Gå til innhold

Hvorfor har Pride og transseksuelle blitt de "store vinnerne" av medias oppmerksomhet?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Slik jeg ser det er det to ting som bidrar til at det blir mediefenomener. Den første er at mediene er politisk blodrøde. Det er viktig å ha i bakhodet at de ikke er nøytrale. Journalister er også den yrkesgruppen som størst andel av psykopatiske og narsissistiske trekk. Den andre er at venstresiden elsker aktivisme og minoriteter. Grunnen til det er at det gir dem en følelse av velbehag og moralisme. Med andre ord, de føler seg nødt til å overbevise seg selv og andre om at de er gode mennesker. Dette er en psykologisk mekanisme kalt reaksjonsdannelse. Eventuelt også en form for projisering. Det er derfor venstresiden ofte går full retard i møte med f.eks Pride eller BLM. De har en grunnleggende rasistisk tankegang. Når de heller ikke klarer å være objektive eller behandle LGBT som vanlige mennesker, så er det sansyneligvis av mye samme årsak. At de egentlig har fobiske følelser de ikke liker å ta på. Høyresiden har motsatt reaksjon. De er fryktfulle for alt de ikke forstår og ikke er komfortable med. Men på sett og vis er det en ærligere reaksjon det er lettere å handskes med.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
PosteMonopolet skrev (13 timer siden):

...dem virker å få svært mye støtte og varme.

Det er vanskelig å være imot at transseksuelle skal få mye støtte og varme? Jeg unner de fleste mennesker støtte og varme.

Om media gir dem urimelig mye tid, og om man opptrer som ukritisk talerør for deres interesse-organisasjoner er en annen sak. Det er lett å stille kritiske spørsmål til Putin. Det sitter nok dypere inne å stille vanskelige, potensielt sårende spørsmål til en gruppe som har opplevd mye motgang. Da blir det lett enten "feelgood-reportasjer", eller "framstille som offer reportasjer" der hvor de fleste av oss kan være "offer" og "overgriper", sympatisk og utrivelig, fornuftig og teit på en og samme tid, og journalistens rolle bør være å grave litt i materien.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan ikke si jeg har lagt merke til problemstillingen til trådstarter. Om noe kunne jeg gjerne tenkt meg mer fokus på dette i media.

Men det pleier vel alltid å bli noen sure folk rundt Pride-markeringene, av en eller annen grunn. Alltids noen som skal klage på ting de ikke liker eller ikke forstår.

Endret av Snikpellik
  • Liker 8
Lenke til kommentar
knutinh skrev (31 minutter siden):

Det er vanskelig å være imot at transseksuelle skal få mye støtte og varme? Jeg unner de fleste mennesker støtte og varme.

Om media gir dem urimelig mye tid, og om man opptrer som ukritisk talerør for deres interesse-organisasjoner er en annen sak. Det er lett å stille kritiske spørsmål til Putin. Det sitter nok dypere inne å stille vanskelige, potensielt sårende spørsmål til en gruppe som har opplevd mye motgang. Da blir det lett enten "feelgood-reportasjer", eller "framstille som offer reportasjer" der hvor de fleste av oss kan være "offer" og "overgriper", sympatisk og utrivelig, fornuftig og teit på en og samme tid.

-k

Flere eksempler på det, at media slår stort opp  og glemmer etterpå, en sak var da ei som ville inn i en religiøs gruppe,etter hun ble hivd ut,, da ble det sagt fra rettens side,, at dem kunne ikke legge seg i hva gruppen hadde som egne interne regler,  men da en annen religiøs gruppe ikke fant det i henhold til deres regler, gjaldt ikke den reglen,, det burde jo pressen sammenlignet sakene,, men jeg mener folk må slutte å føle seg støtt av alt, hva dem vil kalle seg eller hva dem vil være, er det samme for meg, og jeg vil definere dem etter hva jeg ser,  og folk må kunne si hva de ser, uten å måtte bli beskyldt for å støte noen 

Lenke til kommentar

Det er vel en gruppe som føler de ikke blir akseptert i samfunnet på lik linje som A4 mennesker, og derfor nå, før alle pride togene så er det fokus på disse. Selv mener jeg dette begynner å bli "old news" fordi jeg har vært vant til at det finnes homo,bi, lesber osv. iallefall de siste 30 årene. Skulle heller ønske de ikke prøvde å skrike så høyt om det. Jeg aksepterer de raskere hvis de bare er rolige på det selv. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det eneste som irriterer meg med både Pride og f.eks Kvinnedagen, er at man roper så høyt i Vesten, hvor vi har lovfestet like rettigheter, mens nøyaktig de samme gruppene ivrer etter å importere ukulturen fra MENA-land som forfølger dem, og heller ikke gidder å kjempe for kvinner eller LGBT rundt om i verden. Har inntrykk av at Pride, Kvinnedagen, BLM og andre slike ting handler mest om å bli "sett" blant vennekretsen og kjente i sosiale medier å inneha de rette verdiene, snarere enn å faktisk forsøke å gjøre noe reelt bidrag i verden.

Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (42 minutter siden):

Det eneste som irriterer meg med både Pride og f.eks Kvinnedagen, er at man roper så høyt i Vesten, hvor vi har lovfestet like rettigheter, mens nøyaktig de samme gruppene ivrer etter å importere ukulturen fra MENA-land som forfølger dem, og heller ikke gidder å kjempe for kvinner eller LGBT rundt om i verden. 

Det kan noen ganger være vanskelig å fastslå hvem "de samme" er. Hvis Tore går i pride-tog og Lena går i pride-tog, og Lena "ivrer etter å importere ukultur" men ikke Tore, er det da rett å hevde at "nøyaktig de samme gruppene ivrer etter å..."?

Pride, kvinnedagen og BLM er vel kampsaker som venstre-siden har tatt til seg. Delvis passer det godt inn i venstre-filosofi (ta vare på de svake og undertrykte), men man ser det kanskje også som en måte å "røyke ut" det man anser som "dårlige holdninger". Hvis du har motforestillinger mot pride så er du identifisert som mørkemann.

Det "passer inn" med venstre-filosofi å også beskytte muslimske borgere og mennesker fra midt-østen fra det man oppfatter som sjåvinisme, undertrykking og rasisme. Det gir et dilemma: hva skal man gjøre når muslimer og/eller mennesker fra midtøsten selv undertrykker og terroriserer, eller banker kona? Folk på høyre-sida er ofte opptatt av undertrykking i ymse stater i midt-østen, terrorisme og måten menn behandler kvinner på i muslimske hjem. Det er også prisverdige saker, men man kan også tenke seg at dette delvis er motivert av at man har identifisert dilemmaet over, og "banker på et sted man vet det gjør vondt". Jeg mistenker altså at alle sider har elementer av idealisme, og elementer av kynisme. Gjør det man tenker er "godt", og hvis det samtidig putter kjepper i hjulene for den andre siden så er det "win-win".

I en forståelse av verden hvor identitet er likegyldig så er det slik at en mann som slår kona (eller motsatt) er samme synd, uansett hvor undertrykt overgriperen måtte være ellers. I en "identitets-tung" forståelse av verden så må man (satt på spissen) først rangere de involverte etter graden av offer, og så må man kritisere hvite, heterofile menn på 50 for hva enn som har skjedd. Jeg underslår ikke med det at å forstå _hvorfor_ ting er som de er har en egen verdi. Hvis ABB ble terrorist primært fordi moren hadde dårlig forsørger-evne, eller Putin ble som han ble fordi han fikk deng som liten eller fordi han måtte se på at Sovjet brøt sammen fra Øst-Tyskland uten å kunne gjøre noe så er det absolutt interessant. På en akademisk eller "hvordan skal vi skjøtte oss i framtiden"-måte. Men jeg heller nok i dette spørsmålet til at enhver må ta en stor del av ansvaret for våre handlinger.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (9 minutter siden):

Pride støttes og feires av alle partiene på Stortinget. For eksempel Frp: https://www.frp.no/nyheter/i-ar-feirer-vi-50-ar-med-frihet ... Men partiet står ikke lengre for slike holdninger. Det kan vi vel bare si at det er Demokratene, De Kristne og deler av Krf som gjør nå. Å støtte Pride er ingen venstreside-greie.

Når jeg sa at dette var saker som venstre-siden har tatt til seg så mente jeg ikke at Venstre, Krf, Høyre, Frp etc var imot pride. Jeg mener heller ikke at det er en rimelig tolkning av hva jeg sa. Jeg mener at venstre-siden har større "eierskap" i Pride, kvinnedagen og BLM enn hva høyresiden har. Er du uenig i det?

Hvis et (prominent) medlem i SV sa at BLM er noe tull, så ville det antagelig ha skapt større oppstuss og avstandstagen enn om et medlem i Frp hadde sagt det samme?

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
Lenke til kommentar
knutinh skrev (1 minutt siden):

Når jeg sa at dette var saker som venstre-siden har tatt til seg så mente jeg ikke at Venstre, Krf, Høyre, Frp etc var imot pride. Jeg mener heller ikke at det er en rimelig tolkning av hva jeg sa. Jeg mener at venstre-siden har større "eierskap" i Pride, kvinnedagen og BLM enn hva høyresiden har. Er du uenig i det?

Hvis et (prominent) medlem i SV sa at BLM er noe tull, så ville det antagelig ha skapt større oppstuss og avstandstagen enn om et medlem i Frp hadde sagt det samme?

Helt enig i dette. Det har vel også en del med historien å gjøre, da f.eks. Frp lenge og opp til ganske nylig var imot like rettigheter for homofile. Men i Pride-toget ser man jo fanebærere også derfra, i likhet med alle de andre partiene.

Pride løftes nå frem av alle partiene. Men de er tydeligere kampsaker for partiene i sentrum og på venstresiden som alltid har hatt det blant sine kjernesaker.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (12 minutter siden):

Pride handler ikke bare om fremtidig lovverk og juridiske rettigheter. Det er også en feiring av den utviklingen man har hatt. Historien viser at man ikke kan ta rettigheter for gitt.

Men, folk blir fremdeles hetset, slått ned og plaget for sin seksuelle legning eller kjønn i Norge. Vi har stadig hendelser i dette landet som beviser nødvendigheten av mer fremgang for aksept for de som er annerledes. 

 

 


Normer er vanskelig å endre. Pride, og spesielt for transpersoner, så er det svært viktig å fremme slike saker. 
 

Man hører jo helt avleggse ideer fremdeles gå i omløp blant nokså mange. En har kommet seg langt for homofile, men så ser man og hører man akkurat samme fordommer gå i mot de som homofile hadde for hundre år siden. Det er helt utrolig. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
17 minutes ago, .,. said:


Normer er vanskelig å endre. Pride, og spesielt for transpersoner, så er det svært viktig å fremme slike saker.

Transpersoner? Er det fortsatt noen som sier det?

Det viser en total forakt for alle de som ikke identifiserer seg som "person", for eksempel de som krever å bli omtalt som "enhet", eller "cellekollektiv", eller til og med "symbiot" (i solidaritet med egen tarmflora - som jo utgjør det store flertallet i kroppen). Her må det kanselleres og ekskluderes!

Lenke til kommentar

Pride handler ikke om menneskerettigheter.

Hadde det gjort det hadde de som feirer pride brydd seg litt mer om at LGBT-folk blir dyttet av minaretter i islamske land. Eller man hadde protestert mot en økning i antall angrep på LGBT av nettopp muslimer i Vesten.

Pride i dag er bare en hedonistisk feiring av nærmest enhver avvikende seksuell oppførsel.

Akkurat som 8 mars ikke handler om like rettigheter for kvinner - det har de allerede. Men om "mye vil ha mer" og lobbyister og grupper som ønsker å karre til seg mer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...