Gå til innhold

Kommentar: Heia dem som vil boikotte Harry Potter-dataspillet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Sitat

3. Hennes påstand var nærmere at unge homoseksuelle gjennomgår kjønnskifte fordi de føler at å være homoseksuell er uglesett, og det virker som en ganske fjern ting å si. Hvis ungdommer syntes det er trendy å være ikke-binær eller hva enn de føler for, så er det helt greit så lenge de ikke gjør permanente forandringer på kroppen sin som de vil angre på senere. Derfor er det viktig at vi har et godt helsetilbud til å veilede unge folk som ikke er komfortable i egen kropp. 

Helt enig. Friske 18-åringer bør ha rom for å eksperimentere med kropp, seksualitet og identitet. Samfunnet bør støtte heller enn å fordømme.

Vi bør være tilbakeholdne med å dele ut medisin til 13-åringer som gjør «noe» (dårlig forstått) med kjønnslig utvikling uten foreldrenes samtykke, samt å pushe en eksplisitt seksuell agenda. 

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ah, ja, det tolerante trans miljøet

https://www.nrk.no/dokumentar/xl/en-feilslatt-drom-om-et-annet-kjonn-1.14606077

terfisaslur.com

lesbian-rights-nz.org/shame-receipts

 

ellers så var det en ekstrem mangel av førstehånds bevis fra forfatter. Skal han komme med sånne drøye påstander, så bør han lese seg opp nok til å kommed med egen tekst og konkrete eksempler. 

Når jeg har sett det å si at en lesbisk kvinne ikke vil ha sex med en "penis-individ" som transfobisk, så er jeg litt skeptisk... 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ja, det er visst transfobisk at menn ikke vil date "kvinner med penis". De mener altså at deres følelser teller mer enn andre sine. De kan ikke noe for sine følelser, men menn skal altså ikke få føle slik de vil, som f.eks. at de ikke tenner på en "kvinne med penis".

Logikk ja.

Skjønner godt at ordet "superstraigt" kom til, for å si det sånn.

Men dette er det jo kun de sprøeste og de som roper høyest som mener. Flertallet tenker jo ikke sånn, ei heller av transpersoner. Men sånn blir det når de smarte må jenke seg for at de dumme ikke skal få følelsene sine såret.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
On 6/7/2022 at 9:06 PM, Ratleto said:

Ja, det er visst transfobisk at menn ikke vil date "kvinner med penis". 

Men er det noen som faktisk mener det?

Jeg skal selvsagt ikke si at det aldri har vært en eneste transperson som har sagt noe i den retning, men i så fall virker det som en fjær som har blitt blåst opp til en hel hønsefarm av transfober på nett. Alle transpersoner jeg kan komme på å ha sett skrive noe om temaet er uenige med den påstanden.

Endret av Sutekh
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sutekh skrev (11 minutter siden):

Men er det noen som faktisk mener det?

Jeg skal selvsagt ikke si at det aldri har vært en eneste transperson som har sagt noe i den retning, men i så fall virker det som en fjær som har blitt blåst opp til en hel hønsefarm av transfober på nett. Alle transpersoner jeg kan komme på å ha sett skrive noe om temaet er uenige med den påstanden.

https://www.bbc.com/news/uk-england-57853385

»They said they would strangle me with a belt if they were in a room with me and Hitler. That was so bizarrely violent, just because I won't have sex with trans women.

She has been described as transphobic, a genital fetishist, a pervert and a "terf" - a trans exclusionary radical feminist.

….

Several people got in touch with me to say there was a "huge problem" for lesbians, who were being pressured to "accept the idea that a penis can be a female sex organ".

….

those affected have told me the pressure comes from a minority of trans women, as well as activists who are not necessarily trans themselves.

….

One woman reported being targeted in an online group. "I was told that homosexuality doesn't exist and I owed it to my trans sisters to unlearn my 'genital confusion' so I can enjoy letting them penetrate me," she wrote.«

Endret av knutinh
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sutekh skrev (1 minutt siden):

Den illustrerer jo egentlig bare poenget mitt. Det er mye anekdoter, lite håndfast, og mye av det kommer gjennom representanter for en organisasjon (LGB Alliance) som ikke akkurat er kjent for å ha et spesielt rasjonelt og evidensbasert forhold til transrelaterte temaer.

Du spurte om «det er noen som faktisk mener det». Hvis vi antar at anekdotene ikke er jug så er svaret «ja».

-k

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sutekh skrev (3 minutter siden):

Jeg ser at det tydeligvis ble for avansert av meg å starte med en retorisk spissformulering for så å utdype i senere avsnitt.

Jeg forstår at når du avslutter med «Alle transpersoner jeg kan komme på å ha sett skrive noe om temaet er uenige med den påstanden.» så ville du være utakknemlig over å få rettet opp den feilaktige virkelighetsforståelsen.

Du kan jo spørre deg selv om du er genuint nysgjerrig på temaet, eller om du føler at du kjemper en «verbal krig» i det godes tjeneste?

-k

Endret av knutinh
  • Liker 4
Lenke til kommentar
4 minutes ago, knutinh said:

Jeg forstår at når du avslutter med «Alle transpersoner jeg kan komme på å ha sett skrive noe om temaet er uenige med den påstanden.» så ville du være utakknemlig over å få rettet opp den feilaktige virkelighetsforståelsen.

Jeg ser ikke helt hva artikkelen retter opp. Til tross for forsøket på sensasjonalisme fra BBC sin side, så bekrefter den jo det som et marginalt fenomen som blir blåst opp av et par åpent transfobiske organisasjoner.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sutekh skrev (7 minutter siden):

Og hvis man skal dømme en hel gruppe ut fra at noen få av dem mener noe hårreisende, da har jeg dårlige nyheter om menneskeheten som helhet.

Jeg er redd for at det er du som dømmer en hel gruppe her. Når jeg viser eksempler på det motsatte av den generaliserende antagelsen din så blir du frustrert.

Idioter finnes i alle former. At noen som stemmer demokrater og er trans er idioter, trangsynte og fiendtlige er noe enhver burde forvente. Sett dem inne i et ekko-kammer med likesinnede og ting blir antagelig verre. Kritiser dem saklig, og kanskje man kan håpe på bedring.

-k

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Rowling har min fulle støtte. De som er opptatt av å stemple henne kan ta seg en bolle. Hun har meninger man kan være enig eller uenig i, men det er helt legitime meninger. Blir som å skulle boikotte noen fordi de har et verv i Rødt eller FrP, det har da ikke noe med forfatterskapet hennes å gjøre. Bare tøv av skribenten. Og veldig skuffende lesning denne feige artikkelen.

  • Liker 6
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Omnia vincit amor skrev (På 25.5.2022 den 20.02):
Ratleto skrev (På 25.5.2022 den 19.55):

Såklart.

Og jeg mener at å skrive artikkelen, og publisere den, er å kaste bort tiden til både artikkelforfatter, redaktør, og alle leserne av gamer.no.

:)

Det står du selvsagt rett i å mene, men jeg er nok uenig. 

Ha en forsatt god kveld. 🙂

Du skriver at du velger å være solidarisk med transbevegelsen. Vel, å akseptere alt som kommer fra en bevegelse eller et parti for den saks skyld er ikke å være solidarisk. Da er man bare en sau eller papegøye og det er ikke imponerende. Fordi alle mennesker og alle bevegelser gjør feil. Solidaritet er å si ifra også når noen tar feil.

Jeg er tolerant ovenfor alle transer, men det betyr ikke at jeg er enig i at mennesker som er født som menn skal få bokse i konkurranser mot mennesker som er født som kvinner. Det er ikke å være tolerant eller solidarisk, det er galskap. Det er livsfarlig for ei kvinne å bokse i ringen mot en veltrent mann, selv om hyn har skiftet kjønn til kvinne. Noen biologiske forskjeller er det nok likevel.

Det samme er denne heksajekta på Rowling for noen tweets. Hennes meninger er helt legitime og det er direkte udemokratisk å oppfordre til boikott av henne fordi man er uenig med noen av meningene hennes.

Endret av DukeNukem3d
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...