Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Mønsterdybde vintedekk


Voosj

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Minste dybde er 3 mm på vinterføre. Med mindre du kjører svært langt eller kjører bilen hardt på vinterdekkene tror jeg nok det holder fint ut neste sesong. Har selv kjørt med nesten nedslitte dekk i perioder og så lenge man tar hensyn til at man har begrenset veigrep går det som regel helt fint. Ikke anbefalt å kjøre med ulovlige dekk selvsagt, men når man kjører vinterdekkene "helt ut" på vinteren og har igjen 3 mm når våren kommer er det fristende å kjøre de helt ned til grensen for sommerdekk som er 1.6 mm.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 3/17/2022 at 8:28 AM, Hanhijnn said:

Vær rask med å legge om til sommerdekk så snart du kan gjøre det. Du sliter vinterdekkene fort hvis du kjører mye på bar asfalt. Vinterdekk har mykere gummi. Spesielt piggfrie vinterdekk.

Noen vinterdekk er utstyrt med hardere gummi de siste 3 millimetre, sånn at man kan slite dem helt ut på sommerføre uten fare. Men det betyr jo samtidig at de blir veldig farlig på vinteren når de nærmer seg de 3 millimetrene.

Lenke til kommentar

Loven teller kun mm, men jeg ville også tatt andre faktorer med i betraktningen. Hvis mønsterdybden er i grenseland ville jeg vært raskere å bytte hvis det var billigdekk. Samme hvis det er piggdekk som har dårlige pigger.

Gummi slites saktere når det er kaldt, så bar asfalt i februar er ikke like ille som i mai.

 

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...