Gå til innhold

Tysklands økonomiminister: Gass er nå mangelvare i Tyskland


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

- Så slutt å tøm lagrene nå på sommeren da? Forby gassbruk for alle som har realistiske alternativer. Trenger ikke noe storstilt håndheving, da de fleste tyskere adlyder slike meldinger svært lojalt. Hele Tyskland trenger en kalddusj nå for å våkne og gjøre sparetiltak som kan redusere gassbruken i lang tid fremover.

Tyskland er Europas desidert største forbruker av russisk gass så det er først og fremst de som må redusere.

1914065897_franskgassimport.thumb.png.4cc7e98db14f8a180312421593332297.png668597774_OP19RussianNaturalGasImportsasPercentageofDomesticConsumption_0.jpg.6fac5e5890c35f5b297a8031b2e5e464.jpg

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det vitner ikke om en logisk og gjennomtenkt politikk av tyskerne å først stenge sine kjernekraftverk, så nekte oppstart av Nordstream 2 som har kostet europeiske selskaper 50 mrd kroner, deretter nekte tyske Siemens Energy å returnere til russerne gasskompressorer som har vært til overhaling i Vesten, for så å klage på at russerne struper gassleveransene til Tyskland.

Lenke til kommentar

Norge bruker hvert år 7-8 TWh med strøm fra land for å pumpe olje og gass til Europa. Mye av denne strømmen hentes fra Sør-Norge. Hvis strømforsyningen i Sør-Norge svikter kommende vinter, så kan man lure på hvordan dette vil påvirke Norges evne til å pumpe gass til Europa (bla fra Troll A og Ormen Lange). Å tappe ned norske vannkraftmagasiner medfører også en fare for EU og UK hvis de ønsker å motta maksimalt med norsk gass. For Europa er norsk gasseksport mye viktigere enn norsk strømeksport, men de ønsker maksimalt av begge deler. Målene til EU er å fylle opp gasslagrene i EU før vinteren kommer (målet til Tyskland er 90% fyllingsgrad før desember). Men har Norge lov til å fylle opp sine vannkraftmagasiner? Kolonier har ikke mye de skal ha sagt?!?  

Lenke til kommentar
21 minutes ago, Lab Roy said:

Målene til EU er å fylle opp gasslagrene i EU før vinteren kommer (målet til Tyskland er 90% fyllingsgrad før desember). Men har Norge lov til å fylle opp sine vannkraftmagasiner?

Veldig bra sammenlikning!

Men ønske å fylle opp vannmagasinene i Norge er jo ikke særlig høyt bland strømselgerne og kraftverkseierne - det er penger i de offentlige kassene som teller, ikke vann i magasinene.

Meg bekjent har ingen nektet å selge strøm til EU og følgelig vet vi ikke hva EU sier når det skjer.

Endret av trikola
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...