Gå til innhold

Nordmenn risikerer nå fengsel og bot for å påstå at det bare finnes to kjønn


Anbefalte innlegg

jjkoggan skrev (På 19.8.2022 den 3.30):

Det blir kjedelig for mange. Folk er glade i nye måter å bruke gamle ord særlig  tenåringer som vil skape sitt eget språk som foreldrene ikke forstår.  

Er dette et argument du ønsker å sette ditt navn ved? Du nekter å forholde deg til andres definisjoner av ord fordi du vil «spice opp» debatten?

-k

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Red Frostraven skrev (På 6.10.2022 den 10.52):

Det er akkurat som at homofili aldri var en mental lidelse, selv om det fremstod unaturlig og uforståelig for dem som ikke forstår naturen og biologien:

Min forståelse er at homofili nettopp på et tidspunkt var karakterisert som en mental lidelse:

https://blikk.no/helsepolitikk-historie-lhbt-historie/da-psykiatrien-friskmeldte-homofile/198157

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar

  

fokkeslasken skrev (11 timer siden):

10 minutter og så langt er det absolutt ingenting som har med tråden å gjøre. Det eneste jeg har lært så langt er at hun syntes han overdriver, og det er vel knapt noe en kan kalle nyheter. Hun søker tydeligvis å dra denne videoen ut i det lengste for å ta ethvert punkt hun kan finne, uansett relevans, så ... du får snevre det inn om du mener det er noe viktig her for her var det mye pjatt. Han kjører på med sine sedvanlige overdrivelser og hun henger seg opp i dem som om det er hva hun ser videoen for. Så interessante er ingen av dem at de fortjener 40 minutter av min tid på en dekonstruksjon av hans talemønster.

Hun begynte sågar videoen som skulle være et tilsvar angående LGBTQ+ lærere med å relativt detaljert fortelle hvorfor barneboka hans er for dårlig. Det kunne ikke interessert meg mindre.

Du nekter å se skogen for bare trær.
Han er en idiot som arbeider for å spre hat mot LGBT+-miljøet.
https://nymag.com/intelligencer/2022/07/the-just-asking-questions-anti-trans-campaign-is-working.html

 

 

Altså. Han bruker ikke tiden på å forsøke å hjelpe noen, men å rette hat og kritikk mot en gruppe hvis største problem er ubegrunnet hat og kritikk. Som er nettopp hva denne tråden handler om:
Ideen om at det er helt normalt og bør være akseptert å hetse transpersoner og dekket av ytringsfriheten å oppsøke og snakke nedlatende om transpersoner i bakgrunn av at de er trans.
 
Kan du tenke deg noen som vier tiden sin til å snakke om en gruppe mennesker på den måten alt-right gjør om LGBT som du ikke ville gjenkjent som hatefulle temmelig umiddelbart..

Bare tenk deg om et øyeblikk: Hvem blant normale oppeående mennesker oppsøker noen på grunn av deres legning eller kjønnsidentitet for å fortelle dem at de tror at de har en mental sykdom og ikke er skikket å være foreldre på bakgrunn av dette?
Folk som Walsh, tydeligvis, uten at jeg er sikker på at de er oppegående.

Bruk det sitatet hans i hvilken som helst annen sammenheng.
"Jøder er bare mentalt syke menn som tror de er guds utvalgte folk..."
"Politikere i FRP er bare mentalt syke menn som ikke forstår noe om samfunnet de lever i"...
Å sykdomsdefinere noen som ikke er syke  er et åpenbart symptom på fobi.


...altså. Jeg forstår at han er en populær konservativ autoritet og underholdningsfigur, men han forsøker ikke å være morsom, han forsøker å spre en agenda som inkluderer spredningen av irrasjonell frykt og løgn -- og som skader mennesker.
Som denne tråden er et eksempel på:
Han skader både mennesker som hører på ham og som gjentar fordommene han har, og menneskene som blir ofre for hatet:

Tråden har minst to eksempler på at folk gjentar nøyaktig samme påstand som Walsh, som er en påstand som kastes opp og svelges hele tiden i miljøet til alternative høyre.
Det er hat som spres, og de som er med i miljøet lærer seg å bli hatefulle misinformerte mennesker av miljøet -- som i tur skader mennesker rundt dem, og i samfunnet for øvrig.

Og som du sikkert husker, så er hat og mangel på aksept det største problemet til transpersoner, i omfang.
Det er hva som driver mennesker i gruppen til selvmord -- som beskrevet i kildene i intervjuer med dem som vurderte eller forsøkte selvmord i gruppen.
 

Sitat

The suicide attempt rate among transgender persons ranges from 32% to 50% across the countries. Gender-based victimization, discrimination, bullying, violence, being rejected by the family, friends, and community; harassment by intimate partner, family members, police and public; discrimination and ill treatment at health-care system are the major risk factors that influence the suicidal behavior among transgender persons.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5178031/

Og hvis 40+ konkrete eksempler på et forvrengt virkelighetsbilde som devaluerer og stiller diagnoser basert på fordommer på en gruppe mennesker, impliserer arvesynd for gruppen fra enkeltpersoner sine gjerninger selv om de ikke er en del av en organisasjon, og påstår at de er en trussel mot barn -- som gruppe, selv om de er ikke-affilierte enkeltpersoner -- ikke er nok til å overbevise deg om Walsh og co sin agenda så tror jeg at du rett og slett bare ikke ønsker å innse sannheten.


 

debattklovn skrev (8 timer siden):

Og der er problemet med venstresiden: alle ord skal redefineres slik at de kan bety hva som helst. 
Kjønn? Kan bety hva som helst. 
Rasisme? Kan bety hva som helst. 
Transfobi? Kan bety hva som helst. 

Ord slutter å ha mening. Søket etter den objektive sannheten forsvinner og "personlig" postmodernistisk sannhet blir gjeldende. 
Argumenter blir vurdert ut ifra følelser og hudfargen personen som fremfører dem har. 
Hvite, mannlige FRP-velgere i 50-årene anses minst verdifulle, transkjønnede og bifile mørkhudede kvinner som representerer flest mulig marginaliserte grupper ansees mest verdifulle.

Når skal et ord slutte å utvikle seg?
Skal vi gå tilbake til norrønt fordi det er det tidligste språket, som nynorsk var et dårlig og uinspirert forsøk på -- bare at de gikk 150 år tilbake i tid i stedet for å gå tilbake til det originale norske -- og bare begynne å adoptere forståelsen vår av ordene og bare sette ungdom i fengsel når de bruker ord feil, og la være å oppdatere ordbøkene våre selv om ordene i den ikke lengre brukes i den formen de brukes i folkemunne?
Etymologisk så kommer kjønn fra 'slekt', og ikke noen beskrivelse av biologien, så det er et ord som har blitt forvrengt kraftig for å bli til dagens ord -- men ikke av venstresiden.

Kjønn kan ikke bety hva som helst.
Skjerpings, person.

Kjønn kan henvise til biologisk kjønn, hvor vi har tre:
Biologisk mann, biologisk kvinne, og intersex.
Kromosommessig, så er det litt mer komplisert, men XX, XXX og X er alle kvinner.
De med kun ett X-kromosom er som oftest sterile, men noen kan få barn.
XY, XYY og XXY er menn.
En celle med kun Y og ingen X er ikke er levedyktig fordi Y-kromosomet eksisterer for å gjøre endringer på utviklingen som beskrives av X-kromosomet.

Kjønn har desverre dobbelt betydning på norsk, fordi vi ikke har adoptert noen ord for kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk.
Det kan henvise til kjønnsidentitet, hvor måten hjernen faktisk fungerer på gjør at det kan være mange konfigurasjoner som er naturlige:
Feminin kjønnsidentitet, feminint kjønnsuttrykk
Maskulin kjønnsidentitet, feminint kjønnsuttrykk
Maskulin kjønnsidentitet, maskulint kjønnsuttrykk
Feminin kjønnsidentitet, maskulint kjønnsuttrykk
Ingen klart utviklet kjønnsidentitet, maskulint kjønnsuttrykk,
Ingen klart utviklet kjønnsidentitet, feminint kjønnsuttrykk
Maskulin kjønnsidentitet, ingen klart utviklet kjønnsuttrykk
Feminin kjønnsidentitet, ingen klart utviklet kjønnsuttrykk

...og så kan vi legge til maskulin eller feminin seksuell strategi for å mangedoble mulighetene for utfall over.
Legning hører også egentlig hjemme her, det er en del av samme gruppe egenskaper som identitet, seksuell strategi, og uttrykk.
Merk også at dette også er en forenkling -- vi grupperer elementer som sammen danner hver av identitet, uttrykk og strategi -- selv om ingen av disse i seg selv er binære, og produktet av dem igjen åpenbart heller ikke er binære.


Merk at ingen av disse beskriver trans; Trans er når de med disse uttrykkene har en biologisk kropp som ikke samsvarer med gjennomsnittet av dem med identiteten.

Ideen om at kjønnsidentitet -- som igjen i dagligdags tale er en sammensausing av "identitet, seksuell strategi, kjønnsuttrykk men ikke legning" -- er binært er en helt ekstremt grov misforståelse fundert i enkle mennesker sitt behov for å leve i en ukomplisert verden og det at folk tror at det de lærte om biologi i naturfag i 4-klasse er den fulle og hele beskrivelsen av hvordan vår biologi fungerer -- og det er smått utrolig at voksne som Walsh og til og med Peterson ikke klarer å la være å fortelle folk om hva de husker fra da de gikk i 4. klasse på 70-, 80- eller 90-tallet.

Det er rett og slett ikke så enkelt som enkle mennesker ønsker at det skal være -- ideen om at vi har to kjønnsidentiteter basert på eller tilknyttet deres biologiske kjønn er feil.

Mangelen på aksept og det at vi historisk har drept og hatet avvik kan i seg selv forklare hvorfor arten vår har så strengt inndelte identiteter som vi har.
Transpersoner blir drevet til selvmord i tider hvor det er forbudt å sette dem ut i skogen eller slå dem i hjel.
...

Forstod du dette?
Noen spørsmål?

---

Transfobi er et begrep som betegner frykt for eller aversjon mot transpersoner og kjønnsinkongruens.

Å feilaktig si at transkvinner eller menn er en mental sykdom, på tross av bedre viten -- eller bare det å tviholde på vrangforestillinger om gruppen eller fjerningen av trans fra diagnoser -- samtidig som at man er redd for at transpersoner skal skade eller forvirre barn gjennom at barna blir oppmerksomme på at de eksisterer eller ser dem i virkeligheten...
Altså.
Hvis du stadig er opptatt av edderkopper og hva de gjør og hvor de befinner seg og poster om dem på twitter bare fordi de eksisterer... og er redd for at de skal gjøre barna dine om til mutanter med tankekraft -- så har du en fobi -- og det samme gjelder anti-trans folka. 

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
knutinh skrev (11 timer siden):

Vitenskap som tilbyr prediksjoner som kan falsifisere en hypotese tilbyr et vindu inn i store og små sannheter om verdenen rundt oss (eller inni oss).

Vitenskap som bare beskriver verden rundt seg uten meningsfulle prediksjoner er vanskeligere å vurdere, og lettere å politisere.

Hvis klassifiseringen av mennesker som har ymse vanskeligheter ikke gjør noe konkret annet enn å erklære «dette er en sykdom», «dette er ikke en sykdom», uten å ha noe fysisk korrelat og uten beviselig å gjøre livet til menneskene noe bedre så er det vanskelig å se poenget med slik vitenskap?

-k

Helt enig. Et ikke ukjent problem for autisme da det ikke finnes verken medisiner eller terapi som forbedrer tilstanden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (11 timer siden):

Det er det første som står å lese i linken din, psykisk lidelse, ASD er ikke psykisk, det er fysisk.

Det står også at det også kommer fra omgivelsene.

skaftetryne32 skrev (11 timer siden):

ASD, ingen vil ha navnet til en barnemyrdende nazist.

ASD har et bredere nedslagsfelt enn Asperger og derfor benytter jeg den da det ikke er all autisme jeg omtaler. Men om det hjelper deg så kan jeg sikkert skrive noe sånt som "høytfungerende autist" (hvor høytfungerende henspeiler på individets kapasitet til å manøvrere hverdagen) eller lignende selv om jeg nok syntes det er unødvendig pirkete. Skal du finne nye navn på alt som har en gråstenkt historie kan man jo bare kaste hele ordboka og begynne på nytt.

skaftetryne32 skrev (11 timer siden):

Jeg ser ikke likheten.

Høytfungerende autister (see what I did there?) har problemer som gjør deres hverdag vanskelig, vond og av og til uutholdbar. Dette ene og alene på grunn av hvordan de møtes ute i verden. Når de er for seg selv har de det helt fint. Nøyaktig slik Red Frostraven sier er tilfellet for folk med kjønnsdysfori.

skaftetryne32 skrev (11 timer siden):

Uhh ... oki ? Høres ut som en dårlig løsning for meg, men du skal få lov til å mene det du vil. 

Det er ikke det jeg mener i det hele tatt. Mulig du leste tonen av posten på en annen måte enn den var ment. Det var sikkert min feil. Det jeg sier er at det vil være en naturlig følge dersom Red Frostravens kriterie er det man baserer seg på fordi andre ting krysser av de samme boksene og da skal man vel behandle det på samme måte, skal man ikke? Et hint der til at jeg syntes det er uriktig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, Red Frostraven said:

  

Du nekter å se skogen for bare trær.
Han er en idiot som arbeider for å spre hat mot LGBT+-miljøet.
https://nymag.com/intelligencer/2022/07/the-just-asking-questions-anti-trans-campaign-is-working.html

 

 

Altså. Han bruker ikke tiden på å forsøke å hjelpe noen, men å rette hat og kritikk mot en gruppe hvis største problem er ubegrunnet hat og kritikk. Som er nettopp hva denne tråden handler om:
Ideen om at det er helt normalt og bør være akseptert å hetse transpersoner og dekket av ytringsfriheten å oppsøke og snakke nedlatende om transpersoner i bakgrunn av at de er trans.
 
Kan du tenke deg noen som vier tiden sin til å snakke om en gruppe mennesker på den måten alt-right gjør om LGBT som du ikke ville gjenkjent som hatefulle temmelig umiddelbart..

Bare tenk deg om et øyeblikk: Hvem blant normale oppeående mennesker oppsøker noen på grunn av deres legning eller kjønnsidentitet for å fortelle dem at de tror at de har en mental sykdom og ikke er skikket å være foreldre på bakgrunn av dette?
Folk som Walsh, tydeligvis, uten at jeg er sikker på at de er oppegående.

Bruk det sitatet hans i hvilken som helst annen sammenheng.
"Jøder er bare mentalt syke menn som tror de er guds utvalgte folk..."
"Politikere i FRP er bare mentalt syke menn som ikke forstår noe om samfunnet de lever i"...
Å sykdomsdefinere noen som ikke er syke  er et åpenbart symptom på fobi.


...altså. Jeg forstår at han er en populær konservativ autoritet og underholdningsfigur, men han forsøker ikke å være morsom, han forsøker å spre en agenda som inkluderer spredningen av irrasjonell frykt og løgn -- og som skader mennesker.
Som denne tråden er et eksempel på:
Han skader både mennesker som hører på ham og som gjentar fordommene han har, og menneskene som blir ofre for hatet:

Tråden har minst to eksempler på at folk gjentar nøyaktig samme påstand som Walsh, som er en påstand som kastes opp og svelges hele tiden i miljøet til alternative høyre.
Det er hat som spres, og de som er med i miljøet lærer seg å bli hatefulle misinformerte mennesker av miljøet -- som i tur skader mennesker rundt dem, og i samfunnet for øvrig.

Og som du sikkert husker, så er hat og mangel på aksept det største problemet til transpersoner, i omfang.
Det er hva som driver mennesker i gruppen til selvmord -- som beskrevet i kildene i intervjuer med dem som vurderte eller forsøkte selvmord i gruppen.
 


 

Når skal et ord slutte å utvikle seg?
Skal vi gå tilbake til norrønt fordi det er det tidligste språket, som nynorsk var et dårlig og uinspirert forsøk på -- bare at de gikk 150 år tilbake i tid i stedet for å gå tilbake til det originale norske -- og bare begynne å adoptere forståelsen vår av ordene og bare sette ungdom i fengsel når de bruker ord feil, og la være å oppdatere ordbøkene våre selv om ordene i den ikke lengre brukes i den formen de brukes i folkemunne?
Etymologisk så kommer kjønn fra 'slekt', og ikke noen beskrivelse av biologien, så det er et ord som har blitt forvrengt kraftig for å bli til dagens ord -- men ikke av venstresiden.

Kjønn kan ikke bety hva som helst.
Skjerpings, person.

Kjønn kan henvise til biologisk kjønn, hvor vi har tre:
Biologisk mann, biologisk kvinne, og intersex.
Kromosommessig, så er det litt mer komplisert, men XX, XXX og X er alle kvinner.
De med kun ett X-kromosom er som oftest sterile, men noen kan få barn.
XY, XYY og XXY er menn.
En celle med kun Y og ingen X er ikke er levedyktig fordi Y-kromosomet eksisterer for å gjøre endringer på utviklingen som beskrives av X-kromosomet.

Kjønn har desverre dobbelt betydning på norsk, fordi vi ikke har adoptert noen ord for kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk.
Det kan henvise til kjønnsidentitet, hvor måten hjernen faktisk fungerer på gjør at det kan være mange konfigurasjoner som er naturlige:
Feminin kjønnsidentitet, feminint kjønnsuttrykk
Maskulin kjønnsidentitet, feminint kjønnsuttrykk
Maskulin kjønnsidentitet, maskulint kjønnsuttrykk
Feminin kjønnsidentitet, maskulint kjønnsuttrykk
Ingen klart utviklet kjønnsidentitet, maskulint kjønnsuttrykk,
Ingen klart utviklet kjønnsidentitet, feminint kjønnsuttrykk
Maskulin kjønnsidentitet, ingen klart utviklet kjønnsuttrykk
Feminin kjønnsidentitet, ingen klart utviklet kjønnsuttrykk

...og så kan vi legge til maskulin eller feminin seksuell strategi for å mangedoble mulighetene for utfall over.
Legning hører også egentlig hjemme her, det er en del av samme gruppe egenskaper som identitet, seksuell strategi, og uttrykk.
Merk også at dette også er en forenkling -- vi grupperer elementer som sammen danner hver av identitet, uttrykk og strategi -- selv om ingen av disse i seg selv er binære, og produktet av dem igjen åpenbart heller ikke er binære.


Merk at ingen av disse beskriver trans; Trans er når de med disse uttrykkene har en biologisk kropp som ikke samsvarer med gjennomsnittet av dem med identiteten.

Ideen om at kjønnsidentitet -- som igjen i dagligdags tale er en sammensausing av "identitet, seksuell strategi, kjønnsuttrykk men ikke legning" -- er binært er en helt ekstremt grov misforståelse fundert i enkle mennesker sitt behov for å leve i en ukomplisert verden og det at folk tror at det de lærte om biologi i naturfag i 4-klasse er den fulle og hele beskrivelsen av hvordan vår biologi fungerer -- og det er smått utrolig at voksne som Walsh og til og med Peterson ikke klarer å la være å fortelle folk om hva de husker fra da de gikk i 4. klasse på 70-, 80- eller 90-tallet.

Det er rett og slett ikke så enkelt som enkle mennesker ønsker at det skal være -- ideen om at vi har to kjønnsidentiteter basert på eller tilknyttet deres biologiske kjønn er feil.

Mangelen på aksept og det at vi historisk har drept og hatet avvik kan i seg selv forklare hvorfor arten vår har så strengt inndelte identiteter som vi har.
Transpersoner blir drevet til selvmord i tider hvor det er forbudt å sette dem ut i skogen eller slå dem i hjel.
...

Forstod du dette?
Noen spørsmål?

---

Transfobi er et begrep som betegner frykt for eller aversjon mot transpersoner og kjønnsinkongruens.

Å feilaktig si at transkvinner eller menn er en mental sykdom, på tross av bedre viten -- eller bare det å tviholde på vrangforestillinger om gruppen eller fjerningen av trans fra diagnoser -- samtidig som at man er redd for at transpersoner skal skade eller forvirre barn gjennom at barna blir oppmerksomme på at de eksisterer eller ser dem i virkeligheten...
Altså.
Hvis du stadig er opptatt av edderkopper og hva de gjør og hvor de befinner seg og poster om dem på twitter bare fordi de eksisterer... og er redd for at de skal gjøre barna dine om til mutanter med tankekraft -- så har du en fobi -- og det samme gjelder anti-trans folka. 

"Og som du sikkert husker, så er hat og mangel på aksept det største problemet til transpersoner, i omfang.

Det er hva som driver mennesker i gruppen til selvmord -- som beskrevet i kildene i intervjuer med dem som vurderte eller forsøkte selvmord igruppen."

Alternativet kan ikke være at alle skal være nødt til å se bort fra fakta, og bevege seg inn i verden bygget på fantasier. Personer som liker å tro de er noe de ikke er, må gjerne tro det for min del, men de må ikke forlange at andre skal gjøre det også. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
qualbeen skrev (11 timer siden):

Hva gjelder eksempelvis seksuell legning eller opplevd kjønn, mener jeg absolutt at pasienten vet best selv.

For aktualiserte voksne med erfaring og egenskapen til å skille mellom virkelighet og ønsker så er jeg enig.

Sitat

Skal en lege gå inn og vurdere om hen virkelig er homofil? Dette bør vitterlig ikke overprøves av fagfolk.

Så du sier at det er umulig å få et barn til å tro at han/hun er et annet kjønn inni seg enn utenpå uten at det egentlig er slik?

Man trenger vel bare se på julenissen og hvor "arvelig" gudetro er for å se at man kan få barn til å tro de mest virkelighetsbrytende ting. Det er bare å repetere ofte og i en tone som stadfester at det som sies er åpenbart for den som sier det da barn gjerne kopierer denne sikkerheten. Som jo da bringer oss tilbake til hva Walsh snakker om med lærere. For han snakker altså ikke om at lærere faktisk gjør barn trans, for de av dere som måtte ha trodd dette.

Sitat

Aspergers (eller ASD), eller for den saks skyld ADHD, ser jeg derimot stor nytte av at fagfolk vurderer og klassifiserer.

Dersom pasienten rapportert at de opplever (noen/mange/alle) trekk fra eksempelvis ASD eller ADHD, betyr ikke det at de automatisk har den diagnosen. Opplevelsene deres er ekte, og skal taes på alvor, så en utredning er gjerne på sin plass. Men diagnosen må settes av fagfolk.

Men en jente som begynner å få bryster og som ikke føler seg komfortabel med forandringene som selv mener at hun skal være slett som en flaggstang (det er tross alt slik hun kjenner seg selv så langt) finner den eneste løsningen som gir mening for henne - hun må være en gutt for denne kroppen er feil. Så hun sier og tror hun er trans.

Ingen sjanse for at hun ville hatt betraktelig mer nytte av noe annet enn at alle bare jatter med?

Om det ikke var åpenbart så var dette et hint til den desidert mest økende gruppen som skjer nå i selvdiagnostisering for jenter i tidlig tenår. Og om det var tvil så er ikke dette et tenkt eksempel.

Endret av fokkeslasken
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (11 timer siden):

Det er interessant og lese om denne seksuelle forvirringen som blir projisert på både homofile og transfolk, jeg vil tro de fleste ikke har noen forvirring om sin egen legning eller identitet, men vi vet blant annet fra homofobi studier at mange homofobe altså føler en viss tiltrekning til mennesker av eget kjønn, der kommer forvirringen inn i bildet antar jeg, men de fleste vet hva de er lenge før tenåra slår inn for fullt.

Min datters psykiater sier rundt 80% for disse unge tenåringer som finner ut at de er trans når de nærmer seg puberteten finner ut at det var feil noen år etter.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
-C64- skrev (32 minutter siden):

Alternativet kan ikke være at alle skal være nødt til å se bort fra fakta, og bevege seg inn i verden bygget på fantasier. Personer som liker å tro de er noe de ikke er, må gjerne tro det for min del, men de må ikke forlange at andre skal gjøre det også. 

Det er ingen som tvinger konservative til å tilpasse fantasiene sine fakta -- de bare bes om å vennligst ikke oppsøke, hetse og trakassere minoriteter.

Det er en litt rar påstand, da tråden handler om dem som har beveget seg inn i en verden bygget på fantasier og som forsøker å påtvinge andre diagnoser og frata dem rettigheter basert på egenskaper de tror at disse menneskene har fra fantasiene sine.

...

Som, for eksempel, at de er farlige for barn eller uskikket å være foreldre.

  

fokkeslasken skrev (20 minutter siden):

Så du sier at det er umulig å få et barn til å tro at han/hun er et annet kjønn inni seg enn utenpå uten at det egentlig er slik?

...det er ekstremt sjeldent, noe slikt som 2.5%, som har feilidentifisert -- i studien som pågikk i 5 år for hver vervede person fra 2013 til 2021.

Og om det var lett å få folk til å endre disse faktorene som utgjør identitet, så ville konverteringsterapi for homofile hatt bedre suksess -- da det er samme gruppe hormondrevne endringer som skaper legning som skaper kjønnsidentitet.
Opplevelser som springer ut fra instinkter og underbevisste faktorer som stammer fra at hjernen deres fungerer på en måte som produserer en identitet er ekstremt vanskelig å endre -- du klarer i beste fall å få noen til å undertrykke opplevelsene sine og føle skam og misunnelse.

...og i den grad noen forsøker å påtvinge noen en identitet som ikke samsvarer med den de er, så tror jeg at du ser på feil side om du tror at det er et problem at noen forsøkes å læres opp til å være trans;
Man får ikke noen til å identifisere annerledes ved å kle dem i feil klær -- det endrer ikke deres kulturelle programmering fra identiteten de observerer fra mennesker som deler identiteten de opplever fra verden rundt dem.

Man kan, derimot, true, hetse, banke og tie dem til til å konformere til forventningene man stiller dem eller drive dem til selvmord.

Jeg vet ikke om ett selvmord forbundet med at noen blir forsøkt tvunget til å være trans -- og hundretusener av det motsatte blant dem som blir forsøkt tvunget til å konformere til en binær heterofil verden som stammer fra en religiøs vrangforestilling om hvordan de tror verden og mennesker er skapt for å være

Endret av Red Frostraven
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (6 timer siden):

Kanskje ikke, men diagnosen eksisterer ikke lenger, det tidligere aspergers faller under ASD. Og det er sikkert diverse autisme organisasjoner som ikke liker og ha navnet til en nazist i navnet sitt, og det føler jeg er forståelig og ikke minst autistene selv da, som heller ikke liker det, igjen pga nazismen, barnemyrdinga osv.

Autistene selv, altså de med Asperger, liker det ikke fordi det gir inntrykk av at de er syke. Derfor omtaler de seg selv om nevroutypiske mens de omtaler andre som nevrotypiske. Dette fordi det hinter til at de er vanlige og normale selv om de ikke er akkurat som alle andre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (2 timer siden):

  

Du nekter å se skogen for bare trær.
Han er en idiot som arbeider for å spre hat mot LGBT+-miljøet.
https://nymag.com/intelligencer/2022/07/the-just-asking-questions-anti-trans-campaign-is-working.html

 

 

Altså. Han bruker ikke tiden på å forsøke å hjelpe noen, men å rette hat og kritikk mot en gruppe hvis største problem er ubegrunnet hat og kritikk. Som er nettopp hva denne tråden handler om:
Ideen om at det er helt normalt og bør være akseptert å hetse transpersoner og dekket av ytringsfriheten å oppsøke og snakke nedlatende om transpersoner i bakgrunn av at de er trans.
 
Kan du tenke deg noen som vier tiden sin til å snakke om en gruppe mennesker på den måten alt-right gjør om LGBT som du ikke ville gjenkjent som hatefulle temmelig umiddelbart..

Bare tenk deg om et øyeblikk: Hvem blant normale oppeående mennesker oppsøker noen på grunn av deres legning eller kjønnsidentitet for å fortelle dem at de tror at de har en mental sykdom og ikke er skikket å være foreldre på bakgrunn av dette?
Folk som Walsh, tydeligvis, uten at jeg er sikker på at de er oppegående.

Bruk det sitatet hans i hvilken som helst annen sammenheng.
"Jøder er bare mentalt syke menn som tror de er guds utvalgte folk..."
"Politikere i FRP er bare mentalt syke menn som ikke forstår noe om samfunnet de lever i"...
Å sykdomsdefinere noen som ikke er syke  er et åpenbart symptom på fobi.


...altså. Jeg forstår at han er en populær konservativ autoritet og underholdningsfigur, men han forsøker ikke å være morsom, han forsøker å spre en agenda som inkluderer spredningen av irrasjonell frykt og løgn -- og som skader mennesker.
Som denne tråden er et eksempel på:
Han skader både mennesker som hører på ham og som gjentar fordommene han har, og menneskene som blir ofre for hatet:

Tråden har minst to eksempler på at folk gjentar nøyaktig samme påstand som Walsh, som er en påstand som kastes opp og svelges hele tiden i miljøet til alternative høyre.
Det er hat som spres, og de som er med i miljøet lærer seg å bli hatefulle misinformerte mennesker av miljøet -- som i tur skader mennesker rundt dem, og i samfunnet for øvrig.

Og som du sikkert husker, så er hat og mangel på aksept det største problemet til transpersoner, i omfang.
Det er hva som driver mennesker i gruppen til selvmord -- som beskrevet i kildene i intervjuer med dem som vurderte eller forsøkte selvmord i gruppen.
 

Hvis du vil være så politisk så for all del. Stå på. Jeg forholder meg til hva jeg ser i hverdagen. Noe jeg vil tro de færreste i tråden, om noen, engang har muligheten til.

Vi kan sikkert også snakke om disse tingene du her skriver, men du får prøve en gang til uten all politikken og uten assosieringer som "folk som Walsh". Vi kan alle fremstå som idioter om vi må stå ansvarlige for hva andre gjør. Og her virker du til å klage på følgene av det han sier. Noe som er irrelevant for hvorfor han sier det.

Red Frostraven skrev (2 timer siden):

Transfobi er et begrep som betegner frykt for eller aversjon mot transpersoner og kjønnsinkongruens.

 

Å feilaktig si at transkvinner eller menn er en mental sykdom, på tross av bedre viten -- eller bare det å tviholde på vrangforestillinger om gruppen eller fjerningen av trans fra diagnoser -- samtidig som at man er redd for at transpersoner skal skade eller forvirre barn gjennom at barna blir oppmerksomme på at de eksisterer eller ser dem i virkeligheten...
Altså.
Hvis du stadig er opptatt av edderkopper og hva de gjør og hvor de befinner seg og poster om dem på twitter bare fordi de eksisterer... og er redd for at de skal gjøre barna dine om til mutanter med tankekraft -- så har du en fobi -- og det samme gjelder anti-trans folka. 

Har du noen eksempler på dette? Altså at deres eksistens eller tilkjennegivelse er hva noen tror gjør at barn kan tro de er trans for?

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

...jeg når ikke i gjennom.
Hvis noen sier at "jøder er syke menn med en mental lidelse gjør at tror de er guds utvalgte folk"...
Får det deg ikke til å engang vurdere at personen kanskje har et problem -- når det stadig vekk kommer nye eksempler på at personen demoniserer og devaluerer en hel gruppe i hva som best kan beskrives som simpelt og vagt kamuflert, i noen tilfeller som ikke er så åpenlyse, hat..?

Altså -- han har skrevet en bok om hva som kan sammenlignes med en bok "om det jødiske problem under et annet navn" om det gjaldt en annen gruppe...
https://www.amazon.com/What-Woman-Journey-Question-Generation/dp/1956007008

og en annen som latterliggjør transpersoner.
https://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_the_Walrus

...
Jeg tipper at du ikke ville trodd det var et hatmotiv om han ble tatt for å drepe et dusin transpersoner med øks på dette tidspunktet.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (23 minutter siden):

...det er ekstremt sjeldent, noe slikt som 2.5%, som har feilidentifisert -- i studien som pågikk i 5 år for hver vervede person fra 2013 til 2021.

En studie som ikke inneholdt unge tenåringer, var det ikke så? Skrev du ikke at det var barn som identifiserte seg som betraktelkig yngre?

Red Frostraven skrev (23 minutter siden):

Og om det var lett å få folk til å endre disse faktorene som utgjør identitet, så ville konverteringsterapi for homofile hatt bedre suksess -- da det er samme gruppe hormondrevne endringer som skaper legning som skaper kjønnsidentitet.
Opplevelser som springer ut fra instinkter og underbevisste faktorer som stammer fra at hjernen deres fungerer på en måte som produserer en identitet er ekstremt vanskelig å endre -- du klarer i beste fall å få noen til å undertrykke opplevelsene sine og føle skam og misunnelse.

...og i den grad noen forsøker å påtvinge noen en identitet som ikke samsvarer med den de er, så tror jeg at du ser på feil side om du tror at det er et problem at noen forsøkes å læres opp til å være trans;
Man får ikke noen til å identifisere annerledes ved å kle dem i feil klær -- det endrer ikke deres kulturelle programmering fra identiteten de observerer fra mennesker som deler identiteten de opplever fra verden rundt dem.

Det er jo ikke det det er snakk om. Det er ikke snakk om å gjøre barna trans. Det er snakk om å få de mer usikre til å tro de er det selv om de ikke er det. Noe som definitivt skjer, og som vil ødelegge livet deres dersom det går for langt.

Red Frostraven skrev (23 minutter siden):

Man kan, derimot, true, hetse, banke og tie dem til til å konformere til forventningene man stiller dem eller drive dem til selvmord.

Jeg vet ikke om ett selvmord forbundet med at noen blir forsøkt tvunget til å være trans -- og hundretusener av det motsatte blant dem som blir forsøkt tvunget til å konformere til en binær heterofil verden som stammer fra en religiøs vrangforestilling om hvordan de tror verden og mennesker er skapt for å være

Men det er nok av historier fra detransere som snakker om at de fikk absolutt ingen støtte annet enn folk som sa at alt de tenkte var korrekt - selv når de etter eget sigende sier det var feil. Noe man jo skulle tro en profesjonell kunne funnet ut av om de ikke bare tok selvdiagnosen for god fisk.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (22 minutter siden):

...jeg når ikke i gjennom.

Da forveksler du manglende forståelse med at jeg ikke engasjerer i ting jeg ikke finner relevant. Som resultatene av hva Walsh sier eller hva andre som hører på ham gjør. Det vedrører ikke saken.

Sitat

Hvis noen sier at "jøder er syke menn med en mental lidelse gjør at tror de er guds utvalgte folk"...
Får det deg ikke til å engang vurdere at personen kanskje har et problem -- når det stadig vekk kommer nye eksempler på at personen demoniserer og devaluerer en hel gruppe i hva som best kan beskrives som simpelt og vagt kamuflert, i noen tilfeller som ikke er så åpenlyse, hat..?

Du står fritt til å gjøre denne sammenligningen, men jeg engasjerer ikke i den fordi jeg ser den ikke relevant. Jeg forstår hvorfor den kommer, og det er ikke noe vi noen gang kommer til å bli enige om. Du virker til langt på vei til å se oppfattelsen av å være trans helt avkoblet fra alder og situasjon og heller noe som alltid bare er.

Og der jeg nok ikke når igjennom er at det sistnevnte gjør jeg også. Men jeg ser også at barn kan komme i en vanskelig situasjon når de får autoritetspersoner (venner, lærere, foreldre i den rekkefølgen) som pusher et annet narrativ. Da som for eksempel at de "tvinges" til å forholde seg til sitt eget kjønn/identitet før de har manifestert dette selv på en naturlig måte. Dette er altså noe de selv gjør når de er klare for det i løpet av sin egen utvikling. Før dette vil alle deres reaksjoner til slikt kun bunne i konformitet. Det betyr ikke at de blir trans, men de kan ta feil i hvilken som helst retning, fullt ut styrt av de(n) som tvinger frem dette tema de ikke er kapable til å ha en mening om enda.

Men, du gjør ingen forsøk på å skille mellom barn og voksne i dine skriverier, som jo er ganske stygt når man snakker om kjønn.

Sitat

Altså -- han har skrevet en bok om hva som kan sammenlignes med en bok "om det jødiske problem under et annet navn" om det gjaldt en annen gruppe...
https://www.amazon.com/What-Woman-Journey-Question-Generation/dp/1956007008

Har ikke lest boken, men jeg tar ditt ord for at det er en god sammenligning med en klype salt.

Sitat

og en annen som latterliggjør transpersoner.
https://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_the_Walrus

Samme med denne. Har ikke lest den og tar ditt ord for at den er for å latterliggjøre transpersoner med en klype salt.

Sitat

Jeg tipper at du ikke ville trodd det var et hatmotiv om han ble tatt for å drepe et dusin transpersoner med øks på dette tidspunktet.

Det sier vel mer om deg enn om meg.

Endret av fokkeslasken
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
fokkeslasken skrev (1 time siden):

En studie som ikke inneholdt unge tenåringer, var det ikke så? Skrev du ikke at det var barn som identifiserte seg som betraktelkig yngre?

Studien tok barn mellom 3 og 12 år med en median på 8.1 -- hovedsakelig prepubertale barn -- og fulgte dem i 5 år, til de var 8-17, medianalder 12.1 år -- altså inn i puberteten for de fleste.
Henter studien for tredje gang -- selve studien altså, som var postet sammen med NYT-artikkelen om studien hver gang.

https://publications.aap.org/pediatrics/article/150/2/e2021056082/186992/Gender-Identity-5-Years-After-Social-Transition

Minner også om at du antok at studien tok for seg pubertale barn/unge voksne og at de bare spurte barn som allerede var voksne om de identifiserte som trans de siste 5 år -- det stikk motsatte av hva studien gjorde.

De har altså fulgt dem i 5 år og bare 2.5% identifiserer som CIS etter 5 år.
Per dine egne forventninger så synker oddsen for at de kommer til å identifisere som CIS bare med alderen, som er riktig.

...

Hva tjener du på å benekte at det er ekstremt sjeldent at noen feilidentifiserer egentlig..?

Hva søker du å oppnå med å benekte at kjønnsidentitet, komplisert som det er, er en identitet som springer ut fra den fysiske hjernen, og ikke sosialt programmerbare deler av den, og som ikke er lett å endre den ene veien eller den andre..?

For 7. gang:

En person med feminin kjønnsidentitet sin identitet er like virkelig, og like naturlig, om det er en biologisk kvinne som har identiteten som om det er en biologisk mann. 

Det er noe vi vet helt sikkert, fordi vi vet alle som ikke får hjernen sin endret på nøkkelområder, av androgene kjønnshormoner, har feminin kjønnsidentitet, uavhengig av biologisk kjønn.

https://www.nhs.uk/conditions/androgen-insensitivity-syndrome/

fokkeslasken skrev (1 time siden):

Men det er nok av historier fra detransere som snakker om at de fikk absolutt ingen støtte annet enn folk som sa at alt de tenkte var korrekt - selv når de etter eget sigende sier det var feil. Noe man jo skulle tro en profesjonell kunne funnet ut av om de ikke bare tok selvdiagnosen for god fisk.

Ja, det finnes sikkert dusinvis av disse fra de siste 30 årene, hvor visse kristne miljøer har gravd opp og funnet hver eneste en for å fortelle deres historier.
Dusinvis!

fokkeslasken skrev (57 minutter siden):

Samme med denne. Har ikke lest den og tar ditt ord for at den er for å latterliggjøre transpersoner med en klype salt.

...altså.
Det er en bok hvor han sammenligner det å være trans med å leke at man er en hvalross.
Og du tar MINE UTSAGN MED EN KLYPE SALT -- mens du benekter at Welsh har problemer med tranfobi..?
Kanskje du skal kjøpe boken til datteren din..?

Det var uansett bare et par av trærne i Transfobi-skogen i Welsh-land.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (28 minutter siden):

Studien tok barn mellom 3 og 12 år med en median på 8.1 -- hovedsakelig prepubertale barn -- og fulgte dem i 5 år, til de var 8-17, medianalder 12.1 år -- altså inn i puberteten for de fleste.
Henter studien for tredje gang -- selve studien altså, som var postet sammen med NYT-artikkelen om studien hver gang.

https://publications.aap.org/pediatrics/article/150/2/e2021056082/186992/Gender-Identity-5-Years-After-Social-Transition

Minner også om at du antok at studien tok for seg pubertale barn/unge voksne og at de bare spurte barn som allerede var voksne om de identifiserte som trans de siste 5 år -- det stikk motsatte av hva studien gjorde.

Da minner jeg om at den kommentaren var om den NYT artikkelen som var bak en betalingsmur. Beklagelig om du tok det til inntekt for noe annet, men jeg nevnte også dette da.

Sitat

De har altså fulgt dem i 5 år og bare 2.5% identifiserer som CIS etter 5 år.
Per dine egne forventninger så synker oddsen for at de kommer til å identifisere som CIS bare med alderen, som er riktig.

Dette står der:
"For inclusion in The Trans Youth Project, children had to be between 3 and 12 years of age and had to have made a “complete” binary social transition"

Hva betyr dette i kontekst at studien? For meg stiller det hvertfall spørsmålstegn ved hvem som ikke fikk lov til å regnes som trans "nok" for studien. Overtsatt: Jeg spørsmålsstiller datagrunnlaget deres.

Sitat

Ja, det finnes sikkert dusinvis av disse fra de siste 30 årene, hvor visse kristne miljøer har gravd opp og funnet hver eneste en for å fortelle deres historier.
Dusinvis!

Det er et fritt land. Tro hva du vil.

Sitat

...altså.
Det er en bok hvor han sammenligner det å være trans med en hvalross som ønsker å være -- nei, tror den ER --et menneske...

Så litt som South Parks episode om dolphinoplasty da, hvor Gerald transisjonerte til delfin fordi han følte seg som en delfin.

Sitat

Og du tar MINE UTSAGN MED EN KLYPE SALT

Ja. Forventer du at jeg bare skal da ditt ord for det?

Sitat

mens du benekter at Welsh har problemer med tranfobi..?

Nei, jeg benekter det ikke. Jeg sier du ikke har vist at han har det. En viss forskjell der. Og bare det faktum at du ser det nødvendig å peke på hva noen som har hørt på ham har gjort og politikk og religion forteller meg at du ikke har nok skyts i det han sier men må ty til guilt by association.

Sitat

Kanskje du skal kjøpe boken til datteren din..?

For det er ingenting tenåringer liker bedre enn å få barnebøker i presang. Da regner jeg med en reaksjon på linje med om jeg kjøpte noe som helst med Frozen på.

Endret av fokkeslasken
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Hva tror du det gjør med et menneske, det å påstå og behandle dem som om deres legning eller identitet er fantasi..?

Hva var grunnen til at han skrev en barnebok -- en bok rettet mot å plante Walsh ideer i barn, om hva det vil si å være trans -- om sine (altså, Walsh sine) vrangforestillinger tror du..?

Er det normalt å forsøke å forsøke å prakke sine ideer som hører til historiens skraphaug på barn -- som elementer av raseteori, eller at transkjønn er en fantasi?

...

Kan du gi meg et eksempel på hva du tror at en person som ønsker å uttrykke en transfob agenda ville sagt og gjort som kunne overbevist deg om at de er transfobe og ikke bare konvensjonelle drittsekker, når det å sykdomsdefinere og spre løgner om hva gruppen er i en barnebok, og det å kalle dem mentalt syke menn på Twitter, ikke kvalifiserer..? Må de drepe noen..?

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (På 7.10.2022 den 9.28):

Du ja, men du er en av de få som støtter Russland, så det regner man bare med.

Kva har eventuell støtte til Russland med om Eriterara, ukrainara, Syrara, osv skal få gratis kollektivtransport?
Går ut i frå profilbilete ditt at du støttar brannbombinga av Dresden? Må vel rekna med at folk så støttar å brenna ned ein heil by med vilja, ubetinga støttar å sløsa pengar på alt så har med ukraina å gjera..

Lenke til kommentar
knutinh skrev (11 timer siden):

Bruker du forresten redningsvest? Vet du hvordan den ble utviklet?

Nei og nei, men den heter jo uansett ikke nazistvest e.l om det er sånn at den ble utviklet av noen tvilsomme typer.

 

knutinh skrev (11 timer siden):

Jeg har forstått at du ikke liker begrepet.

 Som sagt diagnosen fins ikke lenger, men du kan bruke det så mye du vil, men jeg skjønner ikke hvorfor, det er  jo ikke noe som er verdt og ta vare på der, bare fremmer navnet til en nazilege, var ikke helt oppe der med mengele, men han var et realt rasshøl.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (3 timer siden):

Hva var grunnen til at han skrev en barnebok -- en bok rettet mot å plante Walsh ideer i barn, om hva det vil si å være trans -- om sine (altså, Walsh sine) vrangforestillinger tror du..?

Var nok dei same grunnane så at perverse grisar ville prakka på grunnskuleborn verklegheitsfjerne idear om kjønn og sexuelt grafiske bilete via barnebøke.

Red Frostraven skrev (3 timer siden):

Hva tror du det gjør med et menneske, det å påstå og behandle dem som om deres legning eller identitet er fantasi..?

Forhåpentligvis så blir dei klar over at dei lev i ein fantasiverd, og kan jobba seg tilbake til verklegheita.

Red Frostraven skrev (3 timer siden):

Er det normalt å forsøke å forsøke å prakke sine ideer som hører til historiens skraphaug på barn -- som elementer av raseteori, eller at transkjønn er en fantasi?

Om du synst at da høre heima på historien sin skraphaug har no ingenting å sei, men da virkar som om da er relativt normalt å prøva å indoktrinera born inn i tankesett; så kvifor ikkje motarbeida transe-ideologi og alt da andra pisse ein blir indoktrinert i, i den "moderne" skulen.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...