Gå til innhold

Kommentar: Heia dem som vil boikotte Harry Potter-dataspillet


Anbefalte innlegg

Geir T skrev (35 minutter siden):

Fordi artikkelen bringer inn identitetspolitikk fra ytre venstre, noe som er av svært lite relevans for en gamer-nettside. Denne artikkelen representerer et "woke" tankesett, som er besatt av transeksualitet, å dikte opp fiktive kjønnsidentiteter, kvele ytringsfriheten for å stanse kritikk av radikalt tankegods som går mot grunnleggende biologiske og medisinske fakta, splittende identitetspolitikk, piske opp rasehat og anti-vestlig tankegods for politisk vinning (slik venstresiden gjør i USA, nå også gjennom populærkulturen), undergraving av kjernefamilien og samfunnsstabiliserende institusjoner osv.

Skribenten har tydeligvis latt seg overbevise at det narrativet som kulturradikale har presset fram i USA de siste årene, og denne kulturradikalismen som har gått mainstream er en av hovedgrunnene (ved siden av en elendig økonomisk politikk fra Biden-administrasjonen) til at republikanerne vil gjøre et brakvalg til høsten.

Folk er møkka lei, og det er på tide at vanlige mennesker som DEG våkner opp, og setter seg inn i hva som foregår. Da må du komme deg ut av den ideologiske boblen til NRK, CNN, NYT og co - fordi de har blitt politiske aktivister, ikke sannferdige og balanserte journalister.

Og ikke krev ditt og datt av meg, jeg har viktigere ting fore. Gjør en liten innsats selv, hvis du virkelig ønsker å ha en informert mening om den kulturkampen som for tiden utspiller seg i Vesten.

Oi, her kom det litt av en rant.

Jeg etterspurte bare begrunnelser bak de veldig sterke og nedsettende ordene du brukte om artikkelforfatteren, men her ser det ut til at sinnet har tatt over og at veldig mye skal ut om både USA, Joe Biden, anti-vestlig og beskyldninger om ideologiske bobler tilhørende NRK og andre ting det virker som du misliker. Haha, jaja, du fikk presset inn nesten alt det stereotypiske her.

Hva om du tar et steg tilbake og forklarer hva du selv synes er galt med artikkelen fremfor å gå rundt grøten med disse tomme merkelappene? Jeg ser mange overfladiske beskyldninger, men absolutt intet innhold i dem, annet enn at du peker på at artikkelen bringer inn "identitetspolitikk fra ytre venstre". Såvidt meg bekjent er denne debatten absolutt ikke bare tilhørende "ytre venstre", men engasjerer veldig bredt. Hva er galt med å bringe opp et slikt tema? 

Endret av Snikpellik
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (58 minutter siden):

Haha, jaja, du fikk presset inn nesten alt det stereotypiske her.

Inkludert delen med "kjernefamilien". Det er direkte skummelt hvordan det etterhvert har blitt så infiltrert inn i anti-woke bevegelsen. Igjen; den heteronormative familien med mann, kone og barn, kommer til å forbli den deminerende og representative form for familie, selv med rom for andre type familie.

I det siste har jeg lært litt om hvordan venstrehendte utrolig nok har opplevd diskriminering og fordommer gjennom tidene. Som du ser på grafen, økte aksepten mer på starten av 1900 i USA. Og med aksepten økte andel venstrehendte som offentlig turte å stå frem. Og de økte og økte. På 60-tallsskiftet kan man se grafen flate ut, på 12%, og forbli der. Fordi aksepten nå var så stor at det ikke lenger var noe big deal å være venstrehendt. Og det etablerte opplevde ikke noen "replacement" eller "disruption of the natural order" av venstrehendte. Det samme kommer til å vise seg med LGBTQ+-mennesker.

843013810_lefthandgraph.thumb.jpg.7db3ccb9a4a646f304e20c4062b4c825.jpg

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Et dataspill viktige kulturelle uttrykk, som en bok, et maleri eller en opera? Eller er det høyteknologisk tidtrøyte?

Det som skremmer meg et at Rowling har nok penger i banken. Hun kan si hva hun vil og fremdeles ha en relativt komfortabel tilværelse. Hellestveit har en enestående CV å vise til og er dessuten temmelig smart og dreven i debatt.

Men hva med alle dem som ikke har en milliard på bok eller doktorgrad i menneskerettigheter? Hva med post-docen 2) som er uten fast jobb, som har lav lønn og prøver å komme inn et trangt nåløye til videre akademisk karriere hvor en av portvokterene kan være rektoren ved NMBU 1)?

»Arbeidsgiver fant intet i sin «hemmelige undersøkelse» – før jeg fikk beskjed om at jeg burde være varsom med å skaffe meg «fiender».»

Hva skjer med samfunnet når «vanlige» akademikere finner ut at den åpne diskusjonen som vi har tatt for gitt i Norsk virkelighet har blitt kapret av totalitære venstre-krefter som er så gode i egne øyne at de som er uenige med dem må være onde, samt tapere på ytre-høyre som ønsker seg 50 år tilbake i tid? Hvem av oss er villige til å ofre karriere, økonomi, nettverk og romantiske muligheter for å føre en helt saklig diskusjon mot en helt usaklig og totalitær bevegelse? Hva skjer med samfunnet når vi gir etter for bermen siden det er mest komfortabelt?

Det skal ikke nødvendigvis være lett å delta i offentlig debatt. Man skal tåle spisse argumenter og avvisning. Mange av oss tåler ikke det. Andre av oss mangler evnen til å lage gode argumenter. Men jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor en akademiker eller forfatter som sier at «kvinne og mann er biologiske begreper, ikke psykologiske» skal fortjene noe mer å miste karrieren sin enn en professor som sier at vi bør gå over til kommunisme. I begge tilfeller unner jeg dem en strålende karriere så lenge de skjøtter jobben sin godt. Hvordan kan noen ikke det? Ingen av dem kan kreve å få stå uimotsagt og den kampen må man være villig til å ta når man hevet røsten.

-k
 

1.https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/qWkwdL/en-avkledd-rektor-i-ytringsdebatten

2. https://subjekt.no/2022/05/26/jeg-ble-forsokt-kansellert-for-ytringer-i-transdebatten-slik-moter-vi-fryktkulturen/

Endret av knutinh
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (På 27.5.2022 den 0.49):

Her i denne saken er det vel først og fremst transmiljøet som føler seg diskriminert av uttalelsene, samt noen menneskerettsorganisasjoner og en rekke andre som mener enkelte av uttalelsene er diskriminerende.

Når grupper føler seg diskriminert synes jeg man skal ta dem på alvor og forsøke å forstå hvorfor fremfor å som utenforstående konkludere med at de absolutt ikke ble det.

Litt som diskusjonen rundt Joika-kaker for en stund siden. Samene følte seg diskriminert og karikert i en årrekke og ønsket å endre navnet på produktet. De tok til og med en demokratisk avgjørelse på det i Sametinget. Fremdeles presterte enkelte å beskylde dem for å være krenka og skjøre folk, og hevdet at de ikke følte seg diskriminerte.

Er ikke greia at Rowling har poengtert at det faktisk ER en forskjell mellom biologiske kvinner (hvis viktigste oppgave fra naturens side er å føde barn), og transkvinner som er biologiske menn som identifiserer seg som kvinner? Hadde hun gitt de et kallenavn, kunne det kanskje sammenlignes.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (17 timer siden):

Snodig det der, at ettersom spill og data-blekkene har blitt mer profesjonelle, så har de også gått ifra å dekke spilling og hardware, til å dekke politikk. Savner tiden da både de som lagde spillene, og dekket dem, var entusiaster, og ikke aktivister. Aktivister presterer å ødelegge alt nerder holder hellig. Hadde man ikke visst bedre kunne man tro det var med vilje.

Det skjer med "alle" hobbyer som går fra å være nisje til å bli mer mainstream. Folk som ikke er en naturlig del av "miljøet" havner inni det av en eller annen grunn, og så prøver de å forandre det til noe de føler seg mer komfortabel med.

Lenke til kommentar
AtterEnBruker skrev (11 timer siden):

huff, den kjernefamile-greia gjør meg så sykt forbanna. De aller fleste i verden ønsker jo å stifte familie, og spesielt den heteronormative familien kommer alltid til å holde den største prosentandelen, selv med rom for andre typer familier. Forøvrig har jeg tilgode å høre en av disse folka inkludere medmenneskelighet, menneskeverd, empati og vennlighet inn i disse "familieverdiene".

Forøvrig har jeg sett videoer av han youtuberen før. Han virker ikke til å være særlig mer støttende i kvinnerepresentasjon i media enn den gjengse youtuber som føler seg truet av progressive verdier. Bl.a. slang han seg på "forced diversity"-toget mot The Last Of Us Part 2, hvor han gjentatte ganger refererer til Ellies seksualitet som "in your face", selv om hennes kjærlighetsliv ikke har noe særlig større fokus enn de fleste heterofile kjærlighetsliv i mange andre spill. Jeg kan ikke si at fyren direkte er et dårlig menneske, men retorikken hans føyer seg fint inn det store kaninhullet, eller The Pipeline om du vil.

Jeg kom på at han hadde laget en video om Gina Carano for en stund tilbake, og det er en del paralleller mellom hvordan hun ble kansellert (twitter-mobben fikk henne sparket fra Disney fordi hun hadde fornærmet de på twitter) og hvordan Rowling nå bli forsøkt kansellert. At Carano forsvant fra Star Wars-seriene er et mye større tap, for meg personlig, siden hun er en av ytterst få kvinnelige skuespillere som faktisk kan å slåss, og som samtidig er en ok skuespiller (alt er relativt, såklart).

Det er ikke så enormt mange kvinnelige "fantasy"-forfattere og action-skuespillere som gjør det bra, og synes det er trist når de blir kansellert. Husker det var noe styr når twitter-mobben forsøkte å kansellere James Gunn etter at de hadde blitt fornærmet av noe han hadde skrevet på twitter, men han ser ut til å klare seg fint nå om dagen. Så håper Carano får seg jobb i noe annet enn B-filmer i fremtiden!

Her er videoen jeg refererte til:

Og siden vi snakker om spill, så har Carano også vært med i et spill, nemlig Red Alert 3:

6bd4296dac5b20fb8b6fd73f0c98bd28.jpg

Endret av Orwandel
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
3 minutes ago, Orwandel said:

Jeg kom på at han hadde laget en video om Gina Carano for en stund tilbake, og det er en del paralleller mellom hvordan hun ble kansellert (twitter-mobben fikk henne sparket fra Disney fordi hun hadde fornærmet de på twitter) og hvordan Rowling nå bli forsøkt kansellert. At Carano forsvant fra Star Wars-seriene er et mye større tap, for meg personlig, siden hun er en av ytterst få kvinnelige skuespillere som faktisk kan å slåss, og som samtidig er en ok skuespiller (alt er relativt, såklart).

Det er ikke så enormt mange kvinnelige "fantasy"-forfattere og action-skuespillere som gjør det bra, og synes det er trist når de blir kansellert. Husker det var noe styr når twitter-mobben forsøkte å kansellere James Gunn etter at de hadde blitt fornærmet av noe han hadde skrevet på twitter, men han ser ut til å klare seg fint nå om dagen. Så håper Carano får seg jobb i noe annet enn B-filmer i fremtiden!

Her er videoen jeg refererte til:

 

Hun ble ikke kansellert,  hun fikk sparken fordi hun blant annet sammenlignet kritikk av politiske meninger med jødeutryddelse, noe som ville få hvem som helst sparket om de kom med en slik sammenliging de siste 75 årene(For å bare nevne en av en drøss med ting hun har sagt og gjort) 

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Gunfreak skrev (5 minutter siden):

Hun ble ikke kansellert,  hun fikk sparken fordi hun blant annet sammenlignet kritikk av politiske meninger med jødeutryddelse, noe som ville få hvem som helst sparket om de kom med en slik sammenliging de siste 75 årene(For å bare nevne en av en drøss med ting hun har sagt og gjort) 

Ja, og James Gunn vitset om Holocaust og pedofili. Så det går an å få jobben tilbake og ikke bli kansellert for alltid.

Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (18 timer siden):

Snodig det der, at ettersom spill og data-blekkene har blitt mer profesjonelle, så har de også gått ifra å dekke spilling og hardware, til å dekke politikk. Savner tiden da både de som lagde spillene, og dekket dem, var entusiaster, og ikke aktivister. Aktivister presterer å ødelegge alt nerder holder hellig. Hadde man ikke visst bedre kunne man tro det var med vilje.

Personlig synes jeg det er greit at politikk dekkes der det er relevant for spill, jeg savner dog langt mer objektivitet og balanse i dekningen blant norsk spillpresse som med øvrig mainstream presse. Må flire litt av den "alt er politikk, inkludert spill" som kommer fra folk som tydligvis definerer politikk som kun venstreorientert politikk. Uansett bør ikke det være førstepri når det kommer til spilldekning. 

Lenke til kommentar
Crooked Cracker skrev (3 minutter siden):

Personlig synes jeg det er greit at politikk dekkes der det er relevant for spill, jeg savner dog langt mer objektivitet og balanse i dekningen blant norsk spillpresse som med øvrig mainstream presse. Må flire litt av den "alt er politikk, inkludert spill" som kommer fra folk som tydligvis definerer politikk som kun venstreorientert politikk. Uansett bør ikke det være førstepri når det kommer til spilldekning. 

Det er forskjell på politikk i spill og spill som politisk propaganda. Jeg får en uggen følelse når jeg innser at et spill er propaganda for en bestemt ideologi, men jeg elsker spill som har forskjellige fraksjoner med forskjellige politiske overbevisninger. Et eksempel på det første er America's Army, mens et fantastisk eksempel på det andre er Wasteland 3 (hvor man kan velge hvilken politisk fraksjon man støtter).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Orwandel skrev (36 minutter siden):

Det er forskjell på politikk i spill og spill som politisk propaganda. Jeg får en uggen følelse når jeg innser at et spill er propaganda for en bestemt ideologi, men jeg elsker spill som har forskjellige fraksjoner med forskjellige politiske overbevisninger. Et eksempel på det første er America's Army, mens et fantastisk eksempel på det andre er Wasteland 3 (hvor man kan velge hvilken politisk fraksjon man støtter).

Definitivt, politisk refleksjon er mye bedre enn ren og fordummende propoganda, uansett om det er fra høyre eller venstre. Jeg mener å erindre i et av de gamle Metro spillene at man støtte på både rabiate kommunister og hissige nazister som ikke hadde mye til overs for hverandre eller karakteren du spilte, spillet presenterte vel begge disse grupperingene som like ille om jeg husker rett. Ellers er jo fraksjonene i Fallout NW ganske artige eksempler på hvordan det kan gjøres med litt kreativitet også. 

Lenke til kommentar
bann skrev (13 minutter siden):

Gina Carano er da ikke kansellert. At Disney ikke ville fortsette å samarbeide med henne har hun seg selv å takke. Hun frontet verdier som rett og slett ikke er forenelig med Disneys profil og da er det selvsagt naturlig at de avslutter samarbeidet.

Disney som ikke hadde noe problem med å akseptere at posteren for " Star Wars - the force awakens "  måtte endres for å tekkes China sin monomane sensuriver ? De fjernet skuespiller John Boyega fra posteren som reklamerte for filmen på offentlige steder i China. Hvorfor ? Det har man ikke fått noe klart svar på,  men den eneste av skuespillerne  som ble fjernet fra posteren var Boyega, og han er tilfeldigvis  afroamerikansk.     Jeg synes at Disney, som aksepterte  dette,  skal gå meget stille i dørene når de hevder sin moralske overlegenhet.  Carano frontet ikke verdier som er forenlig med Disneys profil ?  Hvilken profil da ? Den at man snur kappen etter vinden og har en moral som kan erstattes med en annen moral så fort det lønner seg økonomisk ?   Disney er på mange måter et kvalmende selskap. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
8 hours ago, Novice99 said:

 Disney er på mange måter et kvalmende selskap. 

Disney er et sjelløst kommersielt selskap, de gjør det som lønner seg, uavhengig om det er å være anti-rasistisk i vesten, og rasistisk i Kina. Men jeg tror ikke Gina Caranos shoa-republikaner-paraleller ville blitt mer salgbar i Kina, mest fordi det er en dum kommentar, republikanere er representert i makt-apparatet, de er aktive aktører for å utforme et lovverk, de får reaksjoner på sine holdninger og ønsker for lovverket, det er ganske annerledes enn å bli forfulgt og utsatt for folkemord på grunn av sin etnisitet.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gunfreak skrev (11 timer siden):

Hun ble ikke kansellert,  hun fikk sparken fordi hun blant annet sammenlignet kritikk av politiske meninger med jødeutryddelse, noe som ville få hvem som helst sparket om de kom med en slik sammenliging de siste 75 årene(For å bare nevne en av en drøss med ting hun har sagt og gjort) 

Det ironiske er at hun attpåtil forklarte posten hennes med setningen "Don’t let the government pit you against each other or history tells us that could go wrong". Det er jo faktisk det hennes meningsfeller gjør med bl.a "white replacement"-teoriene, groomer-anklager mot LGBTQ+-folk, og ikke minst tyster-dusør mot kvinner som tar abort.

For ikke å glemme at hun løp rett til Goebbels-kloning Ben Shapiro få dager etterpå. Prosjekteringen puster deg rett i ansiktet.

Husker også at noen anti-SJWere uttrykte skepsis mot henne i forkant av hennes opptreden i Mandalorian. Ville en kvinnelig karakter bli for påtvunget politisk korrekt? Tvi tvøre, for en verden vi lever i.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
AtterEnBruker skrev (1 time siden):

 

For ikke å glemme at hun løp rett til Goebbels-kloning Ben Shapiro få dager etterpå. Prosjekteringen puster deg rett i ansiktet.

 

Komisk når dere som promoterer toleranse, sensitivitet og fintfølenhet dagen lang ikke har noe skrupler mot å sammenligne en konservativ jøde med de verste nazister, hensynet deres har sine grenser tydeligvis.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...