Gå til innhold

Hvor vanskelig er det å få de best betalte jobbene i finans?


Gjest 22f99...c07

Anbefalte innlegg

Gjest 22f99...c07

Leser i avisa at gjennomsnittslønna i Pareto Securities var 7 millioner kroner. Hvor vanskelig er det å få jobb der? Skjønner selvsagt at ikke alle tjener like mye og at man må jobbe mye for lønna. Må man ha kun Aer fra universitetet for å få jobb der?

 

Anonymous poster hash: 22f99...c07

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest 22f99...c07
4 hours ago, Gavekort said:

Gjennomsnitt eller median? Skal ikke mer enn en grådig leder til for å dra opp snittet.

Gjennomsnitt.  Ja, lederne på toppen drar opp snittet.

TS

Anonymous poster hash: 22f99...c07

Lenke til kommentar
Guest 22f99...c07 skrev (6 timer siden):

Må man ha kun Aer fra universitetet for å få jobb der?

Realistisk sett, ja, jeg vil hevde det er tilfellet i 2022, pga karakterinflasjon. Det er ganske mange som går ut fra BI/NHH/business school i utlandet med A i snitt, og alle disse kan selvsagt ikke få jobb i Pareto, ABG, Arctic etc. Det er sikkert mulig å "snike seg inn" med et sterkt B snitt også hvis du er profilert eller har andre ting å vise til. 

Lenke til kommentar

Det viktigaste vilkåret er at du må få sjangsen til å sleppe til og vise kva du er god for.
For å kunne sleppe til krever det fyrst og fremst at du finn den rette personen som kan sette deg i posisjon til å vise kva du er god for.
Her vil svært gode karakterar være ein viktig døropnar for å overbevise den rette personen om å gi deg ein sjanse, men du må nok i tillegg også ha andre eigenskapar for å kunne overbevise om at det er nettopp du som skal få sjansen til å få ein jobb der du kan tene dei store pengane.

I stor grad så koker det nok fort ned til at du både må ha flaks nok til å kome i kontakt med dei rette personane på rett tid.

Lenke til kommentar

Gode karakterer er en forutsetning i alle finansjobber som er front- eller mid-office. Nettverk er nok mindre viktig hos de større bankene, men i de privateide meglerhusene kommer du ikke utenom det med mindre du har helt ekstraordinære ferdigheter. 

Pareto er også litt ulike de andre meglerhusene mtp rekruttering, og de vektlegger gjerne entreprenørskap og folk som kan vise til kommersielle resultater i større grad enn ABG/Arctic/Carnegie etc. Har noen kompiser som jobber der, og de har alle gode karakterer, men har også kunnet vise til at de har startet egne bedrifter eller beviselig sterke ferdigheter innen finans (vinne aksje-NM, vinne NM i økonomi Econa, vinne internasjonale case-konkuranser ol.). 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...