Gå til innhold

Overføre enk til holdingselskapet


Anbefalte innlegg

Kan jeg gjøre om et enkeltmannsforetak til et AS, og så overføre alle aksjene i AS til et holdingselskap? Eller er det lettere å avvikle enkeltmannsforetaket, og så starte et nytt AS der alle eiendelene eies av holdingselskapet?

 

Holder på å stifte to firmaer, men ønsker ikke binde opp 30 000 i startkapital til hvert firma, så vurderer å starte et enkeltmannsforetak.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må ha kapital eller eiendeler som tilsvarer 30 000 kr i ENKet før dette skal omdannes til AS. Hvis du uansett starter helt fra scratch så ville jeg personlig ha gått rett på AS for å slippe å betale for hjelp til konvertering fra ENK til AS.

https://www.altinn.no/starte-og-drive/drive-bedrift/skattemessig-omdanning/
https://starte-as.no/oppstart/hvordan-endre-fra-enk-til-as/

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Hvis ditt ENK har verdifulle eiendeler, så kan det lønne seg å omdanne til et AS. Ellers ikke - det vil normalt koste mer enn det smaker.

Tingsinnskudd, det vil si eiendeler som f.eks. kjøretøy, maskiner o.l. kan brukes som aksjekapital, men den biten kommer til å koste deg noen kroner (her er en grei forklaring på når tingsinnskudd lønner seg). 

Egenkapital bindes ikke opp - selskapet kan bruke av de 30 000 kronene så snart selskapet er registrert, også til betaling av gebyret til Foretaksregisteret. 

Holdingselskap - hvis du har dette fra før - all good, men sørg for at det er holdingselskapet som starter det nye aksjeselskapet. Du vil ikke surre med fisjon eller fusjon senere. Hvis du ikke har holdingselskap, og skal eie flere driftsselskap - start med å etablere holdingselskapet. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...