Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kina vil ta konkrete steg for å finne en politisk løsning på Ukraina-krisen, sier landets spesialutsending Li Hui.

– Kina har alltid hatt et objektivt og rettferdig syn på Ukraina og har tatt til orde for fred og fremmet fredssamtaler, sa Li etter en samtale med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva fredag.

Lavrov understreket på sin side at det i Russlands øyne er «alvorlige hindringer» i veien for å innlede fredssamtaler med Ukraina.

– Hindringer som skyldes Ukraina og dets vestlige rådgivere og veiledere, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet.

Li var Kinas ambassadør i Moskva fra 2009 til 2019.

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Imaginacíon skrev (1 time siden):

Da har Ukraina offisielt erklært at de første stegene i offensiven er tatt. De vil trå til for fullt i løpet av de nærmeste dagene.

https://www.theguardian.com/world/2023/may/27/first-operations-in-ukraine-counteroffensive-have-begun-says-top-official

Noen har også lansert en nettside som teller ned en klokke til Krym brua sprenges. 16 dager. Ukoselig og sikkert stressende for enkelte. 

http://www.crimeabridge404.online

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 5
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm

Som attpåtil ble holdt i Sverige i år?

Hva er det som skjer? Var det svenske vakter, og hvor har de fått instruksen fra? Sverige, Frankrike?

Lenke til kommentar
lals skrev (2 minutter siden):

står i tweeten "security acted that way because any type of protests are forbidden during the festival."

De var veldig kjappe å ta den damen med blod over seg også. Man må vel bare akseptere at protester mot en krig ikke ønskes velkommen på diverse europeiske kulturfestivaler. 

Det var likeledes skammelig av Eurovision å ikke la Zelenskyj få prate. Ukraina er bombet fra å få holde finalen i sitt eget hjemland men presidenten skal ikke få si noe? Latterlig. Pinglene i det styrtrike Europa viser akkurat hvorfor vi må ha mannfolknasjonen USA til å garantere for vår egen sikkerhet. Trasig.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (5 timer siden):

Problemet er ikke antall kanoner, men mengden av ammunisjon de to sider kan levere. Og med å "levere" mener jeg ikke bare å "produsere," enda viktigere er det å få den produserte ammunisjonen levert der kampene pågår, også benevnt "logistikk."

Og både når det gjelder å "produsere" og å "levere" tror jeg at Ukrainerne allerede har et overtak. Og da har jeg ikke tatt i betraktning at ukrainerne sannsynligvis nyter godt av verdens beste informasjonsinnhentingssystem av hvor disse russiske 152 mm granatene befinner seg til en hver tid.

Jeg vet ikke jeg, men av en eller annen grunn er der nærmest daglig store og uforklarlige eksplosjoner i ulike okkuperte ukrainske byer i nærheten av fronten.

Vel, det er egentlig avhengig av både nok kanoner (1), produksjon (2), leveranser til fronten (3) og støttefunksjoner som gjør hele kjeden mulig. Det nye er at faktor 1 begynner å bli en begrensning. Med færre kanoner blir det stadig lettere å produsere og forsyne nok til å mate på kapasiteten til de gjenværende kanonene. Da mener jeg både skuddtakt og nok kjøling etter en serie. Kanonene slites jevnt og trutt. Presisjonen blir dårligere og noen løp eksploderer. De mister gradvis sin operative funksjon. Akkurat som russiske tanks er bortimot utradert. Før eller siden blir det russiske landforsvaret så svakt at det blir meningsløst å fortsette landkrigen. Det ser vi blant annet med skiftet over til stadig mer luftangrep. Bare at det ser ser ut til å gå dårlig det også. De er også svake på sjøen i Svartehavet, mye takket være Tyrkia.

Angående faktorene så går leveransene til fronten stadig enklere jo færre kanoner som skal mates. Produksjon kan smugles inn fra blant annet Iran og Nord-Korea, så det er lite begrensning der. Nye kanoner er langt verre å både produsere raskt, smugle inn, og sende til fronten, så tapte kanoner er praktisk talt irreversibelt. Derfor kan russisk artilleri gå helt mot en slutt.

Endret av Simen1
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

https://apnews.com/article/iran-afghanistan-clash-water-rights-48324a0cdc9158713a39edae7460cd5e

Iran exchanges heavy gunfire with Taliban on Afghan border, escalating tensions over water rights

 

Litt off-topic, men av interesse for den globale situasjonen:

Taliban krysset grensen til Iran i dag, og angrep en iransk militærbase. Taliban har lenge klaget på at de hater å være byråkrater, så kanskje dette er sjansen deres til å starte en ny krig?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

 

Med forbehold om at alt dette er fullstendig ubekreftet.

Lukashenko selv sa her om dagen at han lider av en virusinfeksjon. Imidlertid så vi 9 mai at han hadde fått intravenøst og at han slet med å gå, så det må antas at hva det nå er han lider av, virus eller ei, så kan det muligens være alvorlig.

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
7 minutes ago, Brother Ursus said:

 

 

Med forbehold om at alt dette er fullstendig ubekreftet.

Lukashenko selv sa her om dagen at han lider av en virusinfeksjon. Imidlertid så vi 9 mai at han hadde fått intravenøst og at han slet med å gå, så det må antas at hva det nå er han lider av, virus eller ei, så kan det muligens være alvorlig.

 

Hva tror du skjer om han kælver?

Lenke til kommentar
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...