Gå til innhold

Sjaman Durek


Anbefalte innlegg

Norske medier viser til at vi klarer å skille Durek og Märtha fra kongefamilien sitt virke og oppdrag. 

Hva med medier i Europa og øvrige verden. Der ser jeg Durek som en stor belastning for Norge. Han spiller selvsagt høyt på prinsesse tittel og koblinger til kongehus i sin promotering av seg selv. 

Endret av plankeby
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
14 hours ago, Subara said:

Veldig bra at man får merke at oppførsel i det offentlige rom får følger. Dette er viktig og har en preventiv effekt da det sørger for at man tenker seg om to ganger før man bedriver økonomisk utnyttelse av kronisk syke mennesker.

"Dessverre" er det slik at ektefelle/make/hustru til en offentlig kjent person vil påvirke omdømmet til den andre. Som også er en selvjusterende faktor for samfunnet. I mine øyne er det viktig at Mærtha opplever hva hennes manns aktiviteter kan få som følger.

Når nok dører lukkes (gjerne det som gir direkte eller indirekte inntekt til liivets opphold) for en selv så tar man kanskje de ekstra samtalene på kammereset. "Du den derre salgs og media virksomheten din".  

 

Endret av Theo343 (takk for meg)
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

13 hours ago, knutinh said:

Det er uheldig dersom Martha blir kansellert fordi hun har funnet seg en usjarmerende type. Hvis ditt bidrag i et samarbeid utelukkende er å spre "englestøv" og positivitet så blir det utfordrende om ditt nærvær heller gir negativ omtale. Jeg vet ærlig talt ikke hvordan man skal løse et slikt dilemma.

-k

Kanselleringskulturen i sin helhet er en nymotens styggdom som rammer bredere og hardere enn før. Jeg er i mot kanselleringskulturen som har blitt et merkelig sammensurium av "my 5 minutes of fame while making drama", parret med underholdningsbransjen som lever på det. I mine øyne startet dette med Big Brother hvor real-life drama ble Big Money. 

Men jeg er ikke i mot at ens egen eller en makes oppførsel kan få følger for ens virke. Dette har viktige samfunnsjusterende funksjoner. 

Dette er eks. meget vanlig i sikkerhetsklarering. Hvis noen i din nærmeste familie driver med aktiviteter som kan være uheldig så vil det også få følger for deg og ditt arbeidsgrunnlag. (Noe som også i høyeste grad bør gjelde folkevalgte på stortinget - en annen diskusjon)

Mærtha har på ingen måte vært uvitende om sin manns livsstil, overbevisninger og aktiviteter. Hennes valg av make reflekterer direkte på hennes dømmekraft. Da er det forståelig at samarbeidpartnere, sponsoerer ol. trekke seg, om den de jobber med utviser særdeles dårlig dømmekraft i det offentlige rom. Det har også idrettsprofiler fått smake på, som rett er.

Jeg ønsker på ingen måte at Mærtha skal "kanselleres". Jeg føler meg heller i denne saken som en "bekymret forelder" som tenker at "barnet" ikke vet hva de driver med. Men før eller siden er en 50 åring voksen nok til å både stå for OG ta støyten for egne valg.

Jeg har alltid hatt sansen for Mærtha inntil hun valgte en kynisk "alternativ-medisin svindler" som make. Det gjorde at jeg ble litt "bedre kjent" med Mærtha. Dessverre, da det for min del har vært en liten sorg at Mærtha går i denne retningen på denne måten.

At man forsøker å få dette til  å handle om rasisme er så latterlig (og kynisk) at jeg mistet all respekt for de involverte. Jeg likte faktisk Durek i starten men håpet han ville legge denne aktiviteten død nå som han hadde funnet kjærligheten med Mærtha.

I Børning 3 som jeg nylig så hadde Mærtha en liten birolle hvor hun hopper ut av en trailer og kommer med noen morsomme kommentarer. For noen år siden ville jeg elsket dette. Av gammel vane gjorde jeg det, inntil  latteren stoppet brått da det kom en bitter bismak med følelsen av "ok vi spoler".

Mærtha kan fortsatt "reddes" i dette, men jeg er redd det er en tapt sak. Og det sier jeg ikke med letthet.

Endret av Theo343 (takk for meg)
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det englestyret hennes sidestilte jeg egentlig litt med religion. Så lenge det ikke skader noen og det gir deg glede, så kjør på. Kvakksalveriet til sjarlatan Durex derimot, ER skadelig. Er ikke for "kansellering" jeg heller, men jeg er veldig for at ihvertfall medisinske institusjoner tar avstand fra personer som driver med den slags svindel.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Helt riktig. For min del måtte hun gjerne giftet seg med en sjaman som drev med LSD terapi i en badstu gamme i nord-trøndelag eller Peru. Jeg har alltid skjønt at hun har vært litt alternativ og om hun fikk rastafletter og  startet en meditasjonspraksis så hadde jeg ikke tenkt noe verre om henne. Bare "jaja, vi kan ikke alle være like".

Men når man selger "magiske amuletter" (enchanted) til 20.000,- til kronisk syke så har man krysset en linje. 0et har blitt så ille som det kan bli.
 

Endret av Theo343 (takk for meg)
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er der hvor vi kanskje bør se på regelverket rundt hva man kan overta av verdier finansiert av det norske folk når man ikke lenger har en offentlig rolle. Hun sa fra seg apanasjen (liten sum på 160.000) for 20 år siden, men også fordi den hindret henne i å jobbe.

Quote

Kong Harald har overdratt sommerstedet Bloksberg på Hankø til prinsesse Märtha Louise, som til våren skal gifte seg med Ari Behn

Har man ingen offentlig rolle i monarkiet eller tilknyttet kongehuset bør man heller ikke motta verdier som er oppnådd gjennom det. At hun i tillegg solgte dette for egen vinning gjorde det ikke noe bedre.

Jeg synes det er trist at man her generaliserer store deler av den norske befolkningen. image.png.e28e856cbdc802550f99f851b5212273.png

Det hadde gjort meg null niks hva slags etnisk bakgrunn Mærthas kjæreste/mann har. Det var i dette sleivsparket jeg mistet all respekten for de begge. Om han var lavt utdannet, ikke snakket engelsk og kom fra fjellene i Himalaya hadde ikke brydd meg det grann. Kjærlighet er kjærlighet.

PS. 
Det er nok helt klart at de også mottar noe rasistisk motivert kritikk, men jeg er overbevist om at det utgjør  såvidt en promille av den totale kritiske massen selv om den nok er mer synlig for deres del personlig. Men det blir helt feil å slå tilbake med dette. Det blir litt som å anklage en arbeidsgiver for noe ett råttent eple driver med blant tusner av ansatte.

Det er Dureks praksis og oppførsel folk kritiserer, ikke mannens opprinnelse eller hudfarge. At han i tillegg prøver å spille på at "Second - She is a Woman", come-on! Du befinner deg i landet som har kommet lengst i kvinnekampen - det blir kleint.

Vi bør ha kommet lenger i en offentlig debatt i 2022.

Endret av Theo343 (takk for meg)
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Wheeljack skrev (1 time siden):

Det englestyret hennes sidestilte jeg egentlig litt med religion. Så lenge det ikke skader noen og det gir deg glede, så kjør på. Kvakksalveriet til sjarlatan Durex derimot, ER skadelig. Er ikke for "kansellering" jeg heller, men jeg er veldig for at ihvertfall medisinske institusjoner tar avstand fra personer som driver med den slags svindel.

Jeg vil påstå at Märtha Louise sine påstander om at hun kan snakke med døde personer kan være skadelig. Slik mediumskap/klarsynhet er etter min mening en kynisk bransje. Jeg håper at det kun er sjamanens døde slektninger hun prater med og ikke uskyldige sårbare mennesker som betaler for å se henne.

Edit: Jeg ser nå at hun nettopp har gjort sistnevnte. Ikke hun riktignok, hennes kollega, men Prinsessen snakker visstnok med sjamanens døde slekninger.
Märthas engleskole solgte «kontakt med de døde»

Endret av Uderzo
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 9/6/2022 at 7:50 PM, Inspector said:

Også derfor bør de seksualiserte utspillene som kommer fra det pene og atletiske eksemplaret av en mann være i overkant kleint….

Dette minner jo bare om den såkalte "panikk" alderen hvor menn plutselig kjøper sportsbiler og motorsykler. Begynner å date yngre og kler seg mer ungdommelig igjen. Gjerne litt jeans og ungdommenlige sko blant menn og noe mer tettsittende klær samt skinn og lær blant kvinner. Hvorpå menn ofte møter enorm kritikk fra jevnaldrende kvinner. Men det er helt innafor når kvinner havner i samme situasjon?

Endret av Theo343 (takk for meg)
Lenke til kommentar
Theo343 (takk for meg) skrev (22 minutter siden):

Mærtha har på ingen måte vært uvitende om sin manns livsstil, overbevisninger og aktiviteter. Hennes valg av make reflekterer hennes dømmekraft. Da er det forståelig at samarbeidpartnere, sponsoerer ol. trekke seg, om den de jobber med utviser særdeles dårlig dømmekraft i det offentlige rom. Det har også sportsprofiler fått smake på, som rett er.

I krig og kjærlighet er alt lov - er det noe som heter. Man kan elske noen selv om man har forskjellig oppfatning av ting, og på tross av.

Durek går ikke stille i dørene, og nå må han fortsette å svare pressen fordi det går utover Martha. At Durek har sagt i fra om rasismen han har blitt utsatt for, har nok økt temperaturen. Det er fort gjort fra en digital post på sosiale medier til pressen får tak i det, og veldig salgbart når kjæresten er fra kongehuset.

Jeg tenker Martha vet hvor langt hun kan gå og har erfaring med hva hun kan si i det offentlige rom - i kraft av å være født prinsesse - mens Durek snakker rett fram.

På tross av engleskolen har Martha kunnet fortsette som ambassadør for ulike organisasjoner o.l.  -  i god tradisjon som kongelig - men så dukket Durek opp. 

Jobben er livsstil, de jobber sammen, de lever sammen privat. Veldig komplekst hele saken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
44 minutes ago, Uderzo said:

Jeg vil påstå at Märtha Louise sine påstander om at hun kan snakke med døde personer kan være skadelig. Slik mediumskap/klarsynhet er etter min mening en kynisk bransje. Jeg håper at det kun er sjamanens døde slektninger hun prater med og ikke uskyldige sårbare mennesker som betaler for å se henne.

Edit: Jeg ser nå at hun nettopp har gjort sistnevnte. Ikke hun riktignok, hennes kollega, men Prinsessen snakker visstnok med sjamanens døde slekninger.
Märthas engleskole solgte «kontakt med de døde»

Er helt enig med deg, men syntes det er litt forskjell på å selge "kontakt med de døde" og ser (prinsippielt) ikke på det som noen forskjell fra å donere til ei kirke for at en prest skal kommunisere med gud for deg. Da "selger" man på en måte et slags håp. Jeg syntes fortsatt det er noe forkastelig lurendreieri, men gir det folk håp og sjelefred så må dem bare holde på for min del.

Derimot, det å selge "kurer" for påviste (og i noen tilfeller dødelige) sykdommer ser jeg på som atskillig verre.

Hele den situasjona her blir forsterka av at sjarlatan Durex benytter kongehuset og kongefamilien som springbrett. Det norske folk har, tradisjonelt sett, stor tiltro og tillit til kongehuset vårt.

Hvordan kongen og dronninga håndterer hele den situasjona her tror jeg kan bli veldig avgjørende for hvordan kongehuset blir oppfatta framover. Jeg har ikke løsninga sjøl og jeg veit faktisk helt ærlig talt ikke hva jeg ville gjort. På en måte så er det snakk om ei datter, og på en annen måte så er det snakk om ei prinsesse og representanter for Norge som land.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 I et innlegg på Facebook tar tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang Durek Verrett i forsvar, og tar opp rasisme.

Durek-bønn: - Må oppføre oss

Sitat

«Hva gjør at vi satt så pris på den gamle mannen med de varme hendene, og sterkt misliker amerikaneren som Märtha elsker», spør Stang i sitt innlegg, og stiller videre spørsmål ved om det kan skyldes hudfargen til Verrett.

- Det var rett og slett at jeg hadde lest så mye slemt om Durek på nettet, at jeg følte det var riktig å spørre om vi blander kortene litt, sier Stang.

Stang beskriver også hvordan han mener mye av kritikken mot Verrett er uproduktiv, selv om han er skeptisk til sjamanens alternative teorier.

- Jeg vil gjerne at disse teoriene skal diskuteres og motbevises, men vi kan jo oppføre oss ordentlig overfor hverandre likevel, sier Stang.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Martha fant engelfjær da hun jobbet på engleskolen med alternativ behandling, men hun solgte ikke fjærene videre som merkevare. (Om det kan sammenlignes med amulettene til Durek). De kongelige har jo litt bedre råd enn andre og vi har NAV, eller at der gikk det en grense.

Märtha Louise innrømmer at «englefjærene» trolig er fra fugler.

Sitat

– Fjærene symboliserer mer å ta inn små tegn som kommer.

En undersøkelse har tidligere vist at åtte av ti nordmenn ikke tror på at prinsessen kan snakke med engler.

Prinsessen synes det er greit at mange ikke tror på engler, og sier det for henne er et «spirituelt verktøy» som hjelper henne å holde energinivået oppe.

Durek kaller amuletten for en "spirit optimizer".

- Prinsessen er en kvakksalver

Sitat

Om Snåsamannen derimot, viste en undersøkelse Ipsos MMI gjorde for Dagbladet i 2012 at én av to nordmenn tror Snåsamannen kan helbrede syke mennesker.

Snåsamannen hadde en beskjeden fremtoning og helbredet gratis. Durek ligner på en vekkelsespredikant og pågående selger. Vekkelsespredikanter som tjener seg rike på tilhengerskarens donasjoner er ikke populære i Norge.

Kronisk syke blir slukt, tygget på og spyttet ut igjen, skriver Ingeborg Senneset. etter å ha prøvd alternativmarkedet. Hun var heldigvis for syk til å reise til Snåsamannen, så hun ikke fikk en erfaring til med behandling som ikke hjalp.

Spirituelle selvutviklingskurs er noe annet enn å påsta at man kan behandle kreft og alvorlig psykisk sykdom. Derfor skriver nok sjamanen på Nesodden:

Sitat

Du må ikke nødvendigvis være syk for å motta sjamanhealing.
Det kan i tillegg være godt å motta en healing for å gi deg enda mer energi og balanse, indre ro, eller for mer kreativitet og fornyelse for ditt arbeide.

 

Lenke til kommentar
Wheeljack skrev (36 minutter siden):

Er helt enig med deg, men syntes det er litt forskjell på å selge "kontakt med de døde" og ser (prinsippielt) ikke på det som noen forskjell fra å donere til ei kirke for at en prest skal kommunisere med gud for deg. Da "selger" man på en måte et slags håp. Jeg syntes fortsatt det er noe forkastelig lurendreieri, men gir det folk håp og sjelefred så må dem bare holde på for min del.

Derimot, det å selge "kurer" for påviste (og i noen tilfeller dødelige) sykdommer ser jeg på som atskillig verre.

Hele den situasjona her blir forsterka av at sjarlatan Durex benytter kongehuset og kongefamilien som springbrett. Det norske folk har, tradisjonelt sett, stor tiltro og tillit til kongehuset vårt.

Hvordan kongen og dronninga håndterer hele den situasjona her tror jeg kan bli veldig avgjørende for hvordan kongehuset blir oppfatta framover. Jeg har ikke løsninga sjøl og jeg veit faktisk helt ærlig talt ikke hva jeg ville gjort. På en måte så er det snakk om ei datter, og på en annen måte så er det snakk om ei prinsesse og representanter for Norge som land.

Ja, helt enig i at å selge "kurer" er verre.

Jeg vet heller ikke hvordan kongehuset kan løse dette, det vil ikke være lett for Kongen og Dronningen og balansere forholdet til sin egen datter og kommende svigersønn, samtidig med å opprettholde renommét til kongehuset som en institusjon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Wheeljack skrev (59 minutter siden):

Er helt enig med deg, men syntes det er litt forskjell på å selge "kontakt med de døde" og ser (prinsippielt) ikke på det som noen forskjell fra å donere til ei kirke for at en prest skal kommunisere med gud for deg.

Det er vesentlig forskjell mellom å selge «uverifiserbar frelse» som prest hvis kollekten går til nytt kirkeorgel eller fattige barn i Afrika, kontra en tv-pastor som kjøper seg bil for pengene.

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar
mandodiao skrev (2 timer siden):

Er det kansellering når fakta stiller deg i et dårlig lys, som igjen fører til at kunder ikke vil kjøpe produktet?

Jeg skjønner at media påvirker, men det kunne jo økt kundeinteressen også, i form av eksponering. Om produktet holder mål

Det er i alle fall likhetstrekk dersom en professor mister jobben fordi han har et syn på transseksualitet som strider med den herskende oppfatning, og dersom en kjendis blir løst fra oppdrag som kjendis-prinsesse fordi hun prater vås om lysfontener eller fordi typen hennes er et øgle-menneske.

Jeg sier ikke at det er akkurat det samme, eller at folk aldri skal miste jobb/oppdrag pga sleske handlinger, men det er i det minste et punkt man kan diskutere. Spesielt når man (som meg) har vært veldig kritisk til kansellering i andre sammenhenger.


Hvis Martha hadde jobbet som professor eller  forsker eller lærer eller bankdirektør så tenker jeg at hun burde kunne gifte seg med akkurat den hun vil - om så er ABB - uten å skulle miste jobben. Takhøyden for å våse med lysfontener burde også være himmelhøyt. Som selvstendig næringsdrivende eller event-person eller hva hun nå er så har hun selvsagt ikke ansettelsesvern, og det kan finnes rasjonelle grunner til at oppdragsgivere ikke ser seg tjent med et videre samarbeid. Jeg vil likevel oppfordre til å tenke igjennom hvilket press vi (som vanlige folk) bidrar til å legge på aktører til å distansere seg fra henne.

Å ta avstand fra mange av ideene hun og typen står for er selvsagt i mine øyne.

-k

Endret av knutinh
Lenke til kommentar
1 hour ago, Subara said:

 I et innlegg på Facebook tar tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang Durek Verrett i forsvar, og tar opp rasisme.

Durek-bønn: - Må oppføre oss

 

Snåsa mannen solgte aldri tjenestene sine til 20.000,- for en tåpelig dings. Å i det hele tatt sammenligne Snåsa mennen med det Durek driver med er like latterlig som å mene at kritikken er rasisme.

Godeste Fabian Stang "ut" (i dette tilfellet) hadde aldri ordlagt seg slik om det ikke var snakk om kjæresten til Mærtha. Enhver annen ville han kastet til ulvene.

Endret av Theo343 (takk for meg)
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Theo343 (takk for meg) skrev (6 minutter siden):

Snåsa mannen solgte aldri tjenestene sine til 20.000,- for en tåpelig dings. Å i det hele tatt sammenligne Snåsa mennen med det Durek driver med er like latterlig som å mene at kritikken er rasisme.

Snåsamannen krevde aldri betalt, men jeg har fått berettet førstehånds erfaring med at han fortalte påfallende grundig om hvilke gaver tidligere kunder (frivillig) hadde lagt igjen.

Men tøvet til Snåsamannen er kanskje mer sammenlignbart med tøvet til Martha, enn det Durek driver med.

-k

Lenke til kommentar
7 minutes ago, knutinh said:

Snåsamannen krevde aldri betalt, men jeg har fått berettet førstehånds erfaring med at han fortalte påfallende grundig om hvilke gaver tidligere kunder (frivillig) hadde lagt igjen.

Men tøvet til Snåsamannen er kanskje mer sammenlignbart med tøvet til Martha, enn det Durek driver med.

-k

Korrekt. Om snåsamannen hjalp eller ikke hjalp folk med håndpåleggelse er langt i fra den alvorligheten vi ser med Durek. Ikke ville snåsamannen ha den oppmerksomheten han fikk heller mens Durek nærmest dyrker og oppsøker den.

Man kunne velge om man trodde eller ikke trodde på det Snåsa mannen drev med. Han søkte ikke rampelyset eller posisjoner i samfunnet og ruinerte ikke folk som trodde på det.
 
Han gjorde det eneste riktige som kan gjøres i en slik situasjon. Holdt en lav profil og tok ikke betalt. 
Jeg har selv en onkel med store ryggproblemer som var på besøk i desperasjon. Han fikk ingen spørsmål om gaver. 

Når det er sagt sidestiller jeg også snåsamannen med Mærthas engleskole når det gjelder alvorlighetsgrad. Selv om Mærtha hadde det som forretningsplan.

Endret av Theo343 (takk for meg)
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...