Gå til innhold

Prøvetid i en ny kontrakt


Gjest 40430...3af

Anbefalte innlegg

Gjest 40430...3af

Hei 

Jeg var ansatt i et konsulentselskap som leide meg ut til annen firma. Etter å være utleid i 1 år tilbyr meg nå firma, hvor jeg er utleid til, fast kontrakt. Det står i kontrakten at etter utløpt prøvetid gjelder det oppsigelsestid bla bla, ikke nødvendig..

Spørsmålet mitt er - gjelder da ny prøvetid på den nye kontrakten? Jeg skal jo ha samme arbeidsoppgaver, samme stilling, men siden jeg var kun utleid så burde det faktisk løpe ny prøveperioden, synes jeg. Eller?

Takk for svar folkens 

Anonymous poster hash: 40430...3af

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøvetid er et forhold mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Det bør derfor, for begge parters del, være en gjensidig prøvetid når man bytter arbeidsgiver, uavhengig av om man har vært innleid hos ny arbeidsgiver før.

Er problemet at du ikke tilbys prøvetid, eller at du ikke ønsker tilbudt prøvetid?

Lenke til kommentar

ingen automatikk verken eller,  liker du det ikke kan du ta det opp med arbeidsgiver at du synes du ikke burde trenge prøvetid.

 

stort sett burde det ha lite og si om teksten er i kontrakten, teksten er nok standard på alle kontrakter, i begynnelsen når startet der jeg jobber nå fikk jeg 6 måneders vikar kontrakter, alle med 3 måneder prøvetid, og når jeg ble fast ansatt var det 3 måneder prøvetid.

Lenke til kommentar
Gjest 40430...3af

Jeg bryr meg faktisk ikke om prøvetiden skal inkluderes eller ikke i den nye kontrakten, vil faktisk passe bedre om ny prøveperioden skal gjelde fra ny kontrakten er signert. Prøvetid står i kontrakten, da skal den vel gjelde, selv om stilling osv. er lik. Ikke sant?

Anonymous poster hash: 40430...3af

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Gjest a91e1...f12

Oppdrag har ikke noe å si. Du var ansatt hos konsulentselskapet og hadde prøvetid hos de. Jeg var i en lignende situasjon hvor jeg ventet på en åpning hos en tredjepart og jeg byttet konsulentselskap nettopp for å få ny prøvetid slik at jeg (når drømmejobben endelig utlyste eksternt) kunne begynne i drømmejobben etter kun 2 uker (og ikke 3 mnd oppsigelsestid hos konsulentselskapet). Hadde det tatt enda lenger tid før drømmejobben ble utlyst så hadde jeg nok skiftet tilbake (for å nok en gang få prøvetid en tredje gang imens jeg er utleid til samme selskap på femte året).

Anonymous poster hash: a91e1...f12

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...