Gå til innhold

Lite iPhone for mye penger


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Quote

Telefonen er basert på det samme designet som 2020-versjonen av iPhone SE, som igjen var basert på iPhone 8-designet. Det kan være et tegn på at Apple prøver å kvitte seg med gammelt inventar.

Innmaten er ny, skjermen og glasset er nytt. Hvilket inventar er det snakk om, hjemknappen og stålrammen? Tror journalisten at Apple lager en ny telefon fordi de har mange knapper og stålrammer liggende på et lager?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Oppgraderte nettopp en av våre gamle landsmenn fra 5S til 13mini. Mangelen på fysisk knapp var en endring som måtte øves inn, men det gikk overraskende bra. For andre er det kanskje en større utfordring. Vi holder på å lage et digitalt utenforskap for våre gamle landsmenn (ja jeg mener pensjonister) og det Apple gjør her ved å forenkle design og være konservativ på UX endringer har antagelig større verdi for denne gruppen enn mange av oss er villig til å innse.

Brukeren hater kontinuerlig leveranse, som vi burde sagt litt oftere i DevOps sfæren. Men det gjelder nok primært UX.

Endret av Anders Jensen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Min gamle SE var dessverre utslitt før den nye modellen kom, så dermed har jeg endt opp med en mini. Dette er også en grei formfaktor, men den har kamera jeg egentlig ikke trenger og kostet dermed litt mer penger enn nødvendig.

Endret av EWNN849Y
Lenke til kommentar

Bruker enda tidvis SE fra 2014 (som forresten fremdeles får iOS oppdateringer). Hendig format, greit batteri på 94% kapasitet, kjapp og med kurant kamera/video. Foretrekker kamera på SE framfor Sony Xperia XZ Premium som er en nyere Android.

Høres ikke ut som 2022-modellen er verdt oppgraderingen for min del.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

iPhone 12 Mini og iPhone 13 Mini har bedre skjerm, kamera og batteritid. Så de to er kanskje mer for pengene slik sett selv om de er dyrere. Men for de som synes disse tingene er bra nok på iPhone SE så kommer en ikke unna at den er det rimeligste iPhone alternativet med A15 Bionic prosessoren.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Artikkelforfatter skrev:

Quote

Jeg gikk over fra standard-tastaturet til Google keyboard tidlig på grunn av at Apple sitt tastatur var vanskelig å være presist på.

OK, så på tross av at Google-tastaturet har presis like store taster som iPhonens innebygde tastatur, dvs at tastene dermed er presis like vanskelige å treffe, så er Google-tastaturet visstnok mer "presist"?

Artikkelforfatter skriver videre:
 

Quote

....på tross av dette, fortsatte tastaturet å føles upresist ut

OK, så på tross av artikkelforfatter skiftet til Google-tastaturet, så forble tastaturet like "upresist".
Det slo kanskje forfatteren ikke at fenomenet har lite å gjøre med hvorvidt det er Apple (eller Google) som leverer tastaturet, men at det har mye å gjøre med hvor hvor store ens fingre er i forhold til hvor små tastene nødvendigvis må være på en såpass relativ liten skjerm?
Vi vet at når en bruker velger å kjøpe en telefon med liten skjerm, så velger brukeren å gjøre det fordi det på mange måter er den størrelsen som passer den brukeren best, eksempelvis mht hvor lett det er for den brukeren å betjene tastaturet med sine fingre.
Men i denne testen, som påberoper seg å være objektiv, så blir altså iPhonen bedømt utfra artikkelforfatters subjektive opplevelse av å betjene den med sine store fingre?
For ordens skyld: der er ingen vitenskapelige bevis på en stor skjerm er bedre enn en liten skjerm, for alt er avhengig av brukeren, og brukere varierer svært mye mht både fingerstørrelse, syn og behov, for å si det mildt.
Og det som ikke kan testes ut og begrunnes på en vitenskapelig måte, bør egentlig holdes vekk fra en anmeldelse.
Apple er en av få produsenter, om ikke den eneste, som leverer så stor kraft i en så liten pakke som iPhoneSE for å komme i møte alle de brukere som foretrekker en liten telefon med stor kraft, men dette skal altså Apple straffes for?

Artikkelforfatter skrev også noe om hvor ofte han skifter fra Apples tastatur til Googles tastatur;

Quote

Dette er noe jeg gjør på stort sett alle enheter jeg tester....

....og det er jo litt rart ettersom dette var første iPhonen forfatteren testet, skal man dømme etter hva han sjøl skrev;

Quote

Med åpent sinn og klar til å prøve ut noe nytt tok jeg i bruk en Apple-telefon for første gang

 

Videre skriver forfatter;

Quote

I tillegg opplevde jeg også autokorrektur-funksjonen som svært hissig sammenliknet med hva samme tastaturet gjør på Android-plattformen

Nå er det slik at autokorrektur-funksjonen kun aktiveres dersom man skriver noe feil, eller f.eks når det er rimelig å foreslå hvilket ord brukeren er kommet halvveis i skrivingen på, i den hensikt å fullføre skrivingen raskere.
Eller for å si det på en annen måte; forfatter må ha skrevet mye feil siden autokorrekturen var så "hissig".
Eller mente forfatteren av mystiske og ikke-oppgitte grunner at han på Android-plattformen skriver færre feil på tross av en mye mer sedat autokorrektur der?

Her var det mange søkte begrunnelser og mye som ikke hang på greip.
Dette lukter mer som inngrodde vaner og forutinntatthet, dvs et lite åpent sinn spør du meg, især når andre og mer erfarne anmeldere som åpenbart har gjort en grundigere og mer dyptgående jobb, har kommet til stikk motsatt konklusjon; for når jeg eksempelvis klikker på Dagbladets artikkel med tittel "Test: Enormt mye for pengene" som viser en iPhone SE, så havner jeg hos en annen anmelder, dvs Tek, som påstår noe helt annet enn Digi, nemlig at: "Apples billigste iPhone byr på en totalpakke ingen andre kan slå".

Tek sin anmeldelse er forøvrig i tråd med de fleste andre anmeldelser av iPhoneSE rundt omkring i verden.

Så kan man jo lure på hvorfor en telefon som gir "enormt mye for pengene" og som "ingen andre kan slå", får en karakter kun midt på treet her på Digi og med overskriften "Lite iPhone for mye penger".
Men når man ser på hvilket sprøyt Digi tidligere har skrevet om samme telefonen (og som jeg kommenterte da også), så trenger man egentlig ikke lure lenger.


 

Endret av Radon Ready
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kajac skrev (4 timer siden):

Dette er i praksis en oppgradert og justert iPhone 6. Ganske utrolig at denne designen fremdeles er i salg. Og atpåtil til den prisen. Burde ikke koste mer enn 2000 maks.

Tja, jeg er vertfall sjeleglad for at det fortsatt eksisterte en iPhone med samme utformingen som tidligere modeller når mormor måtte ha seg ny etter den 10 år gamle iPhone 4en hennes begynt å slite litt med batteritid og miste tilgang til nye apper som hun etterhvert trengte. Å begynne å lære opp ei 85 år gammel dame til å bruke en telefon uten hjem knapp hadde jeg sett mørkt på 😅. Og jeg tenker nok det er mye slike kundegrupper apple ønsker å nå ut med disse SE telefonene. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

"Eneste grunnen til å kjøpe iPhone SE er hvis du vil ha fingeravtrykksleser og iPhone."

Men hvorfor vil man evt. ha TouchID? Jeg byttet fra SE (2020) til 12 Mini utelukkende for å få FaceID istedenfor TouchID. FaceID er totalt overlegent på alle måter etter min mening. TouchID er f.eks helt ubrukelig om man blir fuktig på fingrene eller skjermen blir fuktig, slik det gjerne blir i regnvær. Da er det også vanskelig å trykke kode korrekt. Men FaceID fungerer hver gang. Og gir mye større skjermareal på telefon av lik fysisk størrelse. 

Lenke til kommentar
On 4/12/2022 at 1:36 PM, Evil-Duck said:

Tja, jeg er vertfall sjeleglad for at det fortsatt eksisterte en iPhone med samme utformingen som tidligere modeller når mormor måtte ha seg ny etter den 10 år gamle iPhone 4en hennes begynt å slite litt med batteritid og miste tilgang til nye apper som hun etterhvert trengte. Å begynne å lære opp ei 85 år gammel dame til å bruke en telefon uten hjem knapp hadde jeg sett mørkt på 😅. Og jeg tenker nok det er mye slike kundegrupper apple ønsker å nå ut med disse SE telefonene. 

Kjøpte en SE 2014-modell for 500 kr brukt kontant av en i nærområdet for snart nesten et år siden. Det var den verdt. Er egentlig mest overrasket over at ikke Apple har gjort telefonen "ubrukelig" med iOS enda og at den fremdeles er en fullverdig iPhone i Apple-økosystemet.

Edit: Dette er faktisk skrevet over delt internet fra opphavets gamle iPhone 5 (32-bits ARM som er iOS-pensjonert for lenge siden) siden Coax er dødt og jeg enda ikke har fått fiber som ble bestilt for noen mnd siden. Telefonene kan sånn sett brukes selv om man mister enkel tilgang til Appstore. En kan jo laste inn Cydia og bruke det, eller kjøpe apper i Appstore på PC for så å laste ned en eldre versjon på gammel iOS siden man ikke får kjøpe eldre apper direkte fra gammel iOS.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...