Gå til innhold

Bærum: Vil koste fem milliarder å ikke bygge Fornebubanen [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Senterparti-Vedum sitter på pengesekken. Da er det jo på forhånd gitt at han stoppe statlige by-prosjekter i Bærum og Trondheim for å heller sette ny rekord i lønnsøkning til statlige bønder: 10,8 milliarder kroner. Bortsett fra at de ikke er ansatt i staten men er private bedrifter finansiert av staten, som om de var en helseinstitusjon som leverte tjenester til folket på vegne av staten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
38 minutes ago, Simen1 said:

leverte tjenester til folket på vegne av staten.

Er det ikke akkurat det de er? Forøvrig en solid avsporing og et tema det er populært å dra frem og harselere med. Det meste av det de gir kommer nok ganske fort inn i systemet igjen og setter andre folk i arbeid. Slike folk sitter sjelden og ruger på penga men setter de rett i arbeid.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg vet jo ikke hvilke kriterier man har prioritert etter da man bestemte at banen skulle bygges. Da ble kostnadene satt opp mot Nordnorgebanen, og resultatet var også da en merkelig diskusjon i media. At man ikke har penger/ressurser til å sette igang alt samtidig er en selvfølge, men at man skifter fra fomål og mål til byggekostnad som kriterium er noe ganske annet. Hvis det koster mer enn budsjettert, så er det budsjettet som er feil! Det er i alle fall ikke at man trenger både Fornebubane og Nordnorgebane også om 5 år. Da koster det imidlertid dobbelt så mye.

Man kan ikke gjenreise Ukraina etter krigen, det blir for dyrt! Eller; vi kan ikke subsidiere bankenes renteinntekter/nivå med 22%.

Det er visst for dyrt å bruke norsk land til matproduksjon også, fordi bøndene inntekter subsidieres på samme måte som bankenes utlånsrenter. Men da sier vi at det er "vi" som subsidieres med rentefradrag. Kjør samme modell på mat og kollektivbilletter også! Norskprodusert mat og kollektivbilletter bør få sitt eget "rentefradrag", så alle skjønner at bonde og bank sørger for nødvendig mat og pengelån.

Endret av NERVI
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...