Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
JK22 skrev (På 28.6.2022 den 19.28):

Denne artikkelen må leses av alle for å realisere at det ikke er bare abortsretten og kvinnens rettigheter som settes i fare, for den ufattelige republikanske besettelsen om å beskyttede ufødte barn har allerede slått ut i politietterforskning med påfølgende arrestasjon spesielt i Mississippi i 2018. Dessuten er de villig til å åpne for sanne orwellske tilstander ved å etterape det kinesiske sosialkrediteringssystemet for å sette alle gravide kvinner under overvåkning for at disse ikke skal kunne ta abort, uten å ta seg bryet om juridiske prosesser. I praksis, det betyr overvåkning av hele befolkningen i amerikanske delstater ettersom graviditet ikke er synlig i de første måneder. Kvinnene kommer til å bli forfulgt fra det første øyeblikket disse blir gravid.

https://thebulletin.org/2022/06/after-roes-overturn-the-abortion-surveillance-state/#post-heading

Dette er i praksis snikinnføring av diktatoriske tilstander. Og flesteparten i "Pro Life"-bevegelsene lot ikke til å realisere at disse inngrepene vil omfatte hele samfunnet fremfor enslige kvinner. Så når det skjer, er det for sent, da har makten som dette gav, blitt misbrukt for mye større inngrep og for meget seriøse restriksjoner på grunnleggende rettigheter når det ikke lenge er barn, men moral som gis mest vekt.

Det liberale samfunnet vil gjør opprør og hente fram våpnene. Den yngre befolkningen kan eksplodert i harme fordi den seksuelle friheten og ungdomsatferd der man tøyler morallære og sosiale regler, settes i meget stor fare. Republikanerne er villig til å innføre fascistisk tilstander med ettpartiregimer, brutal undertrykkelse av alt som ikke "passe inn", og fra flere delstater - spesielt i Idaho - er det notert en voksende ansporing mot vold og skremsel i hensikt om å skremme all opposisjon til taushet.

Hvis velgerne er så kortsiktig at de stemme på republikanerne bare fordi varene blir dyrere og fordi bensinen blir dyrere, kommer de til å lære at det finnes ting som er altfor verdifullt i forhold til materielle godser. Som de kanskje ikke få tilbake.

Fy flate, dette var helt jævlig å lese. Jeg håper på en fremtid med internasjonalt forbud mot slik overvåking, samt mer investering i analog og lavteknologisk informasjon/sikkerhetsnett for å forebygge slike menneskerettighetsbrudd.

Den delen med "fordi varene blir dyrere og bensinen lir dyrere" burde være en vekker for norske stemmere og.

Faen ta disse monstrene og alle som støtter dem. Jo fortere de forsvinner fra makten, jo bedre.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

For det første:

Spoiler

Avskum som voldtar en 10 år gammel jente, et barn, skulle vært avlivet med nakkeskudd som en rabiat kjøter. Eller fått en øks i skallen. Finnes ikke ord til å beskrive hvor jævlige sånne mennesker er!

For det andre - jeg forstår ikke hva f*** folk tenker med når de lar religion komme i veien for vett og forstand.
Greit nok å være imot abort, men når abort blir avslått i sånne tilfeller MÅ det være noe seriøst galt i hodet på den som fatter avgjørelsen!

  • Liker 3
Lenke til kommentar

En del av målet er nettopp makten til å gjøre livet surt for mennesker som ikke er en del av deres inngruppe.

Politikken de tjener har ikke religion som mål, det er bare en unnskyldning for å forsvare vedtaket, men det å tråkke på andre mennesker, nøyaktig samme motiv som driver bøller, og bevegelsen de er en del av, fascisme.

https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1948550618778290

Den første og største feilen man kan gjøre er å tro på hva de sier om hva de gjør.

image.thumb.png.ef53d5040c95ba8ee2a1640443c76ca5.png

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Løst relatert da det illustrerer mentaliteten til USAs nåværende høyesterett og politiske klima. 

De skal åpne opp for muligheten til å gjeninnføre sodomilover. 

https://www.vice.com/amp/en/article/akedna/texas-ag-ken-paxton-sodomy-laws

For nynazister som ikke liker Vice: 

https://www.washingtonpost.com/politics/2022/06/30/texas-abortion-sodomy/

 

Og jeg anbefaler alle å sjekke flere ting som er på Texas-republikanernes agenda. De har mål om å fjerne EPA, beskyttelse for transseksuelle, og nokså mye mer av dystopiske ting. De stanser ikke ved abort. 

 

Endret av .,.
  • Liker 4
Lenke til kommentar
.,. skrev (3 timer siden):

Vice er ikke en pålitelig kilde.

Bare for spekulasjonene sin skyld så skal jeg nevne at jeg har hørt at grunnen til at Roe vs. Wade ble "overturned" er takket være abortaktivister ønsket å øke abortgrensen til t.o.m. 9 måned (jeg har tidligere linket til denne høringen på dette forumet for ett par år siden). Så når abortaktivistene ønsket å øke grensen til 9. måned åpnet dette for å ta opp Roe vs. Wade igjen.

Lenke til kommentar
jallajall skrev (1 time siden):

Hvem?

Står skrevet klart og tydelig. 

 

DjSlayer skrev (43 minutter siden):

Vice er ikke en pålitelig kilde.

Vice er vurdert som nokså pålitelig. Men la uansett til en ekstra lenke for deg. 

 

Det er ikke vanskelig å finne frem til originale kilder i denne saken, og de som er involvert er nokså rett frem i sine skriv om hva som skal gjøres. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
N-4K0 skrev (24 minutter siden):

9. måned? Ved 9. måned er jo fosteret ferdig utviklet og det eneste som gjenstår er å bli født.

Finnes det seriøst abortaktivister som vil øke abortgrensen til svangerskapets slutt?

Jepp, det stemmer. Jeg husker bare ikke når denne høringen tok sted, men ordfører av høringen var ganske bestemt når han ønsket å få bekreftet ønsket om økning av abortgrensen skulle være 9. måned. Den samme kilden nevnte også at det var ganske bred enighet at den absolutte grensen for abort var 12 uker, etter det så sank oppsluttningen.

Ett annet problem med abortgrenser er at abortmetoden vil forandre seg radikalt lengre ut svangerskapet går og med det risikoen av aborten også.

.,. skrev (23 minutter siden):

Vice er vurdert som nokså pålitelig. Men la uansett til en ekstra lenke for deg. 

Vice er søppel, og det samme er Washington post.

Lenke til kommentar
32 minutes ago, .,. said:

Står skrevet klart og tydelig. 

Ikke akuratt. Det vises til en intervju med Texas AG som blir spurt om en om han vil være "komfortabel" med å forsvare en hypotetisk lov. Det vises ikke en gang til at noe slik i hele tatt er på bordet.

Men i og med "de skal åpne opp for muligheten til å gjeninnføre sodomilover", hva er neste steg i prosessen?

Endret av jallajall
Lenke til kommentar
DjSlayer skrev (27 minutter siden):

Vice er søppel, og det samme er Washington post.

...

Virkeligheten er vel også søppel, sammenlignet med kildene dine.

---

Da 'vi' advarte mot konsekvensene av at republikanerene blokkerte Obama sitt valg av høyesterettsdommer på grunn av frykt for at republikanerene kom til å drive skittent spill, så oiet og okket de moderate sentristene seg fordi noen kunne tro og mene at republikanerene kom til å gjøre noe galt.
Når så Trump vant, og de nominerte Kavanaugh, så ble det advart om ubalansen i høyesterett -- og helt spesifikt om at de kunne komme til å velte om nettopp Roe vs Wade og andre lover, og Kavanaugh lovet at han regnet Roe vs Wade som settled law.

Så kom siste året til Trump, og Republikanerene -- til ingen rasjonelle mennesker sin overraskelse -- dret loddrett i begrunnelsen de brukte for å nekte Obama å utnevne en høyesterettsdommer i et valgår, og utnevnte en høyesterettsdommer i rekordfart for å få gjennom en høyesterettsdommer, handmaiden Barret.

Og nå er vi der rasjonelle mennesker som så utviklingen i USA gå denne veien så at det kom til å gå.
Og turen er ikke over.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
knutinh skrev (13 minutter siden):

Noen som har fått med seg denne? Jeg synes den var kostelig:

https://www.nme.com/news/film/bette-midler-us-ban-viagra-abortion-supreme-court-3258698

Jeg så en post om dette på facebook via KK, noe jeg finner rart siden jeg ikke abonomerer på denne publikasjonen på FB, ei heller er noe spesielt politisk aktiv på FB. Komentarene under denne posten var ikke uventet totalt uvitende om hvilken gruppe som i hovedsak er pro-life og som vanlig skylder på menn, når det er andre kvinner som er pro-life. Faktum er at menn generelt holder seg på sidelinjen når det gjelder denne saken.

Lenke til kommentar

Det er like patetisk uansett om det er menn som vil nekte kvinner abort eller kvinner som vil nekte sine medsøstre abort.

Å tvinge kvinner til å bære frem uønskede barn pga. utilsiktet graviditet, enten det skyldes prevensjon som feiler eller i verste fall overgrep, er en skam og den kristne nestekjærligheten kommer ikke akkurat frem når de konservative/religiøse bruker "God's will" som argument fordi "ethvert liv er hellig", når de samtidig driter i hva kvinnene som blir tvunget til å føde et uønsket barn, føler og mener.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
5 minutes ago, Ørneredet said:

Og hva gjør selvbestemt abort med fødselstallet?

Det gir iaf restriksjoner på hvem som kan og når ta abort.

Når alt foregår ulovlig er det ingen restriksjoner. Så spørsmålet er om antallet som blir nektet abort lovlig og velger å ikke gjennomføre det ulovlig, er færre enn de som tar abort ulovlig, men tidligere ville fått nei. Finnes publiseringer som tyder på at det faktisk fører til mer abort, en dog ulovlig.

Endret av shockorshot
  • Liker 2
Lenke til kommentar
9 minutes ago, shockorshot said:

Det gir iaf restriksjoner på hvem som kan og når ta abort.

Når alt foregår ulovlig er det ingen restriksjoner. Så spørsmålet er om antallet som blir nektet abort lovlig og velger å ikke gjennomføre det ulovlig, er færre enn de som tar abort ulovlig, men tidligere ville fått nei. Finnes publiseringer som tyder på at det faktisk fører til mer abort, en dog ulovlig.

Hvis forbud mot en ting fører til at denne tingen utføres hyppigere hvorfor har vi da forbud mot noe som helst?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...