Gå til innhold

Endre navn på enkeltmannsforetak


Anbefalte innlegg

Hei,
jeg ønsker å endre navn på mitt eneltmannsforetak til noe som er mer dekkende for hva jeg driver med. Før har jeg drevet kun med IT. Nå driver jeg mest med guidung og musikkrelaterte tjenester, men også IT.
La oss si at enkeltmannsforetaket mitt tidligere har hatt navnet "Østlandet Web og Data - Ole Olssen" men at jeg nå ønsker å skifte til noe som også dekker andre tjenester. Hva kan riktig navn være..? Feks "Østlandet Konsult - Ole Olssen"? andre forslag?

Endret av nstamnorden
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
nstamnorden skrev (På 4.3.2022 den 22.10):

La oss si at enkeltmannsforetaket mitt tidligere har hatt navnet "Østlandet Web og Data - Ole Olssen" men at jeg nå ønsker å skifte til noe som også dekker andre tjenester. Hva kan riktig navn være..? Feks "Østlandet Konsult - Ole Olssen"? andre forslag?

Du bør tenke litt kritisk over at du ikkje kaller foretaket ditt noko som er så dekkande at det blir vanskeleg å forstå kva du driv med.
Å kalle seg konsulent vil i beste fall gjere foretaket ditt veldig anonymt, i verste fall kan det oppfattast som misvisande då ein konsulent vanlegvis leverer ein spisskompetanse innan eit fagfelt og ikkje som alt-mulig-mann.
Slik som eg forstår ordet konsulent så meiner eg at du enten bør være veldig spissa mot eit fagfelt som f.eks. IT, eller så bør du ha fleire konsulentar i firmaet ditt slik at det er ulike personar som har spisskompetansen i dei ulike fagområda.

Så skal det også seiast at i dag er nok yrkestittelen konsulent nesten misbrukt til å bli brukt til stillingar utan særleg til kompetansekrav, i enkelte bransjar har det blitt slik at konsulent-tittelen nesten like gjerne kunne vært bytta til hjelpemann eller medarbeidar.
Så her er det nok ulike tankar rundt ordet, men sjølv hadde eg styrt unna eit firma som har så liberal bruk av konsulent og konsulenttenester.

Eg tenker at det kanskje er like greit å kalle seg "Østlandet IT, guide og musikk - Ole Olssen". Så lenge du ikkje skal drive med veldig mange ulike ting så er det fint mogleg å berre liste opp det du driver med.

Med guide meinar du tur-guide? Og med musikk er det konsertar eller undervisning du driv med? Finnes det eit ord som kan dekke begge delar? Tilbyr du f.eks. turar/reiser med musikalske innslag? Vil det fungere å kalle deg "Østlandet opplevelser - Ole Olssen" og då spele meir på totalpakken som du kan levere samla?

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...