Gå til innhold

Norsk-estisk samarbeid: Ubemannet kampvogn tar støyten for stridsvogner og stormpanservogner


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ketill Jacobsen skrev (10 timer siden):

Bortsett fra at det er veldig dyrt, er det jo fint at maskiner kan slåss med hverandre i stedet for at mennesker gjør det. Krig er jo gøy så om kan gjøre det uten tap av menneskeliv så er det jo fint (ironi kan forekomme!).

Hvorfor kjøpe dyre fysiske maskiner med enormt klimaavtrykk til å gjøre noe man kan gjøre virtuelt med bits og bytes? Jeg foreslår at kommende kriger utkjempes som turnering på slagmarken i det til enhver tid heiteste krigsspillet. Det må da gå an å enes om en så enormt besparende løsning for begge parter? :p

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Jarmo skrev (4 minutter siden):

Burde vært mulig å slå ut all elektronikken ut av disse?

Tja. Chassiet er jo et vanvittig kraftig faraday-bur som skjermer mot elektromagnetisk stråling. Tviler på at selv en EMP- eller atombombe hadde slått ut elektronikken på innsiden av noen desimeter stål, med mindre vogna er så nært episenteret at den blir ødelagt utvendig.

De har noen svake punkt og det er alt av eksterne sensorer og antenner. Det er en "port inn" til elektronikken. De kan beskyttes med gode overspenningsvern, men i tilfelle EMP mister man uansett kommunikasjonen så lenge EMP pågår. Eksterne sensorer vil nok bli ganske lett ødelagt, så det gjelder å skjerme disse så godt som mulig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...