Gå til innhold

100 prosent lønn for 80 prosent arbeid


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
et kommer jo litt ann på hvor effective folk er på fredag eter å ha jobba hardt en hel uke, er ju mulig at effejtiviteten dropper en god del. Enn ennen ting er jo om det er smrt å ta den ekstra fridagen på fredag, eller legge den midt i uka for å gi folk et lite pust i bakken, mulig du ser økt efektivitet både torsdag og fredag, ja lang helg ver uke er deffiniyivt frisende
Lenke til kommentar

Nå har det vært stadig mer jakt på "dødtid" og tidssløsing, nettopp for å øke effektiviteten. Og mange jobber dessuten overtid eller tar oppgaver på kveldstid hjemme dersom arbeidets art tillater det. Dette presset går nok mest utover fritiden, men kan og føre til at jobben man utfører, gjøres med dårligere kvalitet. Det er ikke nødvendigvis kvantiteten som lider, selv om det kan gå utover denne også.

Jeg har derfor lite tro på at mengden arbeid som utføres, kan uføres på kortere tid. Selv om dette skulle føre til en ekstra fridag. Dog kan det ha mye og si for trivsel og helse, bare ikke presset for å produsere like mye på kortere tid, slår motsatt vei.

Så er det og slik at visse oppgaver er vanskelig å gjøre på kortere tid, nettopp fordi tilstedeværelse er hovedpoenget. Eller man er avhengig av f.eks. maskineriet som er en stor del av produksjonsprosessen. Eller fordi kundegrunnlaget ikke nødvendigvis følger flyten man har til vanlig.

F.eks. så vil samlebåndet gå like fort, fordi å øke hastigheten fører til økt antall feil, så hastigheten er allerede optimal. Og en arbeider på en burgersjappe vil ikke nødvendigvis flippe flere burgere, for kundegrunnlaget er relativt fast, med sine naturlige svingninger basert på ukedag, og hendelser. Har du burgersjappa nær en fotball-arena, så går naturlig kundetilstrømningen høyere ved en hjemmekampdag sammenlignet med dagen etter kamp. Og "burgerpressa" trenger sin tilmålte tid per burger, og antall samtidige burgere man klarer å steike, pakke og levere ut.

Og disse må i mange tilfeller nødvendigvis kjøre hver (arbeids)dag, som betyr at man må ansette flere for å fylle alle arbeid/virkedager i uka. For mange vil det kanskje være mer naturlig å redusere timetallet per dag, og kanskje fjerne lunsjpausen dersom man legger til rette for at de ansatte får spise før og etter skiftet sitt (mange klarer 6 timer uten å spise i mellomtiden), men heller kjøre to skift. Da har man dessuten økt antall timer på dagen fra 8-12, som kanskje vil utgjøre den største endringen for økt produksjon.

Kort oppsummert, om man klarer å opprettholde produksjonen ved å kutte timer tilsvarende en dag i uka, er ikke gitt. Men man ender kanskje opp med mer positive og uthvilte medarbeidere.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...