Gå til innhold

Finansieringen av karbonfangst på Klemetsrud i boks


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
13 hours ago, Roger Dyrøy said:

Magasinene til hovedstaden er snart tom, og prosjektene sprekker i hytt å gevær, da er det jo greit å ha noe å være stolt av. Det er bare så synd at det er vanlige folk som får regningen.

Ta det helt med ro, dette prosjektet sprekker det også.

Lenke til kommentar

Sitat: "Det er beregnet at investeringen og ti års drift av karbonfangstanlegget vil koste drøyt 9 milliarder kroner". Altså 9 milliarder i ekstra utgifter.

Hver gang det kommer opp et prosjekt i Oslo som mangler noen milliarder i finansiering, så vil kommunen bli tvunget til å forsvare denne investeringen på 9 milliarder kroner på Klemetsrud.

.

Oslo har vært den byen i Europa som har vokst raskest gjennom mange år. Folketallet har økt mye i Stor-Oslo. Og nå kommer regningen i form av nye investeringer i økt kapasitet på sentral infrastruktur slik som ny vannforsyning til Oslo, økt strømforsyning til Oslo, økt kapasitet på kloakk anlegg og renseanlegg, utvidelse av E6 og E18, ny togtunnel gjennom Oslo og intercity utbygging, ny T-bane tunnel gjennom Oslo og evt ny rullebane på Gerdermoen(?). Store investeringer som må dekkes av byens innbyggere i tillegg til økte strømpriser, økte drivstoffpriser, økte lånerenter, økte matvarepriser, økte bomavgifter, økt vannavgift. Regnestykket vil trolig ikke gå opp.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er veldig bra hvis dette kommer i gang. Det er stor usikkerhet om hva kostnader og konsekvenser blir for CCS, så man trenger flere anlegg i drift. Hva med tilgangen på aminer av riktig kvalitet, utslipp og avfall osv. Det skal mye til for at slike anlegg skal kunne rense så store mengder CO2 at man kan fortsette særlig lenge med fossilt brennsel. Fangst av milliarder tonn CO2 vil kreve enorme anlegg og ressurser, så jeg er skeptisk ut fra hva man får til med den teknologien man har nå.

Endret av NERVI
Lenke til kommentar

Jeg bor i Oslo, men vurderer flytting pga alle de økte offentlige utgiftene + eiendomsskatt ++ (f.eks. Bærum har ikke eiendomsskatt enn så lenge). Karbonfangst, ny vannforsyning, bomringen, økende sosiale kostnader, osv. gjør det dyrere å bo i Oslo. Noen andre som har synspunkter på dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...