (og senere resten av verdens befolkning) rett til privat-liv med patriot act, som de alltid tidligere hadde vært forkjempere for, og nå begynte de selv å misbruke den makten - deretter startet de hemmelig fengsel uten rettslig oppsyn med fanger som alltid tidligere hadde vært en uting de klagde over blant andre regimer, og tortur ble også en ting som plutselig ble akseptert (også av Donald Trump, selv om Guantamo Bay ble stort sett avviklet under han), men under denne siste administrasjonen har også begynt å akseptere tortur av nasjonale dissidenter. Og ytringsfriheten er på vei ut over hele verden, technocratiet styrer nå.

Det jeg er mest bekymret for, er at ingen fikser feilstegene, og det går for sakte å komme tilbake for USA og eller at andre land med potensial til å bli 'great again  på samme måte - som Trump ville sagt - selv om også han hadde noen feil, folk under 30 har ikke sett hvor fantastiske USA var, de har bare sett degenerasjonen etter de fikk dødstøtet av Bin Laden..

Men håper USA kan bli great again, eller andre land snart vil begynne å forfekte individuelle borgere sine individuelle rettigheter igjen, rettsikkerhet rundtomkring i verden - ikke bare at vi mister flere og flere friheter i diverse panikk-tiltak mot sikkerhet som alltid vil være en illusjon, og en dårlig substitutt. 😕

- Det er ingen grunn at vi trenger panikkhandle etter en terrorhandlingen, vi trenger ikke løsningen denne eller neste måned, eller prøve å fikse problemet i morgen - men viktig at vi får bukt problemet, dersom vi ødelegger oss selv er det liten forskjell på hvem sin feil det er.

 

 

Enig. Mindre private og individuelle rettigheter for å forebygge terror er en eneste stor selvmotsigelse. En gærning som begynner å skyte vilt rundt seg er sikkert plutselig og traumatisk, men tenk den følelsen av en regjering som følger med på hvert minste steg du tar i den viten at de når som helst kan rive deg inn i en varebil og hive deg i et mørkt fangehull hvis de så mye som mistenker at du er noen form for en dissident. Den følelsen er selve definisjonen av terror, det som mange tilhengere av slike tiltak hevder å ville forebygge.

Så til alle "har ingenting å sjule"-folk. Selvfølgelig har dere det. Og det har dere rett til. å ha ting sjult er en menneskerett og burde vært internasjonalt stadfestet sådan.

Når verden begynner å snu seg til fredligere tider, håper jeg land som Kina rett og slett avvikler ansiktsgjennkjennelsesteknologien og at følgende teknologi blir bannlyst på lik linje som røyking på bensinstasjoner.

Forøvrig ødela USA mye for seg selv og verden generellt før 9/11, f.eks ved Reagan-perioden og hans "trickle down economics"...

Endret av AtterEnBruker
  • Liker 7
Lenke til kommentar
AtterEnBruker skrev (24 minutter siden):

Enig. Mindre private og individuelle rettigheter for å forebygge terror er en eneste stor selvmotsigelse. En gærning som begynner å skyte vilt rundt seg er sikkert plutselig og traumatisk, men tenk den følelsen av en regjering som følger med på hvert minste steg du tar i den viten at de når som helst kan rive deg inn i en varebil og hive deg i et mørkt fangehull hvis de så mye som mistenker at du er noen form for en dissident. Den følelsen er selve definisjonen av terror, det som mange tilhengere av slike tiltak hevder å ville forebygge.

Så til alle "har ingenting å sjule"-folk. Selvfølgelig har dere det. Og det har dere rett til. å ha ting sjult er en menneskerett og burde vært internasjonalt stadfestet sådan.

Jeg er enig i alt du skriver over. Livet er farlig. Vi kan dø når som helst. Overveiende sannsynlig av noe langt mer banalt enn terrorisme. Å gi opp frihet for en (påstått, men lite dokumentert) økt trygghet mot en terrorisme-trussel som er utrolig marginal synes som en veldig dårlig deal som jeg gjerne vil kunne velge bort ved valgurnen.

»Feilen» er at folk tror at de vil ha 100% trygghet. Vi kan ikke ha det. Og i søken etter det mister vi noe langt viktigere.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Abigor skrev (1 time siden):

Så islamister generelt er ikke ekstreme?

Det finnes mange grader av islamisme, og islamister er ikke en homogen gruppe. Blant moderate islamister er det de som ønsker innføring av styresett etter muslimske prinsipper innenfor rammene av demokratiet. Vil tro at et betydelig segment innenfor islamister, også i Norge, er ekstremister, og noen har vist seg villige til drap og terror. Er jo en grunn til at PST fisker rundt i miljøet.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Istedenfor å gi disse morderne spalteplass og ytringsfrihet så burde de vært avlivet på stedet. I likhet med utøya-monsteret er det ikke noen vits i rettssak da skyldspørsmålet er avgjort og vedtatt. Press dem ned i grusen, kule i bakhodet og ekspressfart til forbrenningsanlegget på Klemetsrud og opp igjennom pipa. Bort med dritten.

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Julia (25) holdt gjerningsmannen nede: − Han skulle f ... ikke få skade flere
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/jaqVXz/julia-25-holdt-gjerningsmannen-nede-han-skulle-f-ikke-faa-skade-flere

Sitat

Julia (25) var på jobb på utestedet Elsker da hun hørte skuddene omtrent 200 meter unna.

25 år gamle Julia var en av flere sivile som overmannet draps- og terrorsiktede Zaniar Matapour (42) etter at han åpnet ild mot flere utesteder i Oslo natt til lørdag.

Nå forteller Julia og en mann i 40-årene – som også skal ha vært med på å holde gjerningsmannen nede – om skytedramaet som utspilte seg midt i hovedstaden. 

Julia var som vanlig på jobb som vekter på utestedet Elsker, da de første skuddene gikk cirka 200 meter unna.

Hun forteller til VG at hun hadde følt på angst og uro hele dagen.

– Det var som om jeg visste at noe ville skje, sier hun.

I frykt for sympatisører av gjerningsmannen, ønsker hun ikke at VG skal skrive hennes etternavn.

Sitat

Da hun nærmet seg, så hun gjerningsmannen med pistol i hånden. Likevel løp hun rett mot ham, forteller hun.

– Du var ikke redd for å bli skutt selv?

– Jeg tenkte bare at han f ... ikke skulle få skade flere. 

For noen helter. Hvis ikke hun og andre sivile hadde vært så heltemodige kunne det gått mye verre.

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Snikpellik skrev (30 minutter siden):

Julia (25) holdt gjerningsmannen nede: − Han skulle f ... ikke få skade flere
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/jaqVXz/julia-25-holdt-gjerningsmannen-nede-han-skulle-f-ikke-faa-skade-flere

For noen helter. Hvis ikke hun og andre sivile hadde vært så heltemodige kunne det gått mye verre.

Hvor får de så store baller fra? Fy søren det er heltemot. Fantastiske mennesker rett og slett. 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar
20 hours ago, Crooked Cracker said:

Flott, således kan vi konkludere med at dersom en snauklipt mann med pilotjakke og boots skulle skyte 2 jøder mens han roper Heil Hitler så har det absolutt ingenting med nynazisme å gjøre.

Selvfølgelig skal ikke gjerningspersonen alene bestemme slik, det skal avdekkes av etterforskning.

Dersom ABB hadde ropt "allahu akbar" på Utøya, så hadde ikke det dermed vært islamsk terrorisme, det at ABB var/hadde vært medlem av FrP betyr ikke at dette er FrP støttet terrorisme++

Soloterrorister kan ikke og skal ikke kunne definere og agere på veien av milliarder av andre mennesker. Muslimene trenger å "rydde opp" og ta avstand fra utskudd og dårlige holdninger, definitivt, men de har ikke skyld i slike handlinger som en gruppe. Dette er soloterrorisme.
 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...