Gå til innhold

Effekt kaffetrakter på varmeplate


Anbefalte innlegg

Ca. hvor mye strøm bruker en kaffetrakter som står på varmeplate?

Effekten på en trakter kan jo variere en del, men antar en simpel varmeplate er nok så lik mellom traktere. Har muligens noe å si hvor mye væske det er i kolben? Har ikke noe effekt-meter (eller hva det heter) å plassere mellom strømuttak og trakter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
32 minutes ago, sedsberg said:

Det pleier å stå på alt elektrisk utstyr. F.eks. 230V 2A. For å finne effekt ganger du V og A. I sistnevnte tilfelle blir dette da 460 watt.

Men er ikke det "under trakting" / eller maksimal effekt? Som en strømforsyning på en datamaskin? Går ut fra at en kaffetrakter bruker mer strøm når kaffen traktes. Alt av spesifikasjoner er 900 - 1100W.

Lurer på kostnad ut fra hvor mye strøm den bruker når den står på 24/7.

Endret av ChiliBlonde
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Hvis jeg antar at varmelementene er PTC eller tilsvarende regulert ja, da vil det gå med ekstra energi til å varme vann opp fra krantemperert til 90-100C. Energien for det finner du lett. 4.2J/gK spesifikk varme for vann , så 1l vann varmet 90K over 10 minutter gir en ekstra effekt i den fasen på 630W. (sett inn dine egne tall)

Hvor mye varme som så lekker til omgivelsene som så trakteren må tilføre for å holde varmen er vanskeligere å anslå da det er veldig avhengig av konstruksjon.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...