Gå til innhold

Kommentar: Heia dem som vil boikotte Harry Potter-dataspillet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg skummet gjennom artikkelen som er linket til om Rowlings tweets og må konkludere med at dette er lite å hisse seg opp over. Hun har helt legitime standpunkter så langt jeg kan se. Vi er dessverre på vei bort fra en verden hvor det er akseptert å ha ulike synspunkter. Det amerikanske samfunnet deles mer og mer i to grupper med kraftig stammementalitet som hisser seg opp over karikerte versjoner av den andre gruppens meninger. Jeg sympatiserer ikke med noen av disse, heldigvis har jeg også snakket med mange amerikanere som er oppgitt over all ufreden og splittingen av samfunnet.

Rowling er bare enda et eksempel på at mobben stadig leter etter "onde mennesker" som de kan glattpolere sitt eget ego ved å angripe. Jeg må ærlig innrømme at jeg synes en slik boycott er å kaste bort engasjement på tøv. Om noen skal boycottes, så burde det i første rekke være mennesker som tjener penger på andres død og ødeleggelse, som for eksempel de fleste selskapene i våpenindustrien, Lundin olje, varer produsert på okkupert land i Palestina etc. I stedet er store deler av den såkalte "venstresiden" i USA opptatt på heltid med å klappe hverandre på skuldra over hvor flotte holdninger de har til identiteter og raser – og gå i sinnatog mot den halvdelen av landet de innbiller seg har så dårlige holdninger på samme område.

Mine beste venner i USA er fargede og homofile, ingen av dem liker sinnatog og det altoverskyggende fokuset på identitet på USAs venstreside, som er ritualer som utføres kun for at man skal føle seg mye bedre enn de andre.

Endret av Aiven
  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Jeg har ennå til gode å møte noen som mener at Rowlings er det verste av det verste, som samtidig har den fjerneste formening om hva hun faktisk sier.

Men det er jo ikke noe nytt at hysteriske idioter bare må ta mannen(eller kvinnen i dette tilfelle) og ikke ballen.

Bare synd at amerikanerne ikke kan få opp ordentlig lovverk slik at disse idiotene ikke ender opp som de facto menings politi.

USA spesielt har to svakheter som vi her i skandinavia ikke har:

1. Vi har fungerende arbeidsmiljø lover, her betyr det spilleregler for hvordan man irettesetter eller sier opp ansatte. USA har nesten ingen verdens ting, så lite forhindrer en leder uten ryggmarg i å si noen opp etter at det ble litt blest på twitter fra en åndsvak idiot på twitter, innestående med hele alfabetet av personlighetsforstyrrelser. Du behøver ikke å ha gjort noe galt, det eneste som betyr noe er selskapets frykt for å tape penger på en eller annen måte(de frykter tapt anselse langt mindre).

2. Vi har nogen lunde fungerende rettssystemer, det har ikke USA. Det er derfor amerikanske selskaper helst vil at du skal underskrive juridiske dokumenter like lange som et vondt år når du vil bruke en eller annen tjeneste. De er livredde for at de skal bli saksøkt for et eller annet tøv, da loven er ikke rimelig. Amerikansk "rett" handler mindre og rettferdighet, og langt mer om hvordan du kan manipulere systemet.

Disse to punktene er hovedårsaken til at "woke" bevegelsen har trange kår her i Norge. Sosial manipulasjon som, f.eks falske voldteksanklager på twitter, får faktisk folk oppsagt i USA. I Norge, ville tilsvarende være en æreskrenkelse hvis du ikke kan bevise påstandene.

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Ratleto skrev (1 time siden):

Hvorfor i alle dager er denne artikkelen skrevet? Og publisert?!

Hva blir det neste? At dersom en kommentator ikke liker en spillutvikler sine personlige meninger, eller en skuespiller sine personelige meninger, som har vært med og bidratt med stemmen sin i et spill, så skal det skrives artikler hver gang fremover?

Da får dere det travelt. Hver bidige person i et spillselskap må grundig undersøkes. Hver eneste stemme-skuespiller eller andre som har bidratt i spillet, må også undersøkes ekstremt nøye.

Hjelpe meg...

Gamer.no og forfatter har full rett til å publisere en artikkel med det de mener om saken akkurat som du og jeg kan sitte her og være helt uenig eller enig i innholdet i nevnte artikkel. 

Også er det opp til enhver om man ønsker å kjøpe produkter hvor kontroversielle personer står bak. Jeg velger å ikke gjøre det i dette tilfellet men kan være enig med deg at det kan bli vanskelig å holde på slik med alt da det nok er langt flere folk der ute med langt verre meninger og utsagn. Men poenget er at man skal kunne velge å mene noe. Det er en del av ytringsfriheten som vi er så stolte over. Da må man også kunne mene ting du også er totalt uenig i. Jeg har ingen planer om å anmelde Rowlings like lite som du har planer om å anmelde forfatter av artikkelen. 

Lenke til kommentar
16 minutes ago, Omnia vincit amor said:

Gamer.no og forfatter har full rett til å publisere en artikkel med det de mener om saken akkurat som du og jeg kan sitte her og være helt uenig eller enig i innholdet i nevnte artikkel.

Såklart.

Og jeg mener at å skrive artikkelen, og publisere den, er å kaste bort tiden til både artikkelforfatter, redaktør, og alle leserne av gamer.no.

:)

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Ratleto skrev (6 minutter siden):

Såklart.

Og jeg mener at å skrive artikkelen, og publisere den, er å kaste bort tiden til både artikkelforfatter, redaktør, og alle leserne av gamer.no.

:)

Det står du selvsagt rett i å mene, men jeg er nok uenig. 

Ha en forsatt god kveld. 🙂

Lenke til kommentar
Pettersenper skrev (1 time siden):

"Det mange spør seg om nå, er om er «greit» å støtte kreative mennesker med penger når det visser seg at disse folkene faktisk kan være noen skikkelige drittsekker?"

Foreslår vi boikotter gamer.no i stedet som i denne artikkelen direkte og indirekte sier rowling er blant drittsekkene. Ekstra komisk blir det når det linkes til en tweet hvor rowling sier det biologisk og vitenskapelig korrekte ordet for de som menstruerer: Damer. Nå er sannheten blitt forbudt fordi noen som kom mye senere enn ordene mann og kvinne skapte et nytt begrep, kjønnsidentitet, men stjal de vitenskapelige beskrivelsene mann og kvinne og later som om det nå skal bety noe annet. Og plutselig er det ikke lov til å bruke det i den originale egentlige betydningen heller?

Mann og kvinne har alltid vært, og er fortsatt, en beskrivelse av det biologiske kjønnet. Når man sier mann eller sier dame mener man ikke hva vedkommende føler seg som akkurat den dagen. En mann som har på seg kjole er fortsatt en mann. En mann som har på seg kjole og tidligere mistet penisen sin i en ulykke er fortsatt mann. En mann som har på seg kjole, og tidligere mistet pensien sin på grunn av kjønnsdysforia som fikk han til å kutte av penis er akkurat det samme. Tanken om årsaken endrer ikke kjønnet. Samme med alder. En 80 åring som føler seg som en femtiåring, og er i like god form som en femtiåring... Hvor gammel er vedkommende? Noen som klarer å gjette? Snart får vel disse også endre alder i passet sitt.

Er det her denne "diskusjonen" om Rowling startet? For meg ser det sånn ut og da blir det enda mer diffust for min del. 

Jeg må innrømme at jeg syns det er ganske fullstendig likegyldig for min del hva en person anser seg som. Forstår at det finnes situasjoner hvor det blir mer kinkig om man vil være det eller det, men generelt så er det akkurat det samme for meg om mann kaller seg dame, mann, apasjehelikopter eller hva det måtte være. For min del altså. I de aller fleste situasjoner samfunnsmessig også. 

Jeg syns derimot det blir veldig rart, dersom det er transhat å si at menstruerende kjønn = kvinner. Er det transfobisk eller hat av meg om jeg påstår at det kun er et menneske med det som er definert som kvinnelige organer som kan bære fram et menneske? Eller er det meningen av vi som samfunn skal late som alle som vil kan det?

Endret av Revie
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Venstreekstemt søppel. Det finnes bare to kjønn, er ingenting sjokkerende eller provoserende med Rowling sine uttalelser. Artikkelforfatter representerer hva som er galt med norske medier generelt. Dersom journalister var de eneste med stemmerett ville 120 av 169 stortingsrepresentanter kommet fra Rødt, SV, MDG eller Ap.

 

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
24 minutes ago, Potethode said:

Venstreekstemt søppel. Det finnes bare to kjønn, er ingenting sjokkerende eller provoserende med Rowling sine uttalelser. Artikkelforfatter representerer hva som er galt med norske medier generelt. Dersom journalister var de eneste med stemmerett ville 120 av 169 stortingsrepresentanter kommet fra Rødt, SV, MDG eller Ap.

 

Ah, herlig å se de høykulturelle ha dannede samtaler …

 

Når det er sagt, ekstremisme uavhengig hva det måtte være er lite fordelaktig. I så tilfelle er det nok en del som reagerer litt for sterkt på de helle mindre smarte innleggene til henne, men, å se folk stigmatisere det hele til woke / venstreekstreme / hysteri og tilsvarende er bare fordummende. Man er da på et like lavt nivå som de dere kritiserer. Nyanser er viktig, for det meste er mer enn sort og hvitt, og mennesket er mer enn mann og kvinne (så kan folk fyre seg opp så mye de gidder).

Endret av The Very End
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Noe av det mest patetiske jeg har lest på lenge. Om spillet ikke selger bra nok kan studioet legges ned til og med. Heldigvis er ikke alle så oppmerksomhetssyke som artikkelforfatter og liknende folk.

Fra artikkelen:"I desember kan vi svinge de digitale tryllestavene på nytt: Hogwarts Legacy ser ut til å bli actionrollespillet alle Harry Potter-fans har drømt om, med en spennende, åpen verden, fantastisk grafikk og nydelige detaljer."

og

"Utviklerne bak Hogwarts Legacy har tatt avstand fra Rowlings uttalelser,"

Burde vel holde, men neida. Oppmerksomhetssyke folk med tilgang til sosiale medier må bjeffe litt.

Dessuten så har alle lov til sine meninger.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...