Gå til innhold

Slik vil forskere kommunisere med vesener på andre planeter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det finnes en planet der ute som er forlatt, og de som hadde vært der kunne fortelle at det var ingen historie å finne. Kulturen hadde ikke lagt igjen noe som kunne tolkes eller på annen måte fortelle om deres skjebne. Det de fant var kun svarte bokser og plater med digitale koder..... Ikke et redskap eller verktøy, ikke en tegning eller figur - bare små plater av glass og metall og noe som lignet laboratorier. En ånd-løs og primitiv form for liv hadde utslettet seg selv.

For ordens skyld så er dette slik jeg husker historien i en Sci-Fi pocketbok jeg leste mot tampen av 70-tallet.

Nesten like utrolig som 1984 Orwell var, men når man hører hvordan ting "forsvinner" fra digitale lagre i dag så har jeg av og til tenkt på denne scifi-romanen..

Det er uansett en kjennsgjerning at det ikke er tilstrekkelig å sikre kun data, når man først har "digitalisert" samfunnsfunksjoner og kunnskap, og radioen. Da er man plutselig avhengig av produkter som produseres kun et par steder på kloden, og stop i leveranser stopper resten av kloden 

Endret av NERVI
  • Liker 1
Lenke til kommentar
mosedotten skrev (9 timer siden):

En passende melding å sende ut i verdensrommet kunne være:

-"Tom planet ønskes leid eller overtatt på permanent basis. En som går i bane rundt en sol som ligner vår.. Med 21 % oksygen i atmosfæren, passelig gravitasjon. Litt hav og litt fastland. Regulert temperatur. Masse ressurser som bare venter på å bli høstet....osv.

Vi som spør er varmblodige pattedyr. Vi kaller oss selv mennesker. Vi er lekne og nysgjerrige. Og noen ordentlige luxusdyr. Faktisk så konstant på jakt etter nye måter å nyte livet at hele planeten begynner å bli ganske utarmet.... Men vår nemesis er at vi finner hverandre så ufattelig attraktive. Så tiltrekkende at vi bruker mye av døgnet til å bare gå og fantasere om hverandre... Dette har resultert i at det begynner å bli rimelig trangbodd på planeten vår.

Og så vil jeg avslutte med å si at vi er en rimelig aggressiv rase som ryker i tottene på hverandre regelmessig. Hele tiden faktisk. Sloss gjerne om uvesentligheter. Overtro og misforståelser.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var egenreklamen. Er det noen der ute som vil ha oss til naboer? Ledig planet?

 

Jepp. Bare at ingressen er litt svak. Vi har ikke for vane å be pent når vi overtar andres territorium.

 

 

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Hvis Dark Forest-hypotesen skulle vise seg å være grunnen til at vi ikke ser liv der ute, så er det en veldig dårlig idé å sende ut koordinatene våre. Med eksponensiell teknologiutvikling kan vi oppfattes å bli en trussel i forholdsvis nær framtid fra et kosmologisk perspektiv. Hvis det derimot er Great Filter-hypotesen som gjelder, så er vi vel allerede forholdsvis alene, og på god vei til undergangen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Yngvar Monstad skrev (5 timer siden):

Hvis Dark Forest-hypotesen skulle vise seg å være grunnen til at vi ikke ser liv der ute, så er det en veldig dårlig idé å sende ut koordinatene våre.

Hvis vi er en maurtue i en mørk skog så tror jeg neppe vi trekker oppmerksomheten til en ulv uansett hvor mye vi signaliserer vår posisjon. Det er en annen hypotese som går på at vi er ganske uinteressante i et univers proppet av hyperintelligent liv med evne til å reise mellom solsystemer og galakser.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
4 hours ago, Gavekort said:

Det er en annen hypotese som går på at vi er ganske uinteressante i et univers proppet av hyperintelligent liv med evne til å reise mellom solsystemer og galakser.

Og så hjelper det jo ikke akkurat på ryktet vårt at vi klarer å spy/hoste opp dårlige lederskikkelser som leder an i nedslakting og ellers uverdig behandling av sine medborgere på denne steinplaneten kun fordi at lederen alltid vil ha mer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...