Gå til innhold

Installere Windows 11 på ny disk


Anbefalte innlegg

Nesten flau over at jeg må spørre dette, føler det var mye enklere før i tiden.

Jeg har nylig kjøpt og installert en ny M.2 SSD disk, som fungerer fint. Formatterte nettopp en fresh Windows 11 installasjon, trodde jeg  skulle få spørsmål om hvilken disk den skulle installeres på, men den bare reformatterte og installerte den på den gamle vanlige SATA SSD'en min.. lol.

Jeg vil altså wipe SATA SSD'en min som har windows på seg, samtidig som jeg vil installere windows 11 på den nye tomme M.2 SSD'en. Hva er dagens enkleste vei dit? 

 

På forhånd mange takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan være at selve boot-biten ligger på den gamle SSD-en, hvis du skifter ut den kan det være at du ikke får bootet. Sikreste er nok å koble fra alle andre disker enn den nye og se om du får bootet. Hvis ikke maskinen booter da, ville jeg ha installert på nytt og da fremdeles kun med ny M.2-disk tilkoblet. 

Hvis maskinen ikke bootet uten den gamle SSD-en tilkoblet, ville jeg, når Windows 11 er installert på ny disk, ha brukt DISKPART for å gjøre disken ikke-bootbar, dvs. ‘Inactive’ for å sikre at den ikke lager krøll for deg ved en senere anledning.

Lenke til kommentar

Så det er nevnt: m.2 er bare det fysiske grensesnittet (m.2 het tidligere NGGF for Next Gen Form Factor, så tenk "fysisk formfaktor" når du hører m.2) og kan brukes til både SATA og NVMe (og mye mye annet). Du mener mest sannsynlig "NVMe-disken og ikke SATA-disken" da det er mindre sannsynlig at m.2 disken din er SATA (NVME er mye mye raskere, så SATA (egentlig SATA3) i m.2 er mindre brukt og kan vel kalles en utdøende rase).

Lenke til kommentar

Hvilken måte gjorde du dette på da?

Mener jeg alltid får valg om hvor Windows skal installeres når jeg installerer det fra minnepenn.

Last ned Windows Media Creation tool for å lage en minnepenn som du booter fra.

Omså napp ut den gamle disken så du er sikker på det ikke havner der. Men du må huske å formatere den etterpå så du slipper å ha windows installert dobbelt.

Lenke til kommentar

Problemet er at du ikke kan velge hvor oppstartsfilene skal installeres. De installeres alltid på første ID i lista over lagringsenheter. Derfor anbefales det å fysisk koble fra alle lagringsenheter utenom den du vil installere Windows på.

Mulig de har fikset dette i Win11 men høres ikke slik ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...