Gå til innhold

Nordmenn risikerer nå fengsel og bot for å påstå at det bare finnes to kjønn


Anbefalte innlegg

Red Frostraven skrev (2 timer siden):

...vi snakker dog om to typer kjønn, biologisk, og hva som best kan beskrives som kjønnsidentitet -- som også heter kjønn på norsk. men gender på engelsk.

Det er roten til så ekstremt mye av problemene med debatten i Norge.

Nei, mennesker har 2 typer kjønn (hunkjønn og hankjønn). Et objektivt vitenskapelig faktum som ikke tildeles, men som er en biologisk realitet man bare observerer og registrerer (mao ikke tildeler). Det er kun i idê-universet til humaniora/kjønnsstudier o.l. at man har konstruert nye begreper som kjønnsidentitet. Dette er ikke en ny type kjønn (det finnes bare 2), men er noe som befinner seg innenfor personlighet (tanker/idêer, følelser, preferanser etc). I verktøykassen bak ligger kritisk teori (queer/skeiv teori) og postmodernisme - som også er benyttet for omtolkning av menneskerettighetene (Yogyakarta-prinsippene, som er opplistet her av Kjell Skartveit, som har skrevet bøker om dette). John Money (en liten mini Dr. Mengele) gis ofte æren for å ha introdusert begrepet "gender" i akademia.

Endret av Fustasjeopphengsforkobling
  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
knutinh skrev (12 timer siden):

Jeg har tidligere linket til en BBC-artikkel som fortalte om noe lignende. Enkelte deltakere her inne var svært kritiske til den artikkelen.
 

https://www.bbc.com/news/uk-england-57853385.amp

Jeg husker dette.
Det noen kritiserte var...
1: Ideen om at det er noe stort omfang av folk i LGBT-miljøet som mener at lesbiske MÅ like transkvinner
2: Fordi ideen åpenbart er komplett idiotisk, og umoralsk, at vedkommende ikke kan tenke seg at en slik mening er utbredt
 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
lada1 skrev (1 time siden):

Jeg mener å ha sett påstander om at det finnes mange (biologiske) kjønn ute i naturen. Har jeg missforstått påstandene?

 

Forstår du hva bimodal spredning (statistikk) er, og hva et spektrum er? Jeg spør fordi en del som ikke helt skjønner det bruker å tolke det på slik vis. Og da er det ikke rart de blir forvirret. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
15 minutes ago, .,. said:

 

Forstår du hva bimodal spredning (statistikk) er, og hva et spektrum er? Jeg spør fordi en del som ikke helt skjønner det bruker å tolke det på slik vis. Og da er det ikke rart de blir forvirret. 

Dette hørtest veldig avansert ut. Kunne du prøve å forklare med teskje slik at et lite barn forstår?

....

“If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself.”

― Albert Einstein


 

 
Endret av lada1
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
.,. skrev (9 minutter siden):

Forstår du hva bimodal spredning (statistikk) er,

Mener du en bimodal fordeling, eller noe annet?

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Bimodal_fordeling

Jeg hadde statistikk på universitetet og bruker endel statistikk daglig, men «bimodal spredning» er ikke et begrep jeg er kjent med og første side med google-treff gjør meg ikke noe klokere.

Sitat

og hva et spektrum er?

Ordet spektrum kommer vel opprinnelig fra fysikk hvor Newton eller Maxwell eller en av de karene splittet hvitt lys opp i et kontinuum av farger.

Brukt i en videre forstand så brukes det vel i dag også om 1-dimensjonale fenomener som best beskrives med en kontinuerlig variabel (så som speedometeret på en bil), og ikke diskrete kategorier (så som «bensin», «diesel»).

Sitat

Jeg spør fordi en del som ikke helt skjønner det bruker å tolke det på slik vis. Og da er det ikke rart de blir forvirret. 

Jeg er spent på hvordan dette leder til å besvare hvorvidt det finnes flere biologiske kjønn i naturen. Naturen synes å ha ukjønnet formering, og kjønnet (med to kjønn) formering. Noen arter bytter dog ved behov

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er mange som blir bannet på twitter uten å "gjøre det med vilje". Alt man trenger er å trigge noen woke lgbtqabc ekstremister og så er det gjort. Et eksempel er The Daily Bee som ble bannet etter å kalt Rachel Levine "man of the year". Heldigvis tar Elon over twitter snart, slik at det blir bedre kår for ytringsfrihet.

Samtidig er det forresten interessant at twitter ikke slettet tweets eller kontoer som aktivt oppfordret til vold etter at SCOTUS ga delstatene bedre rettigheter om abort.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Jordan Peterson virker til å være "Obsessed with a plot", som Umberto Eco kaller det. Hvis noen synes det er en urettferdig sammenlikning og hersketeknikk, kan jeg føye til at han også har joina The Daily Wire. Legg også merke til at han sier at "Pride is a sin", og samtidig sier han heller vil dø enn å slette en tweet.

Det at abortrettighetene ble bedre i delstatene hadde kun gitt mening om det fra før av hadde vært et helnasjonal forbud mot abort, noe de faktisk sikter etter med tiden.

EDIT: Dave Rubin har visst slengt seg på. Virker som gutta har funnet en sleip martyr-teknikk som mange desverre sluker blindt...

Endret av AtterEnBruker
  • Liker 3
Lenke til kommentar
AtterEnBruker skrev (54 minutter siden):

kan jeg føye til at han også har joina The Daily Wire

Antyder du en konspirasjon her, om at han la ut tweeten pga TDW? For tweeten ble skrevet av Peterson en uke før twitter fjernet den. De fjernet den samme dagen han annonserte at han ble med i TDW. Da er det heller twitter som er tvilsomme ang. tidspunktet de velger å handle.

AtterEnBruker skrev (54 minutter siden):

Legg også merke til at han sier at "Pride is a sin", og samtidig sier han heller vil dø enn å slette en tweet.

Han er en sosialkonservativ nykristen, som med mange andre kristne og religiøse, kanskje ser på stolthet som en synd, eller referer til at samfunnet en gang så på det som en synd. Litt sånn som janteloven her i Norge.

Pride goes before destruction, a haughty spirit before a fall.

At han er sta og ikke ønsker å slette tweeten, trenger ikke nødvendigvis være stolthet, men jeg kan skjønne at det kan ses på som en selvmotsetning.

AtterEnBruker skrev (58 minutter siden):

Det at abortrettighetene ble bedre i delstatene hadde kun gitt mening om det fra før av hadde vært et helnasjonal forbud mot abort

Nå skal ikke dette være en tråd om abort, men når jeg sier "SCOTUS ga delstatene bedre rettigheter om abort", så mener jeg altså at SCOTUS gir statene bedre rettigheter til å bestemme selv over deres egne abortlover.

AtterEnBruker skrev (1 time siden):

 

EDIT: Dave Rubin har visst slengt seg på. Virker som gutta har funnet en sleip martyr-teknikk som mange desverre sluker blindt...

Rubin ble også suspandert fra twitter etter at han twitret om Petersons suspension.

Det er twitter og deres aggressive fremgangsmåte mot konservative, samtidig som de bruker silkehansker mot andre, som gjør at mange reagerer. Jeg bruker ikke twitter selv, men som med internett og samfunnet ellers, håper jeg at de en dag får mer ytringsfrihet.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Syns JP i videoen presenterer sin sak om å ikke slette tweeten forståelig nok (å slette den vil være en innrømmelse av å ha gjort noe galt), så det har ikke noe med stolthet å gjøre.

Ellers virker det som om JP har tatt oppfordringen til Douglas Murray fra hans siste bok, war on the west om å slutte å være tolerant og "nice".

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (På 5.7.2022 den 20.39):

...vi snakker dog om to typer kjønn, biologisk, og hva som best kan beskrives som kjønnsidentitet..

Hvis du leser den siterte biten av innlegget mitt nøye, så ble det der hevdet at biologisk kjønn ikke er binært, med henvisning til en artikkel (og en annen artikkel tideligere i tråden).

Jeg er ikke uenig i det du skriver videre, men akkurat her mener jeg det ikke var tilfellet.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...