Gå til innhold

Sykkelstativ og sykkelramme - mismatch?


Anbefalte innlegg

Hei,

Har akkurat kjøpt sykkelstativ til bil, men jeg tenkte ikke på at stativet måtte passe til rammen på sykkelen min og selvfølgelig passet det ikke. Kjøpte dermed en adapter, men ser heller ikke ut som det fungerer. Hva gjør jeg feil?

Når jeg tar på adapter så blir ikke stangen lang nok til å sette den i festene, og forlenger jeg stangen på adapteren så får jeg ikke plass til å feste adapteren mellom styre og sete på sykkelen.

Er det noe jeg gjør helt feil her, eller må jeg bare kjøpe et annet sykkelstativ for en slik type sykkel?

 

 

 

Endret av todernskjold
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
aklla skrev (58 minutter siden):

Hva med å bare løfte opp sykkelen slik at holderene er lengre ned på sykkelen?
F.eks der gaffelen møter rammen og der rammen møter sete-greiene?

Bare å flytte adapter lenger ned? Der er det enda kortere avstand mellom sete og styre, så da får jeg hvertfall ikke hengt på sykkelen

Eller mente du uten adapter og feste på hovedrammen? Der er det enda kortere ramme pga er ikke nok plass mellom rammene til å få heng på sykkelen på siden mot styret. Derfor jeg måtte kjøpe adapter.

Eller mente du noe annet?

Lenke til kommentar

Adapter til sykkelstativ høres veldig ut som smør på flesk for meg. Strengt talt ikke nødvendig. Slik det ser ut for meg så henger sykkelen altfor langt ned mot bakken og det er ikke bra. Du MÅ nok ha ihvertfall èn av de to stengene inni ramma på sykkelen og da blir vel den andre stanga gjennom et av hjulene tipper jeg. Det er ikke noe verre enn det. Så bruker du bare festemidler til å sikre sykkelen. Vet ikke men tipper det stativet der takler 2-3 sykler så om du har kun èn sykkel så har du jo rikelig med boltreplass. Som Aklla viser i det bildet bør sykkelhjulene ruve minst 30-40 cm over bakkenivå så du ikke får noe skader etc. under transport. Husker for mange år siden jeg hadde et slikt stativ og da hekta jeg faktisk ene delen av sykkelramma over det ene "hornet" slik at litt av sykkelen kom mellom bil og stativ for å få sykkelen så nært inntil bilen som mulig pluss at den satt mye bedre fast slik. Du bruker vel transportbånd, de er veldig praktiske for slike ting.    https://www.hovdan-poly.no/produkt/poly-band25mmx15m-gronnlosa-10-pd56/?gclid=Cj0KCQjw29CRBhCUARIsAOboZbIlhqlGY20eW2eTEGPw7SrSzjFXglgMhqADrsuVGPZY5PohSmJmUQIaAv0nEALw_wcB

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...