Gå til innhold

Nytt konsulentselskap i Norge: Tilbyr de ansatte å jobbe fire dager i uka med millionlønn


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Heisann P@rm@nn:) Vi jobber stadig med å forbedre det vi tilbyr og ser innvendingen din. Mavericks tar sikte på å være det mest rettferdige og transparente konsulentselskapet i markedet. Vi spiller med helt åpne kort og opplever at det er svært positivt fra konsulentene sin side. Konsulentene våre har også mer en 95% faktureringsgrad som gjør at man nærmer seg mer en freelance rolle. Gå gjerne inn på Mavericks.no , der har du lønnskalkulator som gir deg en pekepin på hva man kan forvente i lønn. Vi er et Witted selskap, og vi er til for å gjøre arbeidslivet bedre for IT personell. Vi ønsker ideer og innvendinger velkommen:)
Lenke til kommentar
Jeg klarer ikke å se hva som er USPen, for en allerede godt etablert konsulent/freelancer godt kontaktnettverk, ved å knytte seg til dere. Som selvstendig næringsdrivende, og veletablert konsulent i markedet, er er det faktisk veldig lite overhead. Hva annet har dere å tilby konsulenter, enn en relativt dyr viderefaktureringstjeneste, som ikke f.eks. Webstep eller Sonat kan tilby (to eksempler valgt fra en kommentar)? Dette er veldig uklart gitt websiden deres. Hvordan sammenlikner dere, dere med feks Bekk, Bouvet, Sopra Steria, Stacc, Knowit, Miles, og Kantega for å nevne noen selskaper som er kjent for å være svært gode selskaper å være konsulent i?
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om målet er mest mulig rettferdighet og åpenhet, må det jo også gjøres noe med eierskapet, tenker jeg. 

Vi har bygd opp Vivende med samme målsetning siden 2015 og ser dere har en del igjen før dere når oss igjen på lønnsbetingelser og eierskap i alle fall :)

Steinar@vivende

Endret av Steinar@vivende
ordlyd
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Hei Ruben. Er du en allerede godt etablert freelancer og trives med det, så kan du heller knytte deg til Witted nettverket vårt for oppdrag:) Mavericks er et konsulentselskap hvor du blir ansatt på lik linje som overnevnte konsulentselskap, men hvor overheaden er liten og vi kan tilby bedre trygghet gjennom høyere lønn, full lønn under sykdom, minimumslønn ved benketid, og et veldig godt nettverk med større og mindre oppdrag. I tillegg har du større frihet enn i flere av selskapene du nevner. Frihet gjennom eget valg av oppdrag, og hvor mye du ønsker å jobbe. Hvem appellerer det til? Til konsulenter som ønsker en større bit av kaka, og som ønsker mer trygghet enn man får som freelancer. Vi ser fra Finland at også freelancere velger å gå til Mavericks nettopp på grunn av tryggheten av å være ansatt. Håper det avklarer noe :D Vennligst Stian
Lenke til kommentar
Hei Steinar. Herlig med litt engasjement fra Vivende;) Lik som dere så ønsker vi å tilrettelegge for et bedre arbeidsliv for IT konsulenter. Dere har vært her noen år flere enn oss, og fint at dere også kan tilby eierskap. Som børsnotert selskap på NASDAQ First North fra mai av kan vi også tilby eierskap, og fordi vi vokser er det er et godt tidspunkt å slenge seg med på;) Vi har ulike strategier og derfor også ulike eierskap og bedrift- strukturer. Vi har en sterk ambisjon være en del av et internasjonalt marked og kunne tilby internasjonale prosjekter og derfor må også veksten vår se annerledes ut en for eksempel Vivende. Vi ønsker dere allikevel lykke til i reisen videre :D
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
P@rm@nn skrev (På 24.6.2022 den 7.52):

Tja, høres ut som en lignende modell som f.eks webstep og sonat, men der er vell prosenten du får nærmere 60% tror jeg. Så litt uklart akkurat hvorfor man skal starte hos mavericks og tjene mindre, om de da ikke er mye bedre å krangle opp faktureringsprisen da.

Dersom WebStep gir 60% så er vilkårene bedre i Maverick faktisk. For de 60% du snakker om inkluderer så vidt jeg vet også feriepenger og arbeidsgiveravgift. For alt jeg vet inkluderer de forsikringer etc også?

Om jeg forstod modellen korrekt så får du 51% av det du fakturerer som brutto lønn hos Maverick, og så dekker de alle andre utgifter, ref denne kommentaren fra artikkelen:

Sitat

Vi tar alle lønnskostnader som feriepenger, pensjon, forsikringer og så videre

Så om alt dette holder så får man (teoretisk) høyere lønn i Maverick enn man får i WebStep - gitt at de har samme timepris til kunde.

Det man ikke får vite noe om er ting som kompetanseheving, sosiale aktiviteter, dekning av nødvendig utstyr (laptop, hjemmekontor, mm) og så videre. Men umiddelbart så fremstår Maverick som konkurransedyktige.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Daffyd, det blir ikke noe action før dere bikker 80% som Vivende! Det er stor forskjell. Vivende har 20% cut til drift. Men siden man ikke bruker alt til drift, inkluderer denne cutten også overskudd. Og hele overskuddet går tilbake til de ansatte. Så i praksis ender man på en cut på ca 15%, avhengig av hvor mye man eier - resten går til lønn.

For å sammenligne med de 51% fra Mavericks, er vivende sine stats at ca 67% av det man fakturerer går til brutto-lønn, pluss at man får ekstra månedslønn i utbytte på toppen. Det er ganske stor forskjell.

Vivende sitt problem er at de driver så lean at de ikke har råd til masse rekrutteringsreklame.

 

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...