Gå til innhold

Skyteepisode ved London pub i Oslo


Anbefalte innlegg

Enig med Tjomlid. Og det om gjerningsmannen er islamist eller ikke, delegitimerer ikke poenget på noen som helst måte. Tvert imot bare forsterker det poenget. Islamisme har lenge vært en distraksjon for vestlig høyreside, en beleilig ytre fiende, selv om retorikken deres er den samme som kristofascisme; oppretthold patriarkiet, vis alle andre sin plass. Islamisme, kristofascisme, same shit, different wrapping.

Det er også deilig at han har satt ord på det som jeg og andre har følt i en god stund nå:

"Så fuck dere. Fuck maskulinitet. Fuck anti-woke-krigerne. Fuck politikere som bekymrer seg over at pride har gått for langt. Fuck feminister som kjemper mot transkvinners frihet under dekke av å ville beskytte «ekte kvinner»."

Så allerede i kommentarfeltet hans at mange "snowflakes" var "krenket". Men de trenger å høre det. Håper flere følger etter og starter en tsunamieffekt. La antiwoke-bevegelsen ende opp på historiens skraphaug til gru og advarsel!

Og om Jordan Peterson blir urettferdig pekt ut som syndebukk?:

 

Endret av AtterEnBruker
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
l0mf0mgl0mbl0og skrev (3 timer siden):

Han har hatt flere dommer på seg. Hadde det vært ordentlig straff i Norge, så hadde ikke dette skjedd.

Kunne ha vært utvist for eksempel.

Vi kan ikke utvise nordmenn fra Norge. Det er ganske grunnleggende menneskerettigheter at man ikke kan utvises fra sitt eget hjemland.

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (1 time siden):

Det virker som om Bhatti og Profetens Umma og andre IS-støttere i Norge kan ha "weaponized" (laget våpen av ruller ikke akkurat av tunga), denne paranoide schizofrene fyren. Blir ikke overrasket om de ga ham våpnene heller.

Dette er altså spekulasjon fra min side, men PST sier han har hatt gjentatt kontakt med dem siden hvert fall 2015 og for noen år siden ble han også stoppet IRL sammen med Bhatti.

En gylden mulighet til å få Bhatti fengslet lenge dersom han er involvert og de klarer å koble ham til dette. Bhatti ble dømt skyldig for psykisk påvirkning etter skuddene mot synagogen i 2006.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (5 minutter siden):

Vi kan ikke utvise nordmenn fra Norge. Det er ganske grunnleggende menneskerettigheter at man ikke kan utvises fra sitt eget hjemland.

En dansk-somalier, født i Danmark, ble utvist til Somalia i 2020, så det er en viss presedens i Skandinavia for dette. Zaniar Matapour er ikke engang født i Norge, men i Iran.

https://domstol.dk/odense/aktuelt/2020/11/udvisning-af-t-foedt-og-opvokset-i-dk/

  • Liker 6
Lenke til kommentar
KarvaBlad skrev (1 time siden):

En dansk-somalier, født i Danmark, ble utvist til Somalia i 2020, så det er en viss presedens i Skandinavia for dette. Zaniar Matapour er ikke engang født i Norge, men i Iran.

https://domstol.dk/odense/aktuelt/2020/11/udvisning-af-t-foedt-og-opvokset-i-dk/

Danskene tapte en slik sak i den europeiske menneskerettsdomstolen, og er under hardt press i Strasbourg for andre saker inkludert den du lenker. Det er ingen presedens.

https://rett24.no/notis/danmark-felt-i-emd-for-a-utvise-straffedomt-til-somalia

Uansett er det selvsagt ikke et alternativ å utvise en nordmann til Iran.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
37 minutes ago, bo1e said:

Det har åpenbart noe med religion å gjøre, fordi hatet er religionsbasert. Uansett om det er relevant eller ikke, avgjørende for utviklingen av disse monstrene eller ikke, så gjør de det fordi de finner grunnlag og oppfordringer til det i religionen. Kanskje de bruker det som påskudd, eller kanskje de får inspirasjon direkte derfra som de ikke hadde hatt hvis ikke det hadde vært for religionen de tilhører. Finnes helt sikkert eksempler på begge deler. Å bare blankt avvise at religion har noe med saken å gjøre, omtrent før man vet noe som helst... det tyder på at man ønsker/velger å tro noe heller enn at man har tenkt seg om og innhentet informasjon og så gjort en vurdering.

Kunne ikke sagt det bedre selv!

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Høyreekstremisme og islamsk fundamentalisme er same shit different wrapping. Det store flertall nordmenn går ikke rundt og skyter barn på holmer likeså det store flertall muslimer i hvilke som helst land sprenger ikke seg selv i lufta hvis noen lager en lite flatterende tegning av profeten deres eller løper rundt å skyter folk som fester.

Å kollektivt holde alle muslimer til ansvar for hva disse fjolsene i profetens bunga eller hva de kaller seg holder på med er like korttenkt som å holde alle nordmenn ansvarlige for breiviks massakre. Verden er ikke så enkel heldigvis.

Samtidig er det sider ved islam som ikke lukter godt her i Norge, og det er aldri feil å være uenig med kvinneundertrykking, damer påtvunget å gå i darth vader telt eller hva annet som fra gammelt av er sydd til for å sosialt kontrollere mennesker, oftest kvinner.

Dette er hva høyesterett i USA fødd på kristenfundamentalistdollar prøver å få til der. Det er viktig å ikke synes at slike sider av religion er ok, det gjør ikke noen til rasist. Så lenge man også klarer å se at å skjære alle over en kam er et skritt i retning av idiotene man misliker.

Stortingspresidenten er et godt eksempel, jeg er ikke alltid politisk i takt med han men det er ingen tvil om at mannen er en kjernekar med moralsk kompass på rett sted, det trengs for eksempel litt opprydding på Stortinget om dagen og han prøver virkelig, I motbakke. Han er født i samme land som terroristen men de kunne nesten ikke vært mer forskjellige som mennesker, selv om begge ikke blir like lett solbrente som de fleste av oss her på berget. Dette burde jo ikke behøves å nevnes engang men jeg registrerer enkelte som ikke klarer å la være å dra mennesker over en kam og det er like hjernedødt hver gang, og skal motsies hver gang. Plasser ansvaret der det hører hjemme, ikke på alle som har en visuell eller annen likhet med et enkelt  idiotindivid.

I dette tilfellet også den/de som har skaffet våpen og evt. fort tomskallen med søppelideologien. Er ikke overrasket om det er flere idioter i buskene her det trengs litt risting.

 

Endret av ticx
  • Liker 4
Lenke til kommentar
51 minutes ago, Tåkefyrste said:

Man kan nesten stille klokka etter dem. Det er så forutsigbart.

Screenshot_20220626-004400_Chrome.jpg

 Han ropte vistnokk ett eller annet om en bar - Alluh akk-bar - tror jeg det var... Så det har sannsynligvis ingenting med religionen hans å gjøre, bare det at han klikket når han så det var folk på bar'en. Hvis ikke hadde han ikke ropt noe om en bar, før han skjøt folka.

 

 

  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
BadCat skrev (14 timer siden):

Den ene av de har personlighetsforstyrrelser i flertall og den andre har paranoid vrangforestilling. Ingen av de har forutseninger for å fungrere normalt.

Hvis man tar seg friheten til å fradømme folk livet fordi de har gjort noe grusomt er det ikke langt til at staten skal fradømme noen livets rett fordi de ikke lenger er nyttig for staten og/eller samfunnet.

Jeg har ikke kompetanse til å bedømme hva slike psykiske sykdommer gjør at de som enkeltperson kan ta seg friheten til å ta livet av noen med motstridende meninger.

Finnes det noen grense for livets retts?

Staten og folket ser forskjell på de mennesker som tar seg friheten til å drepe meningsmotstandere kontra de som ikke har mulighet til å bidra i samfunnet.

Endret av Slettet-7QKwQIfm
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (2 timer siden):

Man kan nesten stille klokka etter dem. Det er så forutsigbart.

Er det ikke sånne som deg, som vil ansvarliggjøre alle muslimer, som er grunnen til at han føler han må komme med slike presiseringer? Akkurat som når du sikkert sa at "ikke alle på høyresiden er som ABB" den gangen?

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (8 timer siden):

I tillegg til venstrepolitikk som møter seg selv i form av toleranseparadoks og innvandring/islam, tror jeg dessverre at dette også er norsk mainstream-politikk som møter seg selv i døren.

Denne fyren har i likhet med mange andre terrorister/massedrapsmenn i Norge fallt mellom alle stolene

  • Det er snillisme blant norske dommere som fremstår mer som om de var saksbehandlere hos NAV, enn folk hvis jobb det er å trygge allmennheten. Denne personen har flere alvorlige saker på seg og var under oppsyn av PST
  • Det er snillisme som preger ruspolitikken. I de aller fleste tilfeller er det en korrekt tilnærming, da de aller fleste rusmisbrukere ikke utgjør noen trussel. Men en vesentlig andel kan være farlige. Det bør tas med i beregningen.
  • Det er snillisme i psykiatrien, hvor man naturligvis ikke ønsker å trigge folk eller gjøre ting verre enn de allerede er - men hvor man også tydeligvis lar paranoid schizofrene løpe fritt rundt i samfunnet hvor eneste instans som noen gang tar kontakt er PST, som ikke er veldig behjelpelig når man handskes med en paranodi schizofren

Til syvende og sist forstår jeg ikke hvorfor PST ikke har klassifisert ham som en tydeligere trussel. PST sier selv de hadde en samtale med ham i mai måned, i år. Altså for 3-7 uker tilbake.

PST sier også at de klassifiserte ham som "mindre farlig enn mange andre de følger med på".

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg finner POKKER ikke det betryggende 🥺

Det er ingenting i verden som er lettere enn å ha alle svarene i etterkant, fra sofaen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

En smule rar mediedekning av saken. De drepte befant seg på "Per på hjørnet" men vinklingen av saken er mot "London".

På repeat "drept på grunn av hvem de elsker". Var de drepte homofile? Hvis ikke er det et  sjanseløst utsagn. Hvis de rammede var homofile, må angrepet likevel være av den årsak for at det skal være presist.  Det er så mye styrt vinkling, synsnig og feil informasjon i media i dag at man er bedre tjent med å skru det av og lese konklusjonen måneder senere.

Det må være mulig å ta en time out til man vet hvem, hva, hvor, hvordan og hvorfor.

Dagbladet TV kaller det en massakre selv om kriteriet "et høyt antall drepte" ikke er til stede. Hvilke ord skal man bruke senere hvis man skal vanne ut de ordene man allerede har? Akkurat det samme ser man i dekningen av krigen i Ukraina. Det prates om folkemord selv om kriteriene ikke er til stede. Det er ikke nok drepte og det viktigste kriteriet, at hensikten skal være å utrydde et helt folk, er heller ikke til stede. Så sent som på 80-90-tallet var det vanlig å pugge ord og betydningen. Det ser ikke ut til å være vanlig praksis i dag, selv om det burde være et minimum for folk som jobber i media.

Hvor mange ganger skal NRK vise bagen uten å sladde logoen?

NRK skal snart effektivisere driften og det ender neppe godt med tanke på hvor dårlig det står til allerede.

Endret av BadCat
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...