Gå til innhold

Skyteepisode ved London pub i Oslo


Anbefalte innlegg

18 hours ago, Pallehysa said:

Alt eg gjorde var å påpeike at USA er på vei dei også med hjelp fra kristen fundamentalistene og Trump i spissen. Slapp heilt av. 

Å tro at USA er på vei til å innføre dødsstraff for homofile er ganske far fetch til tross for at det er mange religiøse idioter i USA.

Debatten rundt abort er komplisert. Selv om jeg ikke er abortmotstander så kan jeg forstå agumentet at å drepe et ufødt barn er feil, men argumentet å drepe folk fordi de er homofile forstår jeg ikke. Forstår heller ikke hvorfor man drar dette inn i denne debatten i det hele tatt.
 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det noen som vet hva slags våpen som var brukt? Politiet sier pistol og automatvåpen av eldre type.

Er det AK47? Det er det typiske. Hvorfor er det så vanskelig å si hvilke våpen det var? Alle burde jo kjenne det igjen med mindre de har bodd under en stein... Regner med at de var ulovlig anskaffet siden dette er helauto. Eller sier de det om alt som har magasin og kolbe?

Lenke til kommentar
asicman skrev (16 minutter siden):

Å tro at USA er på vei til å innføre dødsstraff for homofile er ganske far fetch til tross for at det er mange religiøse idioter i USA.

Det handler ikkje  så mykje om antallet religiøse idioter.. Det handler om at religiøse fundamentalister allerede har maktposisjoner i Senatet, og at dei har støtte fra republikanernes største politiske skikkelse. Dette er ikkje far fetched. Det er ein realitet at dei kristne fundamentalistene drar USA i ein fundamentalistisk retning.

Dine bortforklaringer minner om dei samme som påstod at Roe v Wade var trygg til tross for alle som advarte mot Trump sine SCOTUS nominasjoner. 

asicman skrev (20 minutter siden):

Forstår heller ikke hvorfor man drar dette inn i denne debatten i det hele tatt.

Du forstår ikkje kvifor man diskuterer religion, fundamentalisme i staten, når du ville snakke om statlig fundamentalisme, og statlig straff for homofili?

  • Liker 5
Lenke til kommentar
15 hours ago, l0mf0mgl0mbl0og said:

Merk mine ord: Dette kommer til å bli glattet over til å gjelde "sinte menn" generelt.

Like clockwork... Her fra gudstjenesten:

Quote

– Vi ser at vi kan lære, noen ganger motvillig. At mangfoldet mellom oss er en gave, en rikdom. Og at mange skeive mennesker har en evne til å utvikle kjærlighet på en måte vi andre ikke kan, sa Tveit.

Han advarer sterkt mot hatet.

– Noen påstår til og med at de kan gjøre slik i religionens navn. Det som har skjedd er ett menneskets ansvar. Ingen andre, heller ikke våre muslimske medborgere, skal måtte ta ansvar for det, sa Tveit.

Ser ikke ut til at han har lært en dritt. Og "Og at mange skeive mennesker har en evne til å utvikle kjærlighet på en måte vi andre ikke kan" Hva betyr dette egentlig? At det er en fysisk forskjell slik at man ikke er kapable til å utvikle kjærlighet på "denne måten"?`

  

8 minutes ago, Red Frostraven said:

Om det er vanskelig å si hvilket våpen, så er det sannsynligvis ikke AK47.

Kan være Saiga eller SKS, eller noe tilfeldig overskudd fra svartebørs; det er kattene mengder forskjellige automatvåpen som ikke er AK.

Ja det kan jo hende. SKS osv er halvauto da. Automatvåpen kan vel bety begge deler når jeg tenker over det. Det kan også være våpen fra WW2 plomberingen er fjernet på som STEN gun. Men det er ikke et "stort automatvåpen"

Endret av l0mf0mgl0mbl0og
  • Liker 1
Lenke til kommentar
21 minutes ago, Pallehysa said:

Det handler ikkje  så mykje om antallet religiøse idioter.. Det handler om at religiøse fundamentalister allerede har maktposisjoner i Senatet, og at dei har støtte fra republikanernes største politiske skikkelse. Dette er ikkje far fetched. Det er ein realitet at dei kristne fundamentalistene drar USA i ein fundamentalistisk retning.

Dine bortforklaringer minner om dei samme som påstod at Roe v Wade var trygg til tross for alle som advarte mot Trump sine SCOTUS nominasjoner. 

Du forstår ikkje kvifor man diskuterer religion, fundamentalisme i staten, når du ville snakke om statlig fundamentalisme, og statlig straff for homofili?

Det at du tror at USA kommer til å innføre dødsstraff for homofile er far fetch

Du tok det ut av sammenhengen: Det var å sidestille forbud mot abort med statlig lov om drap på homofile som var tema.

Religiøs statlig fundamentalisme/statsekstremisme tok jeg opp langt oppe i tråden hvor jeg skrev:
 

Quote

 

Skal man kalle det statsekstremisme i landene hvor det er dødsstraff for homofili?

MAURITANIA - Inntil 2 års fengsel for kvinner; mulighet for dødsstraff for menn
NIGERIA - Dødsstraff
SOMALIA - Dødsstraff
AFGHANISTAN - 2 års fengsel med mulighet for dødsstraff
BRUNEI - Mulighet for dødsstraff
IRAN - Dødsstraff.
PAKISTAN - Inntil 10 års fengsel, med mulighet for dødsstraff
SAUDI ARABIA - Dødsstraff
DE FORENTE ARABISKE EMIRATER - Inntil 15 års fengsel, med mulighet for dødsstraff
JEMEN - Dødsstraff

 

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
2 hours ago, knipsolini said:

Worst case så får han vel tvungen psykisk helsevern og slipper ut om noen få år? Best case så blir han sittende inne resten av livet med Breivik, og de klarer å få en lengre dom på Arfan Bhatti også. Litt vanskelig greie med å være en moderne rettsstat det der, begrenset hva man kan gjøre med personer som samfunnet opplagt skulle vært beskyttet mot, men som man ikke har noe på enda. 

Ønsker du ikke at folk skal bli rehabilitert? Straff er ikke for at du skal få gni deg i hendene av glede.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fortsetter USA på dagens kurs vil Taliban fremstå som fromme lam. Nordmenn flest forstår ikke hvor fundamentalt uferdig den amerikanske staten er på føderale og delstatsnivå sammenlignet med si skandinaviske land, Tyskland, osv. Det er ikke et demokrati på flere tiår, USA er et plutokrati - styrt av penger. Helsevesenet eksisterer for å generere profitt for farmasindustrien ikke holde folk friske. Det er lettere å forstå samfunnet der når du ser på hvor beskyttet våpenindustrien er på tross av av skolebarn klistres opp mot skoleveggene med jevne mellomrom.

Den som har mest penger lager lovene, og i USA er det selskaper ikke mennesker. Miks dette med generelt lavt utdannings og kunnskapsnivå og institusjonalisert rasisme og religiøs fundamentalisme så ser man hvor det går. Jeg tror ikke folk flest forstår hvor uhyrlig det som skjedde der denne uka egentlig var, og det vil komme mer. Tenk et land som i stor grad blir inspirert av folk som gærningen i Oslo nå så ser du hvor det sannsynligvis går over dammen om de ca 100mill oppegående folk der som jevnlig ikke stemmer ikke drar seg opp fra iphonen og ut å stemme.

Endret av ticx
  • Liker 3
Lenke til kommentar
_R2D2_ skrev (1 time siden):

Nesten komisk hvor travelt man får det med å prøve å distansere slike hendelser fra Islam.

Slike lignende gjerninger vi har hatt opp gjennom har jo veldig lite med faktisk islam, kristendom, muslimer eller kristne å gjøre selv om de ifølge gjerningspersonene begås i religionens navn, eller begrunnes helt eller delvis med religion. Det er ikke noe poeng i å late som om dette ikke er helt ekstreme tolkninger som svært få religiøse deler.

Derfor er det helt riktig å si at dette ikke har noe med islam å gjøre. Det har noe med en ekstremistisk tolkning av islam å gjøre.

Jeg ser noen i tråden som mener at muslimer i Norge offentlig skal gå ut og ta avstand fra denne gjerningen. Dette ser jeg på som en nærmest diskriminerende kommentar. Uskyldige som ikke har noen verdens ting med dette å gjøre skal ikke behøve å svare offentlig for noe sånt. 

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Mens jeg er enig i at man ikke kan distansere denne hendelsen helt fra religiøse dogmer, vil jeg påpeke at andre brukere her inne allerede har tatt opp et dekkende ord jeg synes burde tas oftere frem i denne debatten: Teokrati. Det er det samme med islam, kristendom og religioner generellt. Du har sekulære fraksjoner, moderate fraksjoner, varierende grad av konservative fraksjoner og teokratiske fraksjoner. Å bruke ordet "teokrati" kan redusere forsøket på å distrahere oppmerksomheten over på en side av religiøs ekstremitet, mens den andre siden sklir lettere under nesa vår.

I de siste 15-20 årene har vi vært så opptatt av Islamsk ekstremisme og samtidig tatt det for gitt at kristendommen har beveget seg mer i en sekulær retning, at vi på en måte har blitt mer dempet for at deler av kristendommen kunne skli tilbake til en mer regressiv form, eller i verste fall bli sett på som en "better of two evils".

Man har kanskje gjort samme tabben med nazisme også? Ved 10-tallsskiftet før 22 juli hørt jeg folk si at "joda, nazistene var ille, men ikke like ille som jihadister og islamister". I lærdom om nazisme, har man kanskje bare lært om jødeforfølgelsen og genetikken, men ikke fått nok info om hvordan nazistene var ute etter alle; LGBTQ+, kvinners rettigheter, utviklingshemmede osv.

Du har kanskje sett den scenen fra Schindlers Liste hvor Ralph Fiennes har seg med en tjej før han skyter mennesker fra balkongen, og hun ligger naken i senga. Kanskje man tenkte "joda, nazistene var ille, men i det minste kunne de ha seg, og kvinnene kunne være mer promiskuøse, sammenliknet med f.eks Islam" og dermed utviklet en liten "better of two evils"-forhold til den ideologien. Spesielt hvis man er en enslig ulv på internett med minimalt sosialt liv og dårlig økonomi.

I tiden som kommer, ønsker jeg at media generellt trekker frem ordet teokrati som drivkraft bak slik tankegang som fører til handlinger som skyteepisoden ved London Pub, angrepet på kvinners abortrettigheter i USA, og autoritære krefter generellt i verden. Evt. starte en debatt om hvordan teokrati burde innlemmes klart og tydelig i rasisme/diskrimineringsloven. Motdemonstranter mot bl.a. SIAN har et slagord som heter "ingen rasister i våre gater". Disse organisasjonene burde også bruke andre slagord som "ingen teokrater i våre gater", eller "ingen pro-lifers/anti-choisers i våre gater".

Endret av AtterEnBruker
  • Liker 3
Lenke til kommentar
3 hours ago, l0mf0mgl0mbl0og said:

Like clockwork... Her fra gudstjenesten:

Ser ikke ut til at han har lært en dritt. Og "Og at mange skeive mennesker har en evne til å utvikle kjærlighet på en måte vi andre ikke kan" Hva betyr dette egentlig? At det er en fysisk forskjell slik at man ikke er kapable til å utvikle kjærlighet på "denne måten"?`

Tror det er hovedsaklig sosialt konstrukt-greia vi streite har mest problemer med å forstå - eller presten på gudstjenesten kanskje har funnet litt forvirrende når han skal prøve å integrere det i talen sin.. Jeg tipper han er ny på den bokstav-politikk-greien.

De skeive er stort sett sosiale konstrukter akkuratt som alle oss andre sosiale konstrukter - vi som er streit er bare fødd i feil type konstrukter, og derfor er tiltrukket til motsatt type konstrukt istedenfor samme eller feil type konstrukt - som er vanlig blant de praksis blant de skeive konstruktene.

Og av en eller annen grunn så ser det ut for meg at han er blitt forvirret om kanskje kjærlighet også kan være ett såkallt sosialt konstrukt akkuratt som kjønn er nå blitt sosiale konstrukter - og at siden hans kjærlighet ikke ligner på det han føler for sin foretrukne konstrukt type, fordi de er feil konstrukt, som ikke kan være lignende konstrukt som de skeive konstrukter, for presten sitt foretrukne konstrukt - foretrekker konstruktet av andre type - de er like og forskjellig på en gang - for hvis også kjærlighet kan være ett sosialt konstrukt, så vil konstruktene som føler konstruktet for motsatt type konstrukt - for deres konstrukt konstrukter av samme type konstrukt - men dersom du bytter type-reglene på konstruktene som også er flytende, selv om du ikke kan velge vilke konstrukt type konstrukt du prøver å identifisere, for konstruktet av konstruktet, selv om det konstruktet som du er tilltrukket av, så er kanskje konstruktet blitt motsatt av konstruktets konstrukt - altså blir konstrukteringen vansklig, siden konstruktene kan alltid byttes, og det er fryktelig fælt hvis du tar feil type konstrukt, for da kan det konstruktet bli fornærmet.

Enkelt når jeg sier det slik, og for for oss som har fulgt med på nymotens-bokstav-politikk, jeg vet - men også veldig lett å bli forvirret under konstruksjonen av setningen, dersom du ikke følger med på logikken og prøver å snakke om noe du ikke forstår, og er kanskje livredd for å bli misforstått.

Jeg tror han ikke tror han er blitt litt forvirret, og prøver å innbille seg skevie sin kjærlighet.. Han tror på genderfluidity, og de egentlig ikke er forelsket i hverandre når de er skeiv, de er to vanlige personer som er forelska - men iløpet av kjærlighetsakten så skifter plutselig kjønnet.., og da er du ikke lenger i stand til å føle kjærligeheten dersom du er streit, men du kjenner kjærligheten dersom du er skeiv.

Tror det må være noe slikt. 😛

 

3 hours ago, l0mf0mgl0mbl0og said:

– Noen påstår til og med at de kan gjøre slik i religionens navn. Det som har skjedd er ett menneskets ansvar. Ingen andre, heller ikke våre muslimske medborgere, skal måtte ta ansvar for det, sa Tveit.

Presten har rett at de uskyldige muslimene ikke er skyldig i denne handlingen, spessielt de som ikke har de samme holdningene, trenger ikke å føle noe som helst skyld når de ikke har de holdningene - men det er ikke de muslimene sinna og hatefulle menn ønsker tiltak mot heller; de ønsker tiltak mot den typen som strakte opp hånda på videoen ett par sider tilbake (Islam.net's conference for young Muslims in Norway.) - og indikerte at det var sammfunnet de ønsket - hver eneste person som rakte opp hånda, og taleren - og kanskje tilrettelegge muligheter for utvandring til ett av de samfunnenen for disse folkene dersom de ikke passer inn i vårt samfunn - i beste fall så er vi litt pro aktiv og unngår noen sånne angrep? 😕

Dersom de ikke ønsker å leve sånn som vi gjør, kunne det være en bra ting for PST prøve å hjelpe de til ett samfunn hvor de samfunnet er mere tilpasset til levemåten de ønsker å praktisere troen sin.

Vi trenger ikke skjære alle muslimer over en kam, men presten gjør feil etter min mening når han velger å late som mange av våre muslimske medborgere ikke har lignende holdninger. - Ville forøvrig vært intressant og høre meningen hans bak det 9. budet, min oppfatning var at du ikke skulle unngå lyve, for dersom du gjør det, så risikerer du å skade både din egen troverdighet og andres. 😕 

Hvis han føler at han er bekymret for at muslimene blir behandlet urettferdig, så kan han jo også lage en lignede video av sin egen menighet, og sondere terrenget der på de samme spørsmålene - og varsle om potensielle faresignaler der, dersom de oppstår.

Ingen grunn til å ignorere 9. budet der heller, dersom mange av de kristne folkene der også plutselig rekker opp hånda, og sier de ønsker ett samfunn hvor de skal begynne å drepe folk med andre legninger, o.l. .:-/

 

 

Endret av KongRudi
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
_R2D2_ skrev (2 timer siden):

Nesten komisk hvor travelt man får det med å prøve å distansere slike hendelser fra Islam.


Enda mer komisk å se folk som ikke klarer å håndtere to separate faktorer. Med å distansere slike gjerninger fra Islam, så holder man jo ekstremismen utenfor religionen. 
 

Slik som gjerningsmannen klarte ikke å holde de to separat. Akkurat som mange av de mest utagerende Islam-kritikerne. Litt mer lik enn ulik der. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
8 minutes ago, .,. said:


Enda mer komisk å se folk som ikke klarer å håndtere to separate faktorer. Med å distansere slike gjerninger fra Islam, så holder man jo ekstremismen utenfor religionen. 
 

Slik som gjerningsmannen klarte ikke å holde de to separat. Akkurat som mange av de mest utagerende Islam-kritikerne. Litt mer lik enn ulik der. 

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer skytingen i Oslo som en ekstrem islamistisk terrorhandling, i.flg. NRK.

Er foreløbig eneste seriøse teorien,.

- Men tror ikke det lønner seg å skjule eller la være å fortelle deler av sannheten bare fordi den kan være ubehaglig for uskyldige som tilfeldigvis har en avgreining av samme bakgrunn  - da vil problemet risikere å få grobunn og eskalere - vi risikerer i verste fall å ende opp å gjøre samme feil som de har gjort i England, med f.eks. groomingen. 😕

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
BadCat skrev (3 timer siden):

Ønsker du ikke at folk skal bli rehabilitert? Straff er ikke for at du skal få gni deg i hendene av glede.

Personlig så skulle jeg gjerne sett at vi hadde livstidsdom for de groveste forbrytelsene, type terror. Det handler ikke om å "gni seg i hendene av glede", men å beskytte samfunnet mot personer som har vist at de utgjør en stor trussel. Rehabilitering for mindre alvorlig kriminelle som skal ut etter noen år er jeg absolutt stor tilhenger av. Samfunnet er tjent med at de skal gå over til et lovlydig og samfunnsnyttig liv. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://www.tv2.no/a/14895514/
"Leder for Islamsk råd Norge, Abdirahman Diriye, frykter at lørdagens hendelser vil føre til økt hat mot muslimer. "



Istedet for å reflektere over hvorfor man fostrer så mange voldelige ekstremister, så bare deflekterer man ved å dra rasismekortet.

Begynner å bli jævlig lei av disse klovnene i Islamsk Råd og andre islamske organisasjoner. Tydeligvis viktigere for dem at Islam ikke blir satt under lupen, enn at medlemmene deres går rundt og plaffer ned og bomber annerledestenkende støtt og stadig.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (10 timer siden):

Hva har utsagn som "sånne som deg" og løgnaktige påstander om at jeg noensinne har forsvart ABB i denne diskusjonen å gjøre?

Jeg gjetta. Derfor skrev jeg "sikkert". Synes du høyresiden har et kollektivt ansvar for det ABB gjorde? Eller menn, bønder, våpenentusiaster osv.?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...