Jump to content
Revenlurer

Volvo v90 CC eller Toyota Landcruiser

Recommended Posts

Hei, vurderer å kjøpe Volvo v90 CC eller Toyota Landcruiser. Vil ha en komfortabel og trygg bil med god fremkommelighet. Jeg kommer til å kjøre 95 prosent av tiden på asfalt, men de 5 siste prosentene som jeg kjører jevnlig er humpete, delvis bratt og til dels steinete. I tillegg er det til tider noe dårlig brøytet vinterstid. Har mer eller mindre bestemt meg for en av de to nevnte bilene, da jeg liker begge godt på hver sin måte, men er usikker på hvilken.

Edited by Revenlurer

Share this post


Link to post

Når det kommer til off road egenskapene er det jo ikke tvil om at Land Cruiser er den beste bilen. Land Cruiser har også veldig bra kjøreegenskaper, men Volvo er nok hakket hvassere når det gjelder det punktet.

Jeg hadde valgt Land Cruiser pga de siste 5 prosentene du nevner. Det er kjedelig når du står der med Volvoen og tenker du skulle valgte Toyotaen.

Share this post


Link to post

Land cruiser = Traktor

Ikke noe særlig å kjøre i høyere hastigheter. Men gud for en fremkommelighet og pålitelig bil. Bruktbil prisene er helt sinnsyke her. Men viser vel bare til at dette er gode biler. 

Share this post


Link to post
Labelle skrev (13 timer siden):

Ikke noe særlig å kjøre i høyere hastigheter.

Jeg har Hilux, som fint kjører i 110.
Min gamle Galant var verre å kjøre i 90.

Share this post


Link to post

Tror nok at Volvoen er vesentlig bedre å kjøre i tillegg er det meget god fremkommelighet og høy bakkeklarering på cross country modellen. Landcruiseren holder seg kanskje bedre i pris, men jeg ville nok gått for V90en i dette tilfellet. 

Edited by Iterion

Share this post


Link to post

Ikke kjørt CC selv, men kjørt D4 AWD aut. Særdeles komfortabel bil, spesielt på langkjøring. God fjæring, støysvak, myk kasse, svært bra seter. Hvis du skal ha Land Cruiser er du vel tvunget til å gå for varebil med 2 seter, eller gå for en ganske gammel bil. Dette er mer en "traktor" type bil, mer en trekkvogn,bra for hestehenger, bilhenger, skogsveger osv. Hvis du trenger å dra tung henger er dette et godt valg. Obs på at Land Cruiser registrert i Norge etter 2014 har 30 års bruksfradrag på å sette inn bakseter gratis, mot 10 år før. Verdt å merke seg.

Share this post


Link to post
kremt skrev (1 time siden):

Obs på at Land Cruiser registrert i Norge etter 2014 har 30 års bruksfradrag på å sette inn bakseter gratis, mot 10 år før. Verdt å merke seg.

En håpløs regel som fører til større utslipp da folk må bruke 2 biler.
Jeg har Hilux fra 2015, og den vil aldri få bakseter med dagens regler.
Ender nok opp med å montere setene i stua, kinostoler...

  • Like 2

Share this post


Link to post

Dette er to totalt forskjellige biler. Det eneste jeg ser som fordel med Landcruiser må være fremkommelighet, driftssikkerhet og evt. verditap. Volvo CC har rimelig god bakkeklaring og vil tro firehjulsdriften duger fint til det du nevner. Det er ellers en langt mer moderne bil, med langt bedre komfort, kjøreegenskaper og kvalitetsfølelse. Har derimot hørt fra en bilmekaniker på Bilia at det er litt tull med dieselmotorene, så jeg ville vurdert bensin på den.

Share this post


Link to post
liehen skrev (42 minutter siden):

så jeg ville vurdert bensin på den.

Og dermed er Volvo utelukket.

Bensinprisen kommer til å være høy for alltid.

Share this post


Link to post
On 3/9/2022 at 8:34 AM, Dubious said:

Og dermed er Volvo utelukket.

Bensinprisen kommer til å være høy for alltid.

Nå er jo dieselprisen flere steder høyere enn bensinprisen og før dette med Ukraina var det heller ikke store forskjellen. Med ca 0,2 l/mil forskjell i forbruk vet jeg hva jeg hadde valgt med de potensielle problemene som kan oppstå med diesel ift. tett EGR, dieselpartikkelfilter m.m. 

Share this post


Link to post

Litt av et dilemma! Selv ville jeg gått for Land Cruiser. Det er nok en mindre flashy bil sammenlignet med andre modeller i denne prisklassen, men de som vet de vet😎

Share this post


Link to post

Beste valget er å velge en høy elektrisk bil.
Spessielt om du bor nord for Dovre, hvor vi har lave strømpriser.

Share this post


Link to post

Takk for svar! Med bensin- og dieselprisene som er nå har jeg vurdert en slik elektisk bil, men skeptisk til rekkevidden. Spesielt når den igjen skal selges videre om kanskje 8 år. Men mest skeptisk er jeg til alt som er nytt.

 

I tillegg kan jeg jo nevne at jeg har kjørt V90 CC og opplever det som en veldig god og solid bil. Jeg har også kjørt en ny Toyota Hilux noen ganger, som kanskje kan sammenliknes med Landcruiser. Denne opplevdes mye mer oversiktlig enn V90 CC, og var slettes ikke verst å kjøre. Har stort sett ikke behov for noe som går raskere enn 80 km/t.

Edited by Revenlurer

Share this post


Link to post

Spørsmålet er om du klarer deg med en 2-seters varebil eller om du er beredt til å betale det en LC med hvite skilter koster. Det er jo utvilsomt en bil som holder seg godt i pris.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...