GÃ¥ til innhold

🚽 Den verste toalett designet i verden. Og del med ønskelig deres opplevelse om de forskjellige do designene.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Inspector skrev (16 timer siden):

Nummer 2 på listen er gammeldags utedo i fjøset med skikkelig trekk.

Du snakker om driiiitkaldt om vinteren…….

Nummer 3 på listen må bli den gamle stinkende dobøtta på hytta. Man kviet seg i det lengste for å gå med den skvalpende bøtta ned til tømmeplassen…

Lenke til kommentar
bzzlink skrev (PÃ¥ 21.5.2022 den 17.38):

For et rævva dritdårlig design. Bæsje på en hylle…

Kan legge på et bakepapir på hylla, og deretter enkelt bære gjødsla ut i hagen. 

Bide virker litt overflødig. Det er allerede en dusj på badet, og allerede vaskefat og vann som kan fukte klut eller papir. Husk, kyrne tørker seg aldri bak. 

Noen dialekter har ordet "drav-skitten" for veldig skitten. Norrønt skal ha hatt ordet "drav-dritar" for de fattigste som ikke engang hadde utedo. Og som måtte gjøre fra seg i den felles sørpa på bakken. 

Lenke til kommentar

Dette var jo en "jævla" bra tråd. Min dialekt for veldig bra tråd det. Gleder meg til oppfølgeren "Den verste toalett designet i hele verden.." :laugh:

Vil først foreslå at Budeia sin løsning virker veldig miljøvennlig. Da slipper vannverket å rense så mye drikkevann til dasspyling. Samt du slipper rørleggerutgiften for innlagt vann til doen. Budeieløsningen der vil jo ikke være særlig praktisk om det ligger 2-3 centimeter vann på hylla som det jo gjør på amerikanske do.

Den beste utgaven av slikt et hylledo har jeg opplevd på Walmart kundetoaletter. Der er spylingen skikkelig effektiv, men vannforbruker er også veldig mange liter. Det kan bli litt brune rester i private hylledo, men som regel så vil vannpytten dra det vekk når den får spinn på seg. Sånn sett så vil jeg si at et helsvensk do som man gjerne bruker i Norge til sammenlikning er 50/50 på å måtte bruke dobørsten. Kanskje det norske spyledoet vinner flest runder med dobørsten, slik føler jeg at det er.

Var på en bedrift en gang, og der hadde arbeidskarene pissoar midt ute i produksjonshallen. Med to vegger rundt en, og litt sånn småbortgjemt for innsyn. Det var solo-pissoar da, så det var nokså fritt for innsyn. Selv er det jo flott å bare pisse midt i naturen synes jeg da, om det da ikke er for nær bebyggelse og folk over alt. Nummer 2 i naturen er jo kanskje ikke like artig. Under førstegangstjenesten husker jeg noen hadde hatt oppgaven å grave ut hull i bakken, også hadde de montert en rund vond trestamme til å sitte å drite over. Vil si at den løsningen kanskje ikke er så kjekk. Opplevde hull i gulvet på offentlig toalett i Italia. Heldigvis så har de ikke kun slike doer overalt der nede. Hørte en reisehistorie fra en som hadde vært på tur i Kina. Han hadde visst møtt et offentlig toalett hvor det tydeligvis aldri var opprydding. Så han møtte da et overfylt hull-i-bakken-løsning, med pyramide/kjegle oppå. Han holdt seg resten av turen :wow:

Som barn hadde vi av og til julaften et sted det gjerne ble minus 25 kuldegrader, og der var det utedo. Som om ikke det var nok da, så måtte de gjerne fram med øksa for å fjerne den stadig nærgående kjegletuppen som vokste nesten ut av hullet. Samt et av barna datt visst oppi der en sommerdag, så der krevdes grundig kroppsvask etterpå. Var heldigvis ikke meg.

Var på en annen arbeidsplass en gang, og der møtte jeg "kabelrester" på dørhåndtaket. Noen hadde visst hatt det travelt på vei ut, og vært sløve med håndhygienen. Jeg forstår ikke helt hvorfor dette ikke like gjerne var en sabotasjeaksjon. Det var norsk spyledo, så da vil jeg i såfall stemme i at dette er den verste doen jeg har opplevd.

Ja, et AirBnB-overnattingssted i Danmark er noe av det verste jeg har sett av do-innstallasjon. Var forøvrig det aller første AirBnB-forsøket vårt, og dessverre ga dette et dårlig inntrykk av AirBnB. Framdelen var klistret nesten oppi veggen foran. Altså der knærne skulle ha vært. Knærne møtte veggen mildt sagt, måtte helst sitte begynnende sideveis. Dette var også skandinavisk spyledo. Det er dette jeg kommer på i farten for "Del 1" ;)

Har sansen for bidét-løsning selv. Men, det er så dyrt i Norge med innebygget løsning og vi har ikke gulvplass stor nok til å montere opp et separat bidét, som kunne gjort løsningen kanskje rimeligere. Også er jeg skeptisk til slike mekaniske deler som skyver seg ut og inn. Nei, da er vel et fransk bidét noe mer vedlikeholdsvennlig?

Kom på en slik utfordring med dagens mote. Disse vegghengte løsningene. Dette må vel være svært utfordrende om en har venner som er svært overvektige? Disse toalettene er også svindyre ferdig montert, da en gjerne må til med ombygging av hele badeværelse på den veggen en slik do skal monteres.

Fikk en liten oppfinneridé her nå som slår mange fluer i smekken :fun:

Du vet slike harde futon-senger. Lage seg en i porselen, med hull i, så slipper en å forlate senga. Når en da blir gammal, så kan soverom fungere som praktisk hjemmehjelps-eldrepleie. Så monteres dusj hoder over futonsenga, og gulvet på "soverommet" må selvsagt være et våtrom med flere sluk. Er en da blitt bedriten av nattens aktiviteter så er det bare å slå på dusjen, så er en ferdig fikset før frokosten. Seng, urinal, skjitehull, bidét og dusj-i-ett-løsning. Ser for meg at det er et marked for gale asiatere for dette ihvertfall :idea:

Til de som nå kom på at porselen er et kald materiale å sove på. Man kan jo ha elektrisk sløyfe innebygget, eller vannsløyfe. Så er det bare å slå på grillelementet om en er litt småfrysen. Nå vil sikkert noen imøtekomme med at enkelte er allergiske i mot strøm og i mot vannårer. Da har jeg en løsning for det også. Enten beholder du det med strøm og vann og får denne ekstrafunksjonen av "stråling". For kanskje noen kommer på at jo dette her var storveis og har motsatt konklusjon om at det virker helbredende for dem. Eller om du virkelig skulle lide av dette her, så kan man istedetfor vann fylle rørene med en eller annen trygg olje, som mangler de dipole molekylene som vann består av.

Endret av G
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Undertegnende har både IBS og IBD; og er derfor selvutnevnt do-ekspert. Her er mine erfaringer. 

- Amerikanske klosett
Ulempe: Bruker MYE vann. Dersom du ikke legger ned lokket før gjennomspyling, spruter det minidråper av vann over alt rundt dassen. Men så små kvanta at man ikke legger merke til det; men noe hygienisk er det ikke.
Fordel: En liten åpning i dosetet i front, gjør det litt mer behagelig mtp kjønnsorganet. 

- Japanske
Ulempe: Ofte vanskelig å forstå. Man får seg et lite "støkk" første gang man bruker vannstrålen, det tar bittelitt tid å bli vant til det. Men ikke alle toaletter har varm spyling. 
Fordel: De har ofte setevarmer (!). Siden japanerne er kortere, er ofte toalettene lavere - noe som ikke er så veldig behagelig, men det rent anatomisk er det bedre å gjøre fra seg slik.

- Squat 
Eller "knebøytoalett" på godt norsk. Luksusutgaven har vann. Men i de mest fattige strøkene er det regelrett kun et hull i bakken og en kanne med vann ved siden av. Toalettpapir er luksus; så forvent å betale for det. Du kan heller ikke forvente dører. Lyset er ofte litt dempet, slik at du får bittelitt privatliv. Men det isolerer verken for lukt eller fiselyder fra nabomannen. 
Fordel: Skal være forebyggende mot hemoroider

- Nederlandsk 
Med opphevet skål som avføringen spyles ned fra (som nevnt tidligere i tråden av annen bruker). Unngår sprut. Men du får lukta rett opp mellom skinkene. Har du IBD som meg, kan du drite deg opp en pyramide som kiler deg i rompa dersom du ikke er forsiktig. Gjentatte spylinger er derfor nødvendig.
Fordel: Enkelt dersom du tar ofte avføringsprøver. Du kan studere avføringen på nært holdt for å se etter slim/blod/puss/blod som er en risikofaktor for oss med IBD.

- Den klassiske utedoen
Fordel: Ofte et lite tilleggsbygg godt borte fra hovedhuset. Du kan derfor fise og fjerte så høyt du bare vil. Privatliv så det holder. Det er ikke dumt med en frisk bris, det hele føles veldig naturlig og digg. Ikke sjelden finner du tegneserier og gamle ukeblader & mer til.
Ulempe: Kjedelig å springe ut på nettene. Hvor la jeg den jævla lykta? Kalt på nettene.

- Stomi
Fordel: Gå på do over alt. 
Ulempe: Du fiser ukontrollert. Du må tømme posen av og til. Rent eksentrisk er det ikke det fineste man har på seg.

- Forsvarets feltdo 
Fordel: Sammenleggbar. Enkel å tømme (du bare knyter sammen posen). Kan settes opp over alt.
Ulempe: Deles på 50 andre soldater. Litt rart å dele bæsjepose. Bokstavelig talt. 

- Sengepotte
Fordel: Man trenger ikke å gå langt for å gjøre fra seg.
Ulempe: Du må sikte. Hygienisk er det mange spørsmålstegn her. 

- Bleie
Fordel: Gå på do over alt. 
Ulempe: Dyrt, ikke særlig velsmakende, Krever mye renhold. Ikke særlig behagelig.

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 5/21/2022 at 5:38 PM, bzzlink said:

For et rævva dritdårlig design. Bæsje på en hylle…

93DE12BB-B693-4AEE-836B-1729E09AE7C9.thumb.jpeg.54caebf3b99c4170eb77fc5210e3f231.jpeg

Jeg har sett en variant av den hvor "hyllen" ikke tar så mye plass , men tar akkurat nok plass til at det fremeles kan oppstå kjedelige problemer

Endret av tanda
Lenke til kommentar
shockorshot skrev (PÃ¥ 21.5.2022 den 17.03):

Den dagen jeg får et stort nok toalett til å ha bidet, blir jeg kjempefornøyd. Det er luksus å ha.

Skjønner det ønsket godt. Kjøpte hus med bidet og det blir aktivt brukt og den dagen badet eventuelt skal pusses opp skal det fortsatt være bidet i det rommet. 

Langt kjappere å bli ren der bak, følelsen av å være nydusjet til enhvertid der nede og ofte langt kjappere å gjøre seg ren enn med dopapir. Eneste negative er økt vannforbruk. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Budeia skrev (17 timer siden):

Bide virker litt overflødig. Det er allerede en dusj på badet, og allerede vaskefat og vann som kan fukte klut eller papir. Husk, kyrne tørker seg aldri bak. 

Dusj er langt mer omfattende da du må ta av deg alt av klær siden du på langt nær har like god kontroll på stråla som i et Bide. Vaskefat og klut er en god nr to(pun intended) men vil kreve mer forarbeid å gjøre klart enn å vippe opp krana og sette seg ned. 

 

Kyrne går heller ikke påkledd med klær for å holde varmen. Dessuten gjør en rekke dyr seg rent der bak med tunga si om vi først skal sammenligne renholdsritualer for endetarmåpningen med våre firbente venner. 

Du kan prøve å gå en uke, eller bare en dag, uten tilstrekkelig renhold der bak og se om det fungerer like godt på oss mennesker som med kyrne. 

Lenke til kommentar
Hansien skrev (2 minutter siden):

Skjønner det ønsket godt. Kjøpte hus med bidet og det blir aktivt brukt og den dagen badet eventuelt skal pusses opp skal det fortsatt være bidet i det rommet. 

Langt kjappere å bli ren der bak, følelsen av å være nydusjet til enhvertid der nede og ofte langt kjappere å gjøre seg ren enn med dopapir. Eneste negative er økt vannforbruk. 

Absolutt. 

Selv må jeg av og til ta omveien inn i dusjkabinettet - noe som krever full avkledning.

I hippiemiljøet og blant "zero-waste" -hyklere; er også vann og bare vann foretrukket. Fordelen er jo at man aldri trenger å hamstre dasspapir. Så sparer det miljøet for unødvendig søppel - og mer til. Vann er ganske undervurdert. 

I land som blant annet Marokko - finner du en vannkanne istedenfor dasspapir på de fleste toalett. Du vasker deg med venstrehånda, siden du bruker høyre til å spise/hilse med. Ikke det beste å gå rundt å tenke på. Men ja ja. 😜 

Hansien skrev (1 minutt siden):

Dessuten gjør en rekke dyr seg rent der bak med tunga si om vi først skal sammenligne renholdsritualer for endetarmåpningen med våre firbente venner. 

Finnes de som liker å gi en god og kraftig rim-job. Det å få derimot.... en opplevelse verd å prøve. Hirr hirr.

Lenke til kommentar

Prøver å få bæsjing til å klaffe med dusjing.

Skulle gjerne hatt bidet. 

Lettere å drite på barnedass enn vanlig dass, så lavere dass er en fordel.
Ikke like godt å sitte på, men jeg sitter ikke lengre enn nødvendig. 
Før noen spørr så har jeg ligget over på en barneskole i forbindelse med kurs.

Lenke til kommentar

Jeg kjenner jeg har en slags psykisk sperre for akkurat det med bidet. Tror det handler om hva jeg er vant til og ikke, for jeg er egentlig veldig fan av å spyle med vann. Den typen toaletter har jo blitt mer og mer populære i det siste og står definitivt på handlelista. Det jeg egentlig ønsker meg er samme utforming som "vanlige" norske toalett (men uten skyllekant), skylling/dusj og føner. Drømmen må være dette.

Lenke til kommentar

Morsom tråd, dasspreik blir aldri umoderne fordi det er noe vi alle daglig kjenner på.

Jeg har et lass med linker som burde deles med alle angående dassbruk opp gjennom historien.

Fra Amazon.

Gjennomsnittsalder for FOX tittere er 67 år.

Latin er morsomt og selv keiser Titus doktor var tilstede i Herculaneum.

På klassisk latin er den som driter en cacator. Kirkelatin er jukselatin kalt ekklesiastisk latin oppfunnet for å forlede leseren.

Romernes dasser var vannklosett med turbo, når en romer dreit ble møkka skylt vekk umiddelbart av vannstrømmen. Vi har kun steindassene deres bevart da trevirke ikke overlever i takt med stein, men at trevirke var tilstede er jeg temmelig sikker på.

https://www.ancient-origins.net/sites/default/files/field/image/public-toilet-in-Roman.jpg

Når de satt på dass hadde romerne https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Ostia-Toilets.JPG. en svamp de tørket seg bak med. Svampen ble skylt i den renna som rant foran deres føtter.

Lenke til kommentar
Nimrad skrev (5 timer siden):

 Tror det handler om hva jeg er vant til og ikke, for jeg er egentlig veldig fan av å spyle med vann. 

Av og til er konsistensen (avhengig av mat og drikke) så seig og klebrig at kun kaldt vann er utilstrekkelig.  Dasspapir er et måste også ved bruk av bidet…. Da unngår man både våte underbukser og bremsespor….

Lenke til kommentar
Inspector skrev (2 minutter siden):

Av og til er konsistensen (avhengig av mat og drikke) så seig og klebrig at kun kaldt vann er utilstrekkelig.  Dasspapir er et måste også ved bruk av bidet…. Da unngår man både våte underbukser og bremsespor….

Treng no ikkje dopapir når ein har handfønar montert på veggen på mange offentilige dassar no til dags..

Spoiler


Pin by Eva Peeva on Breakfast :) | Funny, Funny bunnies, Funny pictures

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...