Gå til innhold

Stort gjennombrudd: Det «hackesikre» internettet er enda nærmere en realitet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Et kvante-internett vil åpne for en lang rekke nye anvendelser, fra hacke-sikker kommunikasjon og skytjenester med fullkomment personvern, til høypresisjons punktlighet."

Fullkommet personvern, er store ord, og i mine øyne totalt urealistisk. Skal fremdeles ikke mer til enn en menneskelig "glipp", så er personvernet brutt. Og angrep trenger ikke komme via avlytting av signalene mellom to maskiner. Kan gå rett på programvaren eller databasen/filene der de ligger lagret.

For all del, jo bedre den teknologiske sikkerheten er, dess bedre. Men perfekt personvern er vi fremdeles langt unna, om det i det hele tatt er mulig å oppnå. Spesielt når myndigheter fremdeles krever bakdører og/eller tilgang til info. Og da er den garantert mulig for andre å få tak i, også.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Enig. Hacking handler mye mer om hull i programvare og og andre svakheter i programvare og ikke spesialtilfellet 'hvordan utveksle data mellom A og B som er "man in the middle attack" sikker'. Vi har fortsatt til gode å se om kavantemaskiner får praktiske anvendelser, mange kvantemaskineksperter tviler nemlig på bred anvendelse av teknologien og at de bare egner seg for en mindre klasse av problemer. Men de som ber om FoU midler innen feltet er selvsagt optimister.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...