Gå til innhold

Gammel utekatt, hva burde jeg gjøre?


Anbefalte innlegg

Har en gammel utekatt som kommer innom på besøk en gang eller to i uka stort sett. Møtte han et par ganger når jeg er ute, så nå bruker han meg som et lite pit-stop siden han vet jeg er snill hehe. Har gitt han litt vann og kos, så pleier han å henge rundt  døra mi en stund før han stikker videre.

Mitt problem med denne katten er at jeg mener han er for gammel til å være ute så mye som han er, for han har mattet og møkkete pels på bakparten stadig vekk, han får ikke vasket seg bra nok. Synes jo synd på han, så er det noe jeg kan gjøre med det? Han virker for meg ganske tynn også.

Vil jo ikke tråkke noen på tærne, da jeg selv ville blitt ganske sint hvis noen blandet seg borti mitt dyrehold. Så ja, hva skal man gjøre? Burde jeg gjøre noe? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er den så ustelt at du tror den ikke har en eier? Hvis du er usikker kan du jo skrive i katt funnet/savnet-grupper på facebook (hvis det finnes en lokal for stedet du bor), henge opp oppslag i nærområdet, og legge ut bilder på dyrebar.no.

Om du finner ut hvem eier er og mener den ikke har det noe bra der så er vel mattilsynet veien å gå, selv om jeg ikke tror de gidder å ta tak i slike ting. Det beste er jo å ta det direkte, men de fleste vil nok som du sier bli irritert av at andre blander seg inn i deres dyrehold. 

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Har du mulighet til å ta han inn (Siden du er snill?) ;) men som du sier han får kos det tyder jo på at det ikke er en villkatt men noen som eier han tror du bør legge ut noe på Facebook eller en lapp i butikken 😻 har 2 kattepuser det er koselige dyr hun ene fyller 18 år 23 Juli 😻😻

Lenke til kommentar

Saken er jo gammel, men gir kanskje hjelp til andre i dag:

Let etter lokale kattevennergrupper e.l. på nettet.  Da kommer kanskje noen med en chipleser som kan fortelle hvem som er/var eieren til katten. Men det er fortsatt ganske vanlig at katter ikke er chippet.

Endret av trikola
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...