Gå til innhold

Økte resultatet med 10,7 milliarder – til 18 milliarder i første kvartal


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Forbedringen var drevet av betydelig høyere nordiske kraftpriser og høyere resultat fra konsernets markedsaktiviteter. Det solide resultatet styrker Statkrafts finansielle kapasitet og evne til å levere på vekststrategien"

Korrigert versjon:

"Forbedringen var drevet av en monopolistisk skvis av landets innbyggere og næringsliv, ved å prise etter det strømhungrige tyskere og briter var villige til å kjøpe for, som var mulig ved å ensidig endre grunnlaget fra prisberegningen og bruk av en algoritme som alltid vil sikre oss høyeste pris på det som omsettes. Dette var godt hjulpet av igangsetting av nye utenlandskabler vi har lobby-ert politikerne til å gå inn for. Det enorme ranet gir oss grunnlag for å øke utbyttet til det offentlige, og å gi oss selv noen saftige bonuser og andre frynsegoder".

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Siden statkraft er eid av staten og denne inntektsøkningen i hovedsak stammer fra norske kunder, bør også norske kunder få tilbake disse verdiene fra staten på en eller annen måte. F.eks skattelettelser på andre områder (lite treffsikkert) eller f.eks avskaffelse av nettleie (mye treffsikkert) eller noe annet. Staten er til for innbyggerne, ikke omvendt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Statkraft burde selvsagt vært drevet non-profit. Kostbaserte priser ut til norske forbrukere.

At man skal drive inn store overskudd på en side og så må staten lage kompensasjonsordninger for å sende penger tilbake til forbruker skaper bare mer byråkrati. Ta heller kilden til problemet.

Lenke til kommentar

Det vi trenger er et to-pris-system. En pris for norske kunder, en for utenlandske. Eller rettere sagt, evig videreføring av refusjonsordningen og utvidelse av den til å gjelde alle norske kunder*, ikke bare husholdninger.

* unntatt kraftkrevende industri som har egne langsiktige kontrakter.

Lenke til kommentar
2 hours ago, Simen1 said:

Staten er til for innbyggerne, ikke omvendt.

De fleste jobber og sliter hele livet bare for at Staten skal ta det meste av det de skaper av verdi gjennom livet. Dobbel og trippel beskatning i hue og ræva. Staten taper ALDRI, formålet er å trykke folk mest mulig ned og ha fullstendig kontroll over dem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...