Gå til innhold

Norges "klimamål" sprekker


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kom ikke som noen overraskelse noen av delene:

1) At det kanskje mest vitenskapsfornektene partiet velger å si «pytt pytt, klima er ikke så farlig», og 

2) At de som synes dette er bra sak har de samme holdningene.

Sånn forøvrig: man trenger litt hårete mål for å ha noe å strekke seg etter, samt at det ikke er de som kun sutrer som drar verden fremover. Verden utvikler seg, på tide å gjøre det samme selv.

Endret av The Very End
  • Liker 7
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 måneder senere...

Ser to problemer, det ene er at en prøver å overgå EU i å sette høye mål, sitat: "Dette er et betydelig mer krevende mål enn de forpliktelsene Norge nå har i samarbeidet med EU."

Og det andre er at en bør vudere om en skal kjøpe kvoter fra EU eller kutte selv. Velg alltid det som gir mest kutt for pengene.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Senterpartiet har fornuftig nok innsett at 55% kutt i CO2 utslipp innen 2030 ikke er mulig.
 

Det Norske Veritas har nylig publisert en rapport som konkluderer "Prognosen er at Norge oppnår 25 prosent kutt i nasjonale klimagassutslipp innen 2030, og ikke 55 prosent". Ooops. https://www.ocean24.no/2022/11/22/norges-politikk-for-gronn-omstilling-mot-2030-er-urealistisk-og-har-feilet/

Støre og Barth Eide derimot bryr seg ikke om realiteter, og informerte resten av verden for 3 uker siden at "Norway is submitting an enhanced climate target to the UN ahead of the UN Climate Change Conference (COP27) in Egypt. Norway’s new target is to reduce emissions by at least 55 % by 2030"https://www.reuters.com/business/cop/norway-raises-2030-goal-emission-cuts-ahead-cop27-2022-11-03/

Hva skal til for at våre ledere tar inn over seg realitetene?? Hva er alternativet da Høyre også er veldig opptatt av 55% reduksjon innen 2030. Den neste generasjon (ungdomspartiene) mangler og sans for realisme. For meg virker det som at vi har feil styresett hvis det ikke er plass for pragmatiske og realistiske ledere.

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2022/11/29/195887626/hyttefolk-bruker-mye-mindre-strom

Sitat

Tall P4-nyhetene har fått fra Norges vassdrags- og energidirektorat viser at forbruket i fritidsboliger i Sør-Norge har gått ned 19,7 prosent (311 GWh) fra januar til oktober i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Tallet er temperaturkorrigert.

 

– Det er en ganske betydelig reduksjon, sier seksjonssjef Maren Esmark i NVE. Hun tror årsaken er at det ikke er strømstøtte for hytter.

 

– Vi tror nedgangen er en kombinasjon av at folk bruker mindre strøm i fritidsboligene, at man kanskje senker temperaturen inne og skrur av alt lyset når man ikke er der, men også at de brukes noe mindre.

 

Det er særlig i høst at strømforbruket har gått mye ned.

 

– Både i husholdningene, men også særlig på fritidsboliger, sparer folk på strømmen, sier Esmark. For husholdninger var nedgangen i forbruket i sør på 17 prosent i september og 14 prosent i oktober.

Først skal Norge være best i verden på å elektrifisere, deretter skal vi slutte med strøm.

Jeg skal fortelle hvorfor vi bruker mindre strøm på hytta. Vi bruker dieselbilen for å komme dit, eventuelt hurtiglader elbilen langs veien i stedet for å lade om natten på hytta uten strømstøtte.

Og vi har investert i gassovn.

Man leser så statistikken slik fanden leser Bibelen. Vi har vært flinke til å spare strøm fordi vi lader elbilen et annet sted og fyrer med gass. Men vi har fremdeles forbedringspotensiale, så nå kan de stramme skruen enda hardere.

Jeg spår økning i luftforurensning og pipebranner etterhvert som vedprisen tvinger folk til å fyre med restavfall. Men da skylder man på dieselbiler, og innfører datokjøring.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

EU sin energipolitikk (avhengighet av Russisk gass) resulteter nå også i økte globale CO2 utslipp.

Sitat fra tu.no: "Når EU dramatisk øker importen av LNG, bidrar det i seg til økte utslipp av CO2. Grunnen er at produksjonen av den flytende nedkjølte gassen slipper ut mer CO2 enn rørgass. Men det som er verre: EU sikrer seg LNG som skulle vært brukt i Asia, men der erstattes den i økende grad av kull."

https://www.tu.no/artikler/eus-import-av-lng-gir-co2-sjokk/524016

Samtidig har Norge (og andre land under COP27) nylig lovet Indonesia milliarder for å fase ut kull. Hvordan kan Indonesia og andre Asiatiske land fase ut kull hvis EU støvsuger verdensmarkedet og overbyr for LNG? 

https://energiogklima.no/nyhet/cop27/et-offentlig-privat-krafttak-mot-kull/
 

 

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

https://e24.no/energi-og-klima/i/0Qbo1o/transportetatenes-dom-umulig-aa-naa-klimamaalene-innen-2030

Sitat

– De gjennomførte analysene viser at det ikke er mulig å nå klimamålene med realistiske tiltak og tilhørende nødvendig virkemiddelbruk innen 2030, heter det i rapporten de seks etatene – Avinor, Bane Nor, Jernbanedirektoratet, Kystverket, Statens vegvesen og Nye veier – står bak.

 

Lenke til kommentar

Presset øker når realister slipper til. Min post fra 12 Jan 2023 som viser hvorfor målet er urealistisk sammenlignet med trenden siste 33 årene!

 

 

Kimamål 2030

Som jeg har nevnt tidligere så er det ingen mulighet for Norge å nå 2030 klimamål som er 55% reduksjon i utslipp av klimagasser i 2030 sammenlignet med 1990 utslipp.
  
Faktiske utslipp i 1990 = 53.1 Mt CO2eq
Mål for utslipp i 2030 = 23.1 Mt CO2eq (ca 55% reduksjon)
  
Problemet er at 2021 utslipp = 48.9 Mt CO2eq, altså bare 5% mindre enn i 1990! 
Det blir antagelig mye triksing med klimakvoter fremover. Kansje noen tar til fornuft og inkluderer effekt av den norske skogen på opptak ov CO2...
 
https://www.tilnull.no/klimagassutslipp

image.thumb.png.469e5d8712a21a152455b9079e721a5c.png

 

https://www.diskusjon.no/topic/1927299-nei-kraftkrisen-er-ikke-enkel-å-løse/?do=findComment&comment=26575049

Lenke til kommentar
Jarmo skrev (27 minutter siden):

Ett alternativ er å innføre 50 kr literen for drivstoff 🙄 

Interessant at hver gang Norge skal redde verden så er det de med minst råd og de som bor utenfor byene som skal ta den største kostnaden. I et oljeland som Norge burde ikke bensin og diesel koste mer enn 5 kr literen. Det koster den feks i Malaysia. Eller i USA, der prisen er rund 6 kr literen for bensin eller i Australia, et land som importerer mesteparten av sin olje, der diesel er 12 kr literen.

Det eneste disse klimatiltakene har gjort er å gjøre folk fattigere. Høyere drivstoffpriser og høyere strømpriser. Høyere matvarepriser og mere skatter og avgifter. Flere gebyrer, flere bompenger.

Snart blir det vel flere avgifter som for eksempel:

500 kr avgift per kg kjøtt 

5 000 kr avgift per flyreise + 100 kr per mil

1 kr avgift per liter for vannforbruk

100 kr avgift per 20 kg ved

En moms på 90% på mat 

1 million i avgift per 100 M2 enebolig 

1 million i avgift per 50 M2 fritidsbolig 

28-Own-Nothing-Be-Happy.jpg

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
3 hours ago, FrihetensRegn said:

Interessant at hver gang Norge skal redde verden så er det de med minst råd og de som bor utenfor byene som skal ta den største kostnaden.

Jeg har jobbet i land hvor politiske kandidater betaler enorme summer til partiapparatet for å bli nominert til ledende roller. Pengene får kandidater fra næringsinteresser som får betalt tilbake gjennom innføring av fordelaktige lover og kontrakter.
 
Dette er et et korrupt system hvor motivasjonen selvsagt "ærlig" nok er penger.
 
Norske politikere derimot synes ikke å være motivert av (mye) penger, og de synes ikke motivert av å gjøre livet bedre for befolkningen. Da er det bare å konkludere at norske politikerne er veldig motivert av makt.

Politikerne henter inn enorme inntekter via skatter og avgifter som deretter kan "deles ut" til de hjertesakene som samler flest velgere. Alt for å gjøre befolkningen avhengig av politikernes velvilje og spille konkurrerende partier sjakkmatt. Et godt eksempel er "strømstøtten" hvor det partiet som finner på å si nei til strømstøtte er ferdig. 
 
Er det norske systemet noe særlig bedre enn land hvor folk vet de må klare seg selv men har fordel av vedlig lave skatter og avgifter men hvor de må innse at politikerklassen stikker av med pengene i de offentlige budsjettene?
 

Endret av Ekspertkommentator
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Ekspertkommentator skrev (12 minutter siden):

Jeg har jobbet i land hvor politiske kandidater betaler enorme summer til partiapparatet for å bli nominert til ledende roller.
Pengene får kandidater fra næringsinteresser som får betalt tilbake gjennom innføring av fordelaktige lover og kontrakter.
 
Dette er et et korrupt system hvor motivasjonen selvsagt "ærlig" nok er penger.
 
Norske politikere derimot synes ikke å være motivert av (mye) penger, og de synes ikke motivert av å gjøre livet bedre for befolkningen. Da er det bare å konkludere at norske politikerne er veldig motivert av makt.

Politikerne henter inn enorme inntekter via skatter og avgifter som deretter kan "deles ut" til de hjertesakene som samler flest velgere. Alt for å gjøre befolkningen avhengig av politikernes velvilje og spille konkurrerende partier sjakkmatt. Et godt eksempel er "strømstøtten" hvor det partiet som finner på å si nei til strømstøtte er ferdig. 
 
Det norske systemet er m.a.o. ikke mye bedre enn land hvor folk vet de må klare seg selv men har fordel av vedlig lave skatter og avgifter og hvor politikerklassen stikker av med de offentlige budsjettene!
 

Og samtidig som de sløser bort milliarder på klima her i Norge, åpner Kina opp et nytt stort kullkraftverk i uken. Jeg anbefaler deg også å følge "Sløseriombudsmannen" på Facebook. Han dekker mye av den sløsingen våre politikere driver med. Man får inntrykk av at Norge er et av verdens mest korrupte land når man ser hvor mye skattepenger som sløses bort, både på nasjonalt men også på lokalt plan.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, FrihetensRegn said:

Og samtidig som de sløser bort milliarder på klima her i Norge, åpner Kina opp et nytt stort kullkraftverk i uken. Jeg anbefaler deg også å følge "Sløseriombudsmannen" på Facebook. Han dekker mye av den sløsingen våre politikere driver med. Man får inntrykk av at Norge er et av verdens mest korrupte land når man ser hvor mye skattepenger som sløses bort, både på nasjonalt men også på lokalt plan.

Sløseriombudsmannen bør snarest opprette en utenlandsavdeling.Norske ministre sprer om seg med "bistandskroner" som i realiteten er skattepenger brukt til å kjøpe innflytelse! Dette med lite kontrol av hvor pengene ender opp. Kina gjør det samme i Afrika og Asia men har i det minste fornuft til å be om sikkerhet for at pengene bruker på prosjekter som Kina har interesse av!

1.
Her er er privatflyet som Zambia planla å kjøpe med norske skattekroner. Dealen ble heldigvis stoppet og Zambia endte opp med Gulfstream G650 i stedet hvor de svindlet et annet land. Zambia betalte nesten Nok 2 Milliarder for et fly som koster Nok 700 millioner. Dette er vanlig korrupsjonstaktikk hvor regningen blåses opp og mellomlegget via bakveier ender opp hos presidenten og endel andre.

image.png.de3a0ad4a6da49b863ed53f57ac2b7f9.png


https://www.aftenposten.no/verden/i/wEGxw1/norge-ga-landet-15-milliarder-kroner-i-u-hjelp-naa-har-presidenten-kjoept-et-eget-luksusfly

2.
Norge har bidratt med penger til "bevaring" av regnskogeni Brazil. Quote "Created in 2008 by Norway and Brazil, the Amazon Fund (or Fundo Amazônia, in Portuguese) is the main cooperation tool used by Europe to invest in projects in the Brazilian portion of the Amazon forest. Currently, 93.8% of the funding comes from Norway, another 5.7% was donated by Germany and 0.5% comes from Petrobras, a state-owned Brazilian oil and gas company."
 
Her bidrar altså Norge med 93.8% (opprinnelig satt av mere enn 10 milliarder siden 2008) alt tatt fra norske oljekroner!
Brazil sitt egen delvis statseide oljeskap (Petrobras) bidrar med 0.5% (Nok 60 millioner) samtidig som Petrobras betaler utbytte på Nok 430 Milliarder bare i 2022 til sine aksjonærer! Hvem er det som blir narret her? 
 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...